Ns. ammattikorkeakoulu tuhoaa koulutusjärjestelmämme!

5.5.2005

Peruskoulumme tilan olen jo käsitellytkin. Nyt on siis aika puuttua aivan viime vuosina alkaneeseen uuteen aatteeseen, joka uhkaa akateemista maailmaamme ja tieteemme loistavaa mainetta koko maailmassa.

Viime aikoina erinäiset tahot ovat yhä äänekkäämmin suu vaahdossa alkaneet fanaattisesti julistaa ns. ammattikorkeakoulujen autuutta. Täysin tiedemaailman ulkopuolelta tulee nyt suuruudenhulluja kuvitelmia "korkeakoulutuksesta" ja "korkeakoulututkinnoista". Jo satojen vuosien ajan maassamme on kuitenkin selkeänä totuutena ollut, että korkeakoulutus kuuluu ainoastaan korkeakouluihin ja yliopistoihin.

Erityisen kiireelliseksi tämän asian tekee tämä uusin, älytön idea: "ylempi ammattikorkeakoulututkinto". Tuollaisessa ei ole enää kerrassaan mitään järkeä! Sotkuhan alkaa saada jo farssin piirteitä. Koko ammatti"korkeakoulu"aate on kommunismiin verrattava höperyys, joka on tuhoamassa koko koulutusjärjestelmämme!

Jokainen asioista perillä oleva ihminen muistaa, että maamme kaikki merkittävät päättäjät ja arvohenkilöt ovat käyneet kansakoulun. Sen jälkeen he ovat käyneet oppikoulun. Ja oppikoulusta valmistuttuaan jokainen on poikkeuksetta aina mennyt yliopistoon tai korkeakouluun - jolla siis tietenkin ilman muuta tarkoitetaan vain ja ainoastaan oikeita korkeakouluja! Eihän silloin mitään ammattihömppä"korkeakouluja" edes ollutkaan.

Näiden aikaansaavien, älykkäiden ja maallemme tärkeiden kansalaisten lisäksi on sitten aina ollut suuri, harmaa massa. Kansamme vähