Pikku hoitajatyttöset on laitettava kuriin!

15.10.2007

No nyt eivät päättäjät ja työnantajapuoli ainakaan voi väittää, etteikö heitä muka olisi varoitettu! Johan minä jo pari vuotta sitten kirjoituksessani "Ns. ammattikorkeakoulu tuhoaa koulutusjärjestelmämme!" varoitin, että tästä järjestelmästä tulee olemaan seurauksensa. Nyt päättäjät saavat sitten korjata tätä "hedelmää", kun eivät taaskaan ottaneet varoituksiani huomioon. Yleensähän päättäjillä meneekin tietysti yli 10 vuotta, ennen kuin he ottavat jonkin asian Oikeista Mielipiteistä, ja esittävät sen sitten täysin omana ideanaan julkisuuteen.

Ammattikorkeakoulujärjestelmä, sekä mm. hoitajien "jatkokoulutusmahdollisuus" lääkäreiksi (josta alla lisää) ovat varmasti olleet eräänä tärkeänä syynä nykyiseen tilanteeseen, jossa sairaanhoitajat eivät enää tule alalle lainkaan kutsumuksen kannustamana, vaan heidän pienissä sievissä päissään liikkuu nykyään ainoastaan raha, raha ja raha. Näihin ajatuksiin on johtanut yhteiskunnan nykytilanne, jossa kaikki asiat, jotka sujuvat hyvin, pitää "saneerata" eli pilata ja turmella ja vetää lokaan.

Muistakaamme, että hoitajat eivät ole korkeakoulutettuja. Sellaisia ovat esimerkiksi kirjastonhoitajat, lastentarhanopettajat ja farmaseutit, joilla palkka on jopa huonompi kuin sairaanhoitajilla! Hoitajat ovat itse kutsumuksesta valinneet tämän ns. huonopalkkaisen alan - joka siis todistetusti on pelkkä myytti. Lisäksi kannattaa muistaa sekin, että loppuviimeksi hoitajat lähinnä jakelevat pillereitä ja pitävät potilaita kädestä. Moni työtön lähtisi tuohon hommaan vaikka 500 euron kuukausipalkasta koska tahansa.

Mikä ihmeellisintä, Tehyn puheenjohtaja on johtavan hallituspuolueen eli Kokoomuksen jäsen! Eikö puolueelta löydy enää lainkaan sitä ns. ryhmäkuria. Luulisi, että oikeistopuolueella kuri ja järjestys ovat tärkeitä ohjenuoria. Olen ollut havaitsevinani eduskunnassakin lipsumista ryhmäkurista. Liekö tämäkin osa tätä samaa, oikeastaan maailmanlaajuista trendiä, josta jo mainitsin. Nythän, kun hoitajat joukkoirtisanoutuvat, niin Kokoomus voisi vastavuoroisesti erottaa puolueesta nuo vastustajat.

Sairaanhoitajan ammatti on aina ollut ja sen tulisi aina olla ensisijaisesti ylevä kutsumus. Kurinalainen ja rauhallinen ympäristö, joka toimii kellontarkalla säntillisyydellä on siunauksellinen niin terveydenhuollon työntekijöille kuin potilaillekin. Siellä ei ole aiemmin koskaan ollut sijaa riitelylle eikä varsinkaan lakoille. Kukaan oikea sairaanhoitaja ei voisi kuvitellakaan yhtäkkiä ilman varoittamatta irtisanoutuvansa ilman pätevää syytä ja jättävänsä sairaita ihmisiä ja vanhuksia pulaan!

Ne sairaanhoitajat, jotka kenties ovat lähteneet alalle aivan toisenlaiset ruusuiset kuvitelmat sydämessään, voivat toki niin tehdä. Outoa on, jos todellakin näinkin suuri osa hoitajista on tällaisia! Rautaisen terveyden miehenä en ole valitettavasti hoitajien hoivaan joutunut - tai päässyt - moniin vuosiin, joten nykyisten hoitajien yleistä asennetta en tunne. Sen verran olen muista syistä joskus ensiavussa piipahtanut, että potilasten siellä oleilu tuntuu kyllä olevan useimmiten turhaa tai peräti asiatonta. Tämä ei nyt kuitenkaan varsinaisesti kuulu tähän.

Nyt, kun kymmenet tuhannet sairaanhoitajat eroavat pysyvistä virkasuhteistaan Tehyn yllyttämänä, ajattelevatkohan he ollenkaan seurauksia? Kun sitten piakkoin luikitaan häntä koipien välissä takaisin - käytännössähän mitään mahdollisuuksia mielettömien vaatimuksien toteutumiseen ei ole - niin tuleeko vasta siinä vaiheessa mieleen, että pysyvä virkasuhde ei enää olekaan mahdollinen, ja esimerkiksi ikälisät nollautuvat automaattisesti. Vaikka minimaalinen korotus tulisikin, ei siitä enää näille agitaation provosoimana mukaan erehdytetyille hoitajille ole käytännössä mitään hyötyä. Lisäksi olemassa on sekin hyvin todennäköinen mahdollisuus, että kaikkia irtisanoutuneita ei edes enää oteta takaisin töihin lainkaan. Eikä ole mitään syytäkään, itsehän he irtisanoutuivat.

Sanomattakin on selvää, että jokainen oikea sairaanhoitaja ajattelee aina ensimmäiseksi potilasten hyvinvointia ja lääkäreitä, joiden erinomaisen vastuullinen ja haastava työ vaikeutuu entisestäänkin, kun sitä tukemassa ei kohta enää ole päteviä sairaanhoitajia. Kuka nyt keittää kahvia yötä päivää päivystyksessä valvovalle lääkärille? Pitääkö lääkärien tehdä nyt jo hoitajienkin työt? Kun tiedämme, että hoitotyö on oikeasti erittäin raskasta ja paljon aikaa viepää puuhaa, varsinaisen hoidon on silloin pakko kärsiä. Ja tämä on yksiselitteisesti Tehyn ja irtisanoutuvien hoitajien syytä. Tehy on julistanut sodan sairaita ihmisiä vastaan. Mitä, jos vaikka joku potilas nyt peräti menehtyy Tehyn takia? Tehyn johto tulisi haastaa oikeuteen murhasta syytettynä. Vastuu potilasturvallisuudesta on nähdäkseni ennen kaikkea Tehyllä, varsinkin kun joukkoirtisanoutuminen on laiton työtaistelutoimi.

Rikoslain 21 luku 14 §, Heitteillepano sanoo: "Joka saattaa toisen avuttomaan tilaan tai jättää sellaiseen tilaan henkilön, josta hän on velvollinen huolehtimaan, ja siten aiheuttaa vaaraa tämän hengelle tai terveydelle, on tuomittava heitteillepanosta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi." Jokainen irtisanoutunut hoitaja voidaan siis tuomita myös heitteillepanosta. Vähintäänkin tehohoidossa ja erikoissairaanhoidossa asia on selvästi näin. Toivottavasti tuomioistuimet ottavat huomioon erityisen raskauttavat asianhaarat, ja mahdollisimman paljon hoitajia tuomitaan ehdottomaan vankeuteen ankarimman lain salliman rangaistuksen mukaan.

Ajatelkaapa, että nyt tämän hoitajien rikollisen laiminlyönnin takia kärsijänä ovat nimenomaan vakavasti sairaat, viattomat LAPSET! Niin, nyt kun Tehyn mielipuolinen massaheitteillejättö toteutuu, niin sairaat lapset joutuvat kitumaan ja monia heistä ehkä kuolee. Tulikohan tämä lainkaan noiden paatuneiden ja rahanahneiden ay-pamppujen (vai pitäisikö sanoa pamputtarien) mieleen, kun he lähtivät raivohullua suunnitelmaansa toteuttamaan? Vai oliko heidän mielissään vain raha?

Ja ovatko ne sairaanhoitajat, jotka ovat tähän touhuun nyt lähteneet mukaan, ajatelleet lainkaan tulevia sukupolvia? Mitähän mahtavat tällä hetkellä tuumata sairaanhoitajan ammattia haaveenaan pitävät lapset ja sievät teini-ikäiset tytöt? Näyttääköhän tämä ammatti enää heidän silmissään jalolta, puhtaalta kutsumukselta, vai silmittömältä rahanahneudelta, jonka perässä voi huoletta lähteä vaikka Norjaan tai muualle ulkomaille, jos vain huvittaa. Tätä jokainen voi hiljaa mielessään miettiä. Kannattaa sitäkin miettiä, että me veronmaksajat maksoimme näiden ulkomaille livistäneidenkin hoitajien kalliin koulutuksen viimeistä senttiä myöten. Toivottavasti kukaan irtisanoutunut tehyläinen ei enää koskaan saa hoitajan työtä takaisin tai joutuu vähintäänkin aloittamaan "uransa" niin pohjalta ja niin huonoilla ehdoilla kuin mahdollista ja tieysti määräaikaisina pätkätöinä. Kertyneet lomat luonnollisesti nollautuvat kokonaan. Tämä tempaus pitää muistaa vielä pitkään ja anteeksi ei koskaan saa antaa!

Muistavatko hoitajat, tai muistaako ylipäänsä kukaan, tämän maan oikeasti omatta syyttään vähäosaisia ja köyhiä ihmisiä, kuten maalaisia, köyhiä vanhuksia ja lähes tyhjentyneillä kehitysalueilla yhä sinnikkäästi sinnitteleviä kansalaisia? Jos lähdettäisiin edes siitä, että vanhusten, sairaiden ja muiden vähäosaisten tuloja saataisiin hieman suuremmiksi ja hoitoa paremmaksi. Nyt, jos hoitajien jättiläisvaatimuksista edes osa menee jostain käsittämättömästä syystä läpi, siitä seuraa hirveä inflaatio ja kuntien talous romahtaa. Tästä kärsivät nimenomaan ne sairaat, vanhukset ja vähäosaiset. Kunnissa joudutaan karsimaan vieläkin enemmän palveluita - myös juuri niitä terveydenhuollon palveluja. Koska palkat ovat suuremmat, mutta rahaa ei ole yhtään sen enempää käytettävissä, niin silloin täytyy palkata vähemmän hoitajia. Jos ylipäänsä palkataan, koska kunnathan voivat mennä konkurssiin, kun Tehyn vaatimaa rahaa ei kerta kaikkiaan ole. Hoitajathan ovat valitelleet alituista kiirettä, ja sitä, ettei ole edes aikaa potilaille - miten isompi palkka poistaisi tämän kiireen, kun sen vaikutushan olisi päinvastainen? Mutta nämä asiathan lienevät jo sellaista yliopistotason matematiikkaa, jota ei ammatti"korkea"koulupohjalla välttämättä ymmärrä.

Pientä toivoa tuovat suunnitelmat tuoda filippiineiltä yms. maista meille sairaanhoitajia töihin. Esimerkiksi erääseen yksityistettyyn sairaalaan otettiin 100 filippiiniläistä hoitajaa, ja hanke onnistui erinomaisesti. Näille naisille suomalaiset palkat olisivat jo nykyisellään todella runsaat. Heillä ei myöskään olisi varaa valittaa. Jo noiden kaukoidän tyttöjen koko asennekin toki on aivan toinen kuin mitä suomalaisella pullasutulla kasvatetulla tuittupäällä ei ole. Siellä nainen opetetaankin palvelemaan. Lisäksi heillä on erinomainen sairaanhoitajan koulutus. Myös venäläisiä hoitajia olisi tarjolla, mutta heihin suhtaudumme varauksella.

Tehyn toimet raunioittavat jatkossa koko maan talouden. Tämän jälkeenhän kaikki muutkin kunnan työntekijäjärjestöt voivat tehdä saman operaation, kun sellainen kerran on hyväksyttävää. Esimerkiksi kunnallisteknikot voivat järjestää joukkoirtisanoutumisen, jolloin sähkön- ja vedentulo loppuu, ja ottaa vaikka 50 % palkankorotuksen. Sitten mukaan lähtevät palomiehet, poliisit, opettajat, jne. Tällainen silmitön ahneushan ja kierot temput sen toteuttamiseen hinnalla millä hyvänsä on näköjään yhteiskunnassamme nyt täysin hyväksytty tapa. Jos Tehyn tempaus ei jo vie kuntia konkurssiin, niin kaikkien muiden järjestöjen samanlainen tempaus vie, ja varmasti.

Onneksi lainoppineet ovat havainneet Tehyn suuruudenhullussa suunnitelmassa ratkaisevan virheen: Tehyn keräämät ns. irtisanoutumislistat eivät ole laillisesti päteviä irtisanoutumisia. Jokaisen hoitajan, joka haluaa irtisanoutua, täytyy toimittaa itse allekirjoittamansa ilmoitus työnantajalle. Tämähän tarkoittaa käytännössä sitä, että vain häviävän pieni murto-osa hoitajista todellisuudessa eroaa. Useimmille menee varmasti pupu pöksyyn tällä viikolla, kun oikeasti pitäisikin toimia tuon tilapäisessä mielenhäiriössä allekirjoitetun "sitoumuksen" mukaisesti. Mitään joukkoirtisanoutumisia ei siis todellisuudessa edes tapahdu. Yhteisellä nimilistalla ei voida erota. Työnantajapuolihan olisi hullu, jos hyväksyisi sellaisen. Koska moinen "eroaminen" voidaan sitten myöhemmin helposti kiistää ja työnantaja joutuisi ottamaan nämä työntekijät uudestaan töihin ja luultavasti vielä maksamaan korvauksia!

Olisikohan itse asiassa tässä Tehyn käyttäytymisessä kyse mielisairaudesta? Naisethan ovat taipuvaisia hysteriaan ja suggestioon, joten diagnoosina voisi olla agitaattorien kiihoituksesta käynnistynyt joukkohysteria. Tämä on naissukupuolelle ominainen hermotauti. Se voi johtaa monenlaisiin muihinkin vaivoihin, esimerkiksi rinnan-ahdistukseen ja uhkaavan tukehtumisen tunteeseen, ikäänkuin jokin möhkäle (globus hystericus) tuntuisi kohoavan ylös kurkkuun päin. Joskus se johtaa rajuihin ja tiheään vaihteleviin itkun ja naurun puuskiin. Vanhoina hyvinä aikoina tätä tautia hoidettiin ulostusaineella ja heti sen jäljestä peräruiskeella, johon sekoitettiin ruokalusikallinen kohtutippoja (liquor fulignitis foetidus). Myös lievä oksetusaine antoi hyvän vaikutuksen. Varsinaiseen parannushoitoon kuului mm. alituinen sopiva työn toimessa oleminen - kuten vaikka sairaanhoito! - sekä ruokavalio. Lääkkeinä käytetiin pehmittäviä ja vahvistavia aineita (esim. häränsappea ja espanjankärpästä) vuorotellen hermorohtojen (esim. valeriaana) kanssa. Jos sairaalla oli suuri taipumus puhkuisuuteen, voitiin antaa rikkihappoista rautaa yhdessä aloen ja maustejauheen (pulvis aromaticus) kanssa. Haaleita (35°, myöhemmin vielä viileämpiä) suolaisia kylpyjä käytettin ja hierottiin vatsaa ja selkää joka päivä kuivalla flanellilla. Kyllä vanhoina hyvina aikoina oli kovat ja hyvät lääkkeet joka vaivaan!

Tällaisessa poikkeustilanteessa valtiovalta voisi puuttua asioihin kerrankin suoraan. Jos 19.11. hoitajat jäävät pois työstä vaikka eivät ole toimittaneet henkilökohtaista irtisanoutumisilmoitusta - Tehyn nimilistat eivät lain mukaan sellaisia ole - niin otetaan armeija apuun. Varusmiehille kovat piippuun ja hakemaan hoitajat työpaikoilleen, vaikka voimatoimin. Ja myöskin vahtimaan, että työt tehdään. Varusmiehiä on käytettävissä noin 15 000, joten nyt tulisi lisäksi käyttöä niille ylimääräisille maallikko-varapoliiseille, joita suuren innostuksen ja kohun vallassa silloin aikoinaan rekrytoitiin. Kun maahan on julistettu hätätila, voisivat hätätuomioistuimet tuomita niskoitteleville hoitajille myös arestia tai vaikka ruumiinrangaistuksia. Muutama napakka piiskan isku rauhoittaisi kaikkein äkäisimmänkin telaketjufeministin. Pahimmat agitaattorit voitaisiin pistää torille häpeäpaaluun ja ruoskia julkisesti.

Apropoo, mitähän muuten oikeastaan sitten tapahtui tälle suurelle visiolle, että joka vuosi alettaisiin kouluttaa 50 hoitajaa lääkäreiksi? Tämähän oli erään ministerin idea. Niin, eipä sille tainnut mitään tapahtua. Ensinnäkin alle 4 vuoden koulutus ei onnistunut, vaan koulutus olisi kuitenkin kestänyt 5½ vuotta. Vain puoli vuotta vähemmän kuin oikeiden lääkäreiden koulutus kestää. Se siitä "pikakoulutuksesta". Muuntokoulutus kuitenkin sitten alkoi Turussa vuonna 2003. Hakijoita on vähän ja aloituspaikkoja ei saada täytettyä. Ja edelleen on suuri pula pätevistä sairaanhoitajista. Kuten vanha sanonta kuuluu, "suutari pysyköön lestissään". Eiväthän lääkäritkään lähde kouluttautumaan hoitajiksi.


17.10.2007

No niin, sehän oli arvattavissakin. Valkotakit kääntyvät suhisten ja suuri pupujussi meni jo ensimmäisten arkalaisten pikkupöksyihin! Vetelä-Karjalassa osa hoitajista on perunut irtisanoutumisensa. Sehän oli tietenkin aivan selvää, että tällainen "irtisanoutumislistan tapainen nimiaddressi" ei oikeasti ole irtisanoutuminen, ja kun se ei sitä ole, niin jokaisen hoitajan olisi pitänyt henkilökohtaisesti itse viedä irtisanoutuminen kirjallisena työnantajalle. Tässä kohden tottakai sisu meni kaulaan. Näyttää jo vahvasti siltä, että nyt tyttelit palaavat kiltisti töihin, ja Tehyn touhu kuivuu kasaan jo ennen kuin se on alkanut. Mahtaako Tehyn telaketju enää jatkaa pelaamista tällä kaudella? Joka tapauksessa hoitajat tekivät nyt oikein, kun lähtivät peruuttamaan osallistumisensa tähän suuruudenhulluun tempaukseen. Hallituspuolueetkin sanoivat, että kyllä korotuksia sitten hyvällä ajalla tulee. Nyt on tärkeämpää saada valtion velkaa maksettua pois. Hoitajat malttavat kyllä odottaa. Ovathan he tähänkin asti tulleet toimeen ja työnsä auttavasti tehneet. Keskipalkkakin 2500 euroa - ei se ole yhtään sen alempi kuin kaikkien työssä käyvien keskipalkka!

Näissä niin sanoituissa irtisanoutumisissakin paljastui jo lukuisia virheitä ja epäselvyyksiä. Kaikki eivät ole edes kirjoittaneet nimeään listaan itse. Miten irtisanoutuminen voisi silloin edes teoriassa onnistua? Kollektiiviset listat eivät ylipäänsä riitä irtisanoutumiseen, se on jo työnantajapuolen ja lukuisten lainoppineiden taholta todistettu. Alkaakin olla selvää, että tämä suurella kohulla mainostettu "joukkoirtisanoutuminen" olikin pelkkää hämäystä, eikä sen ollut tarkoituskaan toteutua. Hyvä, että hallitus pysyi rauhallisena ja kertoi seikkaperäisesti, että valtiolta ei todellakaan ole rahaa odotettavissa. Kerrankin poliitikot jo melkein toimivat jossain asiassa lähes oikein. Hämmästyttävää - ehkäpä he ovat alkaneet lukea Oikeita Mielipiteitä entistä ahkerammin?


20.10.2007

Mukavaa, että joku asioista vastaavakin hieman lukee Oikeita Mielipiteitä ja edes esittää niistä löytämänsä asiat, vaikkakin tietysti omana ideanaan. Kunnallisen työmarkkinalaitoksen neuvottelupäällikkö Ulla-Riitta Parikka nimittäin kertoi hiljattain sontaluukussa¹, että lain mukaan ne irtisanoutuneet hoitajat voidaan vaikka hakea kotoa töihin suorittamaan lain mukaisen velvollisuutensa - ilman palkkaa tietysti. Tämä velvollisuus ei liity mitenkään aikaan, paikkaan tai työsuhteeseen. Irtisanoutuneet, eläkkeellä olevat, ylipäänsä kaikki hoitajat voidaan viranomaisten toimesta hakea töihin vaikka väkisin - siis myöskin poliisin ja/tai armeijan avustuksella. Oikeiden Mielipiteiden käyttöönotto yhteiskunnassamme siis jatkuu yhä suuremmassa määrin aina lopulliseen voittoon asti!

Tehokkaasti iskevät vastatoimenpiteet on jo myös suunnattu turvallisen nimilistan sekaan tuudittautuneille hoitajille. Esimerkiksi Päijät-Hämeen keskussairaala lähettää kaikille tehyläisten irtisanoutumislistaan mukaan puijatuille hoitajatyttösille henkilökohtaisen kirjeen, jossa perätään omakohtaista vahvistusta irtisanomisen kaltaiselle nimiaddressille. Kuten jo äskettäin saimme huomata, valtaosalla pikku tytöistä on jo suuri pupu pöksyssä. Nyt kun joutuisikin ihan oikeasti irtisanoutumaan, niin kyllä routa porsaan kotiin ajaa. Ennustan, että lähes kaikki Päijät-Hämeen keskussairaalassa irtisanoutumisnimilistalla komeilevat nimet kyllä peruvat kiireesti irtisanoutumisensa. Tässä siis hyvä toimintamalli muillekin työnantajatahoille, jotka haluavat hoitajille kurinpalautuksen.

Siunauksellinen pelastus on onneksi ojentanut auttavan kätensä Suomen pienille sairaille! Kaikki kiireellistä hoitoa tarvitsevat voidaan viedä Ruotsiin hoitoon. Eli tämä irtisanoutumisvimma ei pysty kuitenkaan ehkä iskemään aivan tappavasti niitä asiassa kaikkein viattomimpia eli sairaita vauvoja ja lapsia ja ehkäpä jopa syntymättömiä kansalaisiamme vastaan. Tämä on varmasti jo musertava isku irtisanoutuneita ahneita, velvollisuutensa pettäneitä hoitajia vastaan. Yksikään vauva tai pikkulapsi ei kuolekaan petturien takia! Mikä pettymys. Voi hyvinkin olla, että mikään vaatimus ei pitkässä juoksussa menekään läpi. Suomen kansa ei taivukaan sairaanhoitajien laittomien irtisanoutumien edessä. Tämä kansa on kestänyt nälänhädät ja sodat. Pienen ryhmän silmitön ahneus ei voi tätä kansaa milloinkaan murtaa! Syyttävän sormen armoton sojotus on silti osoitettava nimenomaan tehyä ja kaikkia Isänmaan pettureita eli irtisanoutuvia hoitajia kohtaan. Heidän syytään tämä kaikki on. Missään vaiheessa nämä muka kutsumuksesta tähän ammattiin tulleet tytöt eivät ilmeisesti uhranneet pienintäkään ajatusta sairaiden vauvojen suuntaan. Mielessä pyöri vain raha, raha ja taas ja jälleen aina raha.

(¹Ns. näköradio eli televisio.)


21.10.2007

Uutta tietoa tästä "matalapalkka-alasta". Hoitajien keskiansioksi on paljastunut 2500 euroa kuukaudessa. Tämä ei siis ole joidenkin harvojen saama summa, vaan koko Suomen keskiansio hoitajilla. Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla tämä keskiansio on siis paljon, paljon suurempi! Mikä ikävintä Tehyn kannalta, tästä löytyy selkeää faktaa. Tehy on siis valehdellut suoraan tässäkin asiassa.

Jos Tehyn mielipuolinen 24 % korotus otettaisiin todesta, niin keskiansio olisikin koko maassa jo 3100/kk, Helsingissä 3500/kk, ja ikälisien yms. kera jo 4000/kk. Eli tällainen on tämä surkuteltavan "pieni" palkka, josta hoitajat kovasti "kärsivät". Aika harvalla vastaavanlaisissa hommissa on noin valtavat palkat.


23.10.2007

Kaikkialla muualla maailmassa ihmisiä kuolee sen takia, että sairaaloita, lääkäreitä, hoitajia, lääkkeitä ja tarvikkeita ei ole likimainkaan tarpeeksi. Täällä Suomessa puolestaan ihmisiä alkaa kohta kuolla siksi, että sairaanhoitajat haluavat paljon suuremman palkankorotuksen kuin mikään muu ryhmä. Tällaiseen tilaan ovat Tehyn touhut johtaneet. Kyllä on käsittämättömän julmaa peliä.

Onneksi Helsingin sanomien keskustelupalstoilla lakia erinomaisesti tuntevat objektiiviset keskustelijat ovat löytäneet ne lakipykälät, jolla sairaanhoitajat voidaan pakottaa töihin irtisanoutumisesta huolimatta. Kyseessä on Valmiuslaki, jonka 4 luku 22 § ilmoittaa, että väestön terveydenhuollon turvaamiseksi valtioneuvosto voi määrätä kaikki 17-64 -vuotiaat terveydenhuollon alalle koulutetut tai työkokemusta ko. alalta saaneet velvollisiksi suorittamaan työtehtävänsä. Velvoitetusta työstä tosin maksetaan valitettavasti lain mukaan alan työehtosopimuksen mukainen palkka (keskimäärin 2500 euroa/kk), joten toivottavasti vastaiskuun on tarjolla jotkin paremmatkin lakipykälät. Tehyläisiä ei tule palkita kiristyksestä ja terrorismista.

Kuten eräs keskustelija (nimimerkki LH) osuvan nasevasti ko. palstoilla totesi: "Tyypillistä suomalaisen akkalauman touhua. Ensin ollaan vuosikaudet hiljaa, ja sitten kun mitta tulee täyteen, isketään vuosikausien traumat pöytään ja mennään överiksi vaatimuksissa, kun on ollut niin kurjaa ja kamalaa koko elämä. Voisivat naiset joskus opetella hoitamaan asioitaan vähän järjellisemmin keinoin kuin tällaisina joukkohysteriapurkauksina."

Periksi ei siis pidä antaa nanometrin vertaa. Tärkeintä on huolehtia siitä, että Tehyn touhujen takia kukaan ei kuole. Lähetetään kiireelliset tapaukset vaikka lentokoneilla ja Puolustusvoimien uusilla helikoptereilla Ruotsiin hoitoon! Muistakaamme talvisodan henkeä. Kun jokainen ponnisteli yhteistä vihollista (joka tässä on tietysti Tehy) vastaan, niin selvittiin äärettömistä vaikeuksista. Kyllä tästäkin selvitään, ilman että tarvitsee antaa yhtään tippaakaan periksi kiristykselle.


25.10.2007

Ajatelkaapa, että joku on 18-vuotias ja vaikeasti vammainen, ja on joutunut kärsimään koko elämänsä ajan hirvittäviä tuskia. Nyt edessä olisi leikkaus, jonka turvin tämä kärsivä ihminen saisi ehkä tuskia hieman lievemmäksi ja pääsisi ylioppilaaksi. Tällä lapsella ei ole ollut koulussakaan yhtään ystävää, koska hän on koulun ainoa liikuntavammainen ja kaikkien halveksuma silmätikku. Kaikkialla sairaalan ulkopuolella hän joutuu koko ajan kuuntelemaan lässytystä ja vähättelyä. Ihmiset luulevat, että kun hän istuu rullatuolissa, hän ei voi ajatellakaan normaalisti.

Nyt sitten nuo sadistiset SAATANAT mielipuolisessa ahneudessaan PILAAVAT tämän kärsivän ihmisen koko ELÄMÄN irtisanoutumalla Lastenklinikalta täysin piittaamatta SAIRAISTA LAPSISTA! Tässä vaiheessa kovat lakitoimet hoitajia vastaan alkavat jo kansan enemmistöstä kuulostaa aiheelliselta. Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan. Kärsivällisyyden mitta alkaa jo olla täynnä. Kyllä routa kohta porsaan kotiin ajaa, sanokaa minun sanoneen.


30.10.2007

Sadat sairaanhoitajat ovat peruttaneet irtisanoutumisensa. Viisaasti tehty. Muiden osalta edessä ovat vaikeat ajat. He joutuvat luovuttamaan mm. työsuhdeasuntonsa. Tämä on hyvä juttu, pääkaupunkiseudulla on kova asuntopula. Sen verran hyvääkin tästä Tehyn tyttöjen tempauksesta siis seuraa.

Suomessa ei totisesti ole pulaa sairaanhoitajista, jotka haluavat tehdä myös töitä. Uusia sairaanhoitajia voidaan nyt palkata helposti näiden laittomasti irtisanoutuneiden tilalle. Tavallaan on hyväkin, että nyt karsiutuvat pois kaikki ahneet, jatkuvasti vaikeuksia ja riitoja työpaikoilla aiheuttaneet hoitajat. Samalla karsitaan kaikki turha väki pois ja säästetään runsaasti kuluja tärkeämpiin asioihin kuin hoitajien palkankorotuksiin.

Näitä irtisanoutuneita ei enää milloinkaan pidä ottaa mihinkään töihin. Kun Tehyn vaatimukset kuivuvat kasaan tämän murhakampanjan epäonnistuessa, ei voi olla puhettakaan siitä, että näitä irtisanoutuneita palkattaisin takaisin, varsinkaan vanhoina työntekijöinä. Virkasuhteisiahan ei mitenkään edes voi palkata takaisin! Paikathan on julistettava lain mukaisesti yleiseen hakuun. Ei ole mitenkään sanottua, että häntä koipien välissä nyt nöyränä palaava riitelijä on siinä vaiheessa enää lainkaan se pätevin tai sopivin hakija työhön otettavaksi (uutena työntekijänä ilman mitään ikä- tai muita lisiä tietysti). Tehyn tempauksen ansiosta kohta on työnantajan markkinat ja työnantaja voi valikoida nyt pois ne, jotka pahiten räyhäsivät. Kosto on tulossa ja se on kova. Saavutetut edut on menetetty ja niitä ei voi neuvotella enää takaisin.

Sekin kannattaa muistaa, että kun on eronnut hoitajan työstä, ei enää ole hoitaja, joten ei voi olla Tehyn jäsenkään, joten ei voi anella Tehyltä rahaa elämiseen. Kyllä se rahan tulo loppuu kokonaan kun irtisanoutuu. Ja ansiosidonnaiseen päivärahaankin on ensin monen kuukauden karenssi. Tosin se on sitten mielenkiintoinen kysymys, että kun Tehyn jäsenyyskriteeritkään eivät enää täyty, niin olisiko Tehyllä edes velvollisuutta maksaa yhtään mitään irtisanoutuneille hoitajille. Ei ole.

Tehyläiset ratsastivat soitellen sotaan käyttäen hyväksi vakavasti sairaita lapsia, vanhuksia ja pitkäaikaissairaita hoitavia. Keskiverto tehyläinen kuitenkin työskentelee kevyessä sairaalatyössä, ja tekee vain juuri sitä, mitä lääkäri on määrännyt. Loppuaika menee mukavasti kahvihuoneessa juoruamassa ja tupakkaa tupsutellen. Pistokset, haavanhoidot, lääkkeiden jakamiset yms. ovat pelkkää rutiinityötä, jota aivan kuka tahansa voi tehdä. Kun katsoo millaisia autoja ja merkkivaatteita hoitajilla on, ja kun näkee heitä etelän aurinkorannoilla rasvaisten gigoloiden kainalossa juopottelu-seksilomilla, ei voi kuin ihmetellä tätä ihmeellistä "palkkakuoppaa". Vaadittu palkankorotus on suurempi kuin pieneläkeläisen koko kuukauden eläke!

Kaikissa tapauksissa Tehy ja hoitajat tulevat tässä pelkästään häviämään. Jos mielipuolinen korotus toteutuu, niin sitten ei enää ole rahaa palkata hoitajia. Vähintään nämä 11000 irtisanoutunutta tulevat jäämään kokonaan työttömiksi, luultavasti vielä enemmänkin on pakko irtisanoa, koska palkat ovat kohtuuttomat. Pian käytännössä on joko palattava takaisin niihin 2500 euroa/kk palkkoihin, tai sitten useissa kunnissa terveydenhuoltoa ei voida enää hoitaa lainkaan. Pakkotilassa on edessä se, että organisoidaan julkinen terveydenhuolto uudestaan, eli potkitaan vähintään puolet hoitajista pihalle ja yksityistetään palvelut.


31.10.2007

Nyt Tehy haastaa työnantajapuolen oikeuteen, koska nämä ovat laittaneet täysin lain mukaisesti (tarkemmin sanoen lain MÄÄRÄÄMÄNÄ) julkiseen hakuun virat, joista työntekijät ovat irtisanoutuneet. Tehy väittää, että näitä virkoja, joista työntekijät ovat irtisanoutuneet, ei saa laittaa hakuun, koska irtisanoutuminen onkin työtaistelutoimenpide!

Toisin sanoen nämä irtisanoutumiset ovatkin lakkoilua. Ja kun ollaan lakossa, niin suojatyövelvoite on voimassa. Eli irtisanoutuneet hoitajat saa ja täytyy Tehynkin mukaan kutsua töihin irtisanoutumisenkin jälkeen, koska irtisanoutuminen ei ollutkaan irtisanoutuminen vaan lakko.

Jos "irtisanoutuneet" eli todellisuudessa vain lakkoilevat hoitajat eivät tule töihin, niin siinä vaiheessahan Tehy ja kaikki nuo hoitajat pitää haastaa heti oikeuteen suojatyövelvoitteen rikkomisesta, laittomasta työtaistelutoimesta, vahingonkorvauksista jne. Toinen vaihtoehto on, että nuo irtisanoutuneet hoitajat ovat irtisanoutuneet, ja heidän virkansa täytetään pätevillä henkilöillä, heti 19.11. ja sillä sipuli.

Taisivat siis pikku tyttelit puhua itsensä nyt pahan kerran pussiin! Ahneella on sellainen loppu. Tässä Tehy lähti liian innokkaasti poimimaan rusinoita pullasta. Tyhjät tynnyrit kolisevat eniten. Vale auttaa aikansa, totuus pitää paikkansa. Ylpeys suurenkin kukistaa. Itku ei auta markkinoilla.


2.11.2007

Sairaanhoitopiirien mukaan potilaita kuolee jo TUNNEISSA kun sairaanhoitajat jättävät heidät heitteille. Kuka on vastuussa tästä JOUKKOMURHASTA? Sitä voi jokainen hiljaa mielessään miettiä, eikä sitä tarvitse tässä ääneen sanoa, että se on Tehy. Ei milloinkaan ennen tässä maassa suomalaiset ole lähteneet tahallaan pelkästä rahan himosta lähteneet murhaamaan lähimmäisiä. Tämä on sellaista julmuutta ja raakuutta, jota odottaisi jossain Natsi-Saksassa tapahtuvan, mutta ei Suomessa! Irtisanoutuneilta hoitajilta voi ja pitääkin ehdottomasti vaatia henkilökohtaisesti vahingonkorvausta tahallisen teon aiheuttamista vammoista ja kuolemista raskauttavien asianhaarojen vallitessa (teon alhainen ja likainen motiivi).

Rukoilkaamme, että myös palomiehet lähtevät joukkoirtisanoutumaan, ja mahdollisimman monen sairaanhoitajan asunto palaa. Ja myöskin poliisit voisivat joukkoirtisanoutua, ja mahdollisimman moni sairaanhoitaja voisi joutua jonkin raa'an rikoksen kohteeksi. Se olisi nyt oikeudenmukaista.

Miksi Tehy ei kerro, mistä nämä palkankorotusrahat saadaan? Hehän ovat nyt niin kovin viisaita yhtäkkiä, niin kyllähän heidän tämäkin pitäisi tietää. Hehän sanovat tietävänsä kaiken. Irtisanoutuminenkin kuulemma onkin työtaistelutoimi eli vain leikisti irtisanoutuminen ja siksi ei saisi palkata muita irtisanoutuneiden tilalle. Miksiköhän tällä logiikalla kuitenkaan niitä leikisti irtisanoutuneita voi sitten suojatyövelvoittaa töihin? No, tämä on varmaan sitä naisen logiikkaa, niin älykästä, ettei sitä normaali ihminen voi ymmärtää.

Vaikka irtisanoutumiset toteutuvatkin ja vaikka uusiakaan ei saa tilalle palkata, niin Suomessa on kuitenkin eniten sairaanhoitajia ihmistä kohti koko maailmassa. Eikö Tehyä huolestuta, että nyt käykin ilmi, että näitä irtisanoutuneita hoitajia ei itse asiassa tarvitakaan, vaan kutsumustaan noudattavat rehelliset hoitajat hoitavatkin kaikki ne samat työt ihan yhtä hyvin, ellei paremminkin? Näinkin voi toisaalta käydä. Silloin tietysti ihmisiä ei kuolisi irtisanoutumisten takia - sekös Tehyä vasta harmittaisikin!


6.11.2007

Hyvä! Päättäjät ovat kerrankin ottaneet oppia nopeasti ja suoraan Oikeista Mielipiteistä! (Luonnollisesti missään vaiheessa kukaan päättäjä tai viranomainen ei vihjaisekaan opin lähteeseen, sehän on selvä, vaan kunnia otetaan tottakai itselle.)

Tämän viikon perjantaihin mennessä nimittäin säädetään erittäin kiireellisessä järjestyksessä uusi pakkotyölaki, jolla "irtisanoutuneet" pidetään suojatöissä. Aina, kun ihmishenki saattaa olla vaarassa, laki pätee, ja hoitaja ei lähde mihinkään. Tehyn toimethan jo osoittivatkin, että irtisanoutumisia ei oikeasti edes tapahdu, vaan he jo myönsivät, että kyseessä on työtaistelutoimi eli lakko. Siksi suojatyövelvoite jo pätisi toki muutenkin, mutta uusi laki tekee tämän hoitajille helpommaksi käsittää.

Hoitajatyttösten onneton "lakko" yritys on näin ollen siis jo käytännössä ratkaistu. Kuntien tai valtion ei tarvitse maksaa mitään. Oikeastaan olisi ihan hyvä, jos rangaistuksena ei myöskään annettaisi niitä jo luvattuja ennenkuulumattoman korkeita palkankorotuksia, vaan jätettäisiin se hoitajien palkka ainakin seuraaviin eduskuntavaaleihin asti siihen 2500 euron keskipalkkaan (älytöntä, että joku väittää tuota palkkaa liian pieneksi!).

Laittomien irtisanoutumisten lisäksi on vielä toinenkin hälyttävä uhka, joihin viranomaisten tulisi myös kiinnittää huomiota. Kun pakollinen suojatyölaki nyt toteutuu, niin hoitajat pystyvät silti edelleen pakenemaan ulkomaille töihin. Tätä ei pidä sallia. Hoitajien kalliin koulutuksen ovat veronmaksajat joutuneet maksamaan kalliilla verorahoilla. Hoitajien maastamuuto-oikeutta on pikaisesti myös rajoitettava. Toinen uhka on, että suojatyövelvoitteella töihin määrätyt irtisanoutuneet hoitajat tekevät itsestään tahallaan työkyvyttömiä esimerkiksi juomalla alkoholia. Tämän täytyy olla jo rikoslainkin nojalla rikos, esimerkisi törkeä petos voisi tulla kysymykseen. Selkeyden vuoksi suojatyöpakkolakiin olisi hyvä määritellä ne erittäin ankarat sakot ja sanktiot, joihin tahallisesti suojatyökyvyttömäksi itsensä tekevä hoitaja syyllistyy.


7.11.2007

Sanomattakin on selvää, että Tehyn pitää nyt heti välittömästi perua sairaanhoitajien kaikki irtisanoutumiset ja hyväksyä se alkuperäinen ennenkuulumattoman suuri palkankorotus. Kyllä tämän hirveän ampumistapauksen viimeistään pitäisi iskeä vähän järkeä hoitsutyttösten päähän! Miten joku enää KEHTAA kitistä rahasta tällaisessa tilanteessa? Mikäli Tehy ei nyt heti toimi, niin Suomen kansan syvä halveksunta on taattua.


10.11.2007

Laki menee läpi! Se voidaan hyväksyä yksinkertaisella enemmistöllä, joten oppositiolla ei ole mitään mahdollisuuksia estää lakia. Oppositiohan ei oikeastaan haluakaan estää lakia, me kaikkihan muistamme SDP:n esityksen rajavartijoiden vastaavasta laista jokunen vuosi takaperin. Oppositio on siis aiemmin ollut suu vaahdossa vaatimassa vastaavia lakeja. Oikeastihan oppositio pieksää suuta vain siksi, että nyt se on turvallista, koska oppositio ei kuitenkaan voi estää lain voimaantuloa, ja siksi voidaan näennäisesti olla sitä vastaan, vaikka oikeasti SDP haluaa tätä lakia ja on hallituksen puolella salaisesti.

Hoitsutyttösten pikku lakko kuihtuu siis alkuunsa ennen kuin se oli oikeastaan ehtinyt alkamaankaan. Tehyn raivohullu suunnitelma kiristää rahaa vauvojen, vakavasti sairaiden ja vanhusten tappamisella ei tule onnistumaan. Nyt neuvottelupöytä on tasainen, ja voidaan lähteä terveeltä pohjalta neuvottelemaan siitä, kuinka paljon viitsitään enää hoitsuille antaa siitä alkuperäisestä ennenkuulumattoman suurestakaan korotuksesta. Alkuperäistä tarjousta voisi nyt jo runsaalla kädellä laskeakin, koska uusi laki estää leikkimisen potilasten hengellä. Tehyn omankin arvion mukaan ainakin 8000 sairaanhoitajaa voidaan pakottaa työhön, joten eiköhän Tehyn olisi nyt aika luovuttaa.

Ihme, että Tehy ei vaatinut saman tien vaikka 240 % korotuksia. Kun kerran lähdettiin uhkaamaan hengenlähdöllä mm. sairaita vauvoja, niin samahan olisi sitten ollut kiristää oikein kunnolla. Oppositiolle irtopisteet olisivat tietysti kelvanneet, vaikka joku olisi päässyt hengestään. Jos Tehyläisiltä vietäisiin henki, niin eipä sitten olisi enää mahdollisuutta olla vaatimassa mitään toisten henkeä uhkaamalla.

Tässä vaiheessa herää myös kysymys, että miksi Tehy ei ole aiemmilla neuvottelukierroksilla neuvotellut sairaanhoitajien palkkausta kuntoon? Jos he olisivat olleet hyviä neuvottelijoita niin asia olisi hoidettu ajat sitten. Tehyläiset voisivat kääntää syyttävän katseensa hallituksesta ja Kokoomuksesta vaihteeksi omaan napaansa, josta sitä syyllistä voisi paremmin perusteluin hakea. Kyllä tämä jupakka ja sen surullinen päätös on vain hoitajien ja Tehyn oma vika.

Onko hallitus ajatellut sitä, että hoitajat saattavat lähteä jonnekin Lappiin tai vaikka EU-maihin lomalle (rahaahan hoitajilla varmasti on sukkahousunvarressa yllin kyllin, onhan keskipalkkakin 2500 euroa/kk) ja siten yrittää pakoilla suojatyövelvoitettaan? Hoitajille pitäisi saman tien säätää ehdoton matkustuskielto. Olisi hyvä, jos hoitajat myös merkattaisiin esimerkiksi käteen tulevalla tatuoinnilla. Näin olisi helppo tarkistaa, etteivät he yritä livahtaa maasta. Lain tulisi velvoittaa jokainen hoitaja, olipa sitten hoitotyössä tai ei, tai vaikka eläkkeellä, pitämään käsivarsinauhaa - esimerkiksi punainen risti valkoisella pohjalla. Näin jokainen hoitaja voitaisiin heti tarvittaessa ottaa suojatöihin vaikka kadulta.


12.11.2007

Asia on käytännössä jo täysin selvä. Kaikki hallituspuolueet kannattavat lakia, presidentti on valmis allekirjoittamaan sen, ja laki on aivan täysin perustuslain mukainen. Taitaa tulla tytteleille pupu pöksyyn kohta, kun rahaa ei voidakaan kiristää murhaamalla sairaita ihmisiä. Pian näemme, kuinka tytöt tulevat vähin äänin peruuttamaan irtisanoutumisiaan ja hyväksyvät kiltisti sen alkuperäisen tarjouksen.


17.11.2007

Harvinaista, että poliitikot tekevät yhden kerran jotain oikein. Vahinkohan se tietysti on, joskus se sokea kanakin jyvän löytää. Ei pidä siis kuvitella, että tämä hallitus olisi missään muussa asiassa oikealla linjalla tai että siltä löytyisi mitään halua todellisiin asioiden parantamiseen. Sehän vaatisi Oikeiden Mielipiteiden tarkkaa noudattamista.

Mutta tämän potilasturvalain myötä meillä on nyt viimeinkin keinot murtaa kaikkien silmittömän ahneiden ammattiliittojen kiristysyritykset. Enää ei mikään tärkeä ammattiryhmä voi kiristää maamme hallitusta ja veronmaksajia uhkailemalla. Tarvittaessa voidaan aina säätää kiireellinen laki, jolla sellaiset kiristäjät pakotetaan takaisin töihin.

Tämä on työntekijöiden oman edun mukaista pitkässä juoksussa. Kun palkkoja ei tarvitse nostaa mielipuolisiin lukemiin, inflaatio hidastuu huomattavasti, työttömyys vähenee, Suomen talous kohenee jne. Ovatkohan fanaattiset ammattiliittojen puolustelijat muuten huomanneet sellaisenkin seikan, että kun järjettömät palkankorotukset on saatu läpi, seurauksena on usein tuotannon loppuminen Suomessa? Tulee hämärästi mieleen "jokunen tapaus" tässä viime aikoina. Eli tätä lakia tulisi rohkeasti soveltaa sellaisillakin aloilla, jotka voitaisiin muuten ulkoistaa halvan työvoiman maihin.


18.11.2007

Turussa hoitajat ovat paenneet osastoilta tai ottaneet nimilappunsa pois, eikä kukaan yhtäkkiä ole muistanut kenenkään nimeä! Miten noin huonomuistisia tyttöjä voi ylipäänsä olla hoitajina? Ei hoitajan ammatissa saa unohdella asioita. Tuollaiset hoitajat pitäisi erottaa. Tämä kannattaa muistaa sen jälkeen, kun hoitajat vähin äänin anelevat pääsyä takaisin joukkoirtisanomuksistaan. Ei pidä ottaa noita enää takaisin töihin.

Poliisin tulisi puuttua asiaan. Kyllä hoitajatyttöset saataisiin ruotuun. Kun pakoileva hoitaja lyödäänkin käsirautoihin ja viedään poliisikuulusteluun, niin johan alkaa yllättävästi muisti palautua ja työtovereidenkin nimet ja olinpaikat löytyvät sittenkin päästä. Hoitajilla ei lain mukaan ole mitään oikeutta pakoilla, ja avustaminenkin on rikollinen teko. Nyt pitäisi rohkeasti antaa ehdottomia vankeustuomioita. Rikosnimikkeenä heitteillejättö ja/tai kuolemantuottamus tai ainakin sen yritys.


19.11.2007

Mitä ihmettä tämä nyt tarkoittaa?

Valtiovarainministeri Katainen, nousevatko verot?
- En osaa sanoa. Kuntapuolen palkkakustannukset ovat nyt suuremmat kuin mihin on totuttu. Voi olla, että muutamissa kunnissa verot saattavat nousta, mutta valtiokin kompensoi hyvin merkittävällä summalla.

Mistä merkittävästä summasta Katainen nyt oikein HOURAILEE? Eikö se jo aivan tasan tarkkaan ollut lopullisesti selvästi sanottu, että valtiolta ei tule YHTÄÄN SENTTIÄKÄÄN rahaa Tehyn vaatimien järjettömien korotusten maksamiseen? Nyt on kyllä hallituksen viimeisetkin järjen hivenet kadonneet. Kannattikohan niiden jäädä ylitöihin, kun sillä on tuommoinen vaikutus niiden aivorusinaan?

Ja heti seuraavaksi YLE-uutiset kertookin taas vaihteeksi näin:

"Valtionvarainministeri Jyrki Katainen (kok.) korostaa kuitenkin, että lisärahaa ei mistään tule, joten panostus yhteen kohteeseen tietää säästöpakkoa toiseen."

Kyllä on hallitus täysin sekaisin.


20.11.2007

Katsotaanpa nyt, mihin Tehy terrorismin kaltaisella kiristyksellään pääsi. Kun laskemme palkankorotukseen mukaan vuosi-inflaation, joka on tällä hetkellä noin 2,5 %, niin neljän vuoden aikana inflaatio syö korotuksista 10 % - mikäli inflaatio ei kasva.

Onneksi Tehyn tunarit eivät muistaneet edes lisätä sopimukseen 4-6 prosentin yleiskorotuksia, jotka muut saavat vuosille 2010-2011. Käytännössä siis korotukset jäävätkin tällä sopimuksella reilusti alle 20 %. Kuntatyönantajan oikeiden laskelmien mukaan sopimuskauden aikainen kokonaiskorotus on 15,7-17,7 %. Kun inflaatio syö tästä 10 %, jää hoitajille parhaimmillaankin 7,7 % palkankorotus! Nyt jo viimeistään selkeästi paljastuu, että näennäiseen palkkakuoppaan ovat aina olleet syynä Tehyn tunarit itse.

Sitä Tehy ei tullut ajatelleeksi, että nämä rahat täytyisi myös saada jostain. Joka neljännen kunnan veroäyri nousee. Kun muutkin silmittömän ahneet ammattiliitot (Super yms.) ovat kohta haaskalla, niin jää nähtäväksi, kuinka hirvittävä taloudellinen katastrofi kunnilla on edessä. Ei taida tyttösten suosio pahemmin kasvaa, kun ihmiset joutuvatkin maksamaan lisää veroja, jotta hoitsutytöt voisivat tupsutella tupakkaa ja juoda kahvia taukohuoneessa. Tulopuoli ei yksinkertaisesti kata enää menoja. Ei ole varaa!

Kuntatyönantajalla on tällä hetkellä vielä yksi valttikortti hihassa. Annetaan niiden joukkoirtisanoutumisten tulla tänään voimaan! Ei päästetä tyttösiä töihin. Hehän ovat irtisanoutuneet. Nyt heidän täytyy ilmoittautua työnhakijoiksi näihin entisiin työpaikkoihinsa uusina työntekijöinä, jolloin mitkään ikälisät yms. eivät ole voimassa ja vuosilomapäivät nollautuvat. Samalla KT voi jättää ottamatta pahimmat räyhärit ja velttoilijat takaisin. Nyt pitää muistaa, ketkä olivat kärkkäämmin suuna päänä kiristämässä ihmisten hengellä. Ei sellaisilla ole mitään asiaa takaisin hoitajaksi.


27.11.2007

Tehyn touhuja hyvin kuvaava jälkinäytös:

Hoitajaa syytetään kolmen potilaansa jättimäisestä huijauksesta. Syyttäjän laskelmien mukaan 43-vuotias hoitaja vei 176 000 euroa puolustuskyvyttömiltä potilailtaan. Naista syytetään Helsingin käräjäoikeudessa muun muassa törkeistä petoksista, törkeästä maksuvälinepetoksesta, varkaudesta ja kavalluksesta.

Hoitajan uhreihin kuului mm. dementoitunut vanhus.


(Mr. Niilo Paasivirta)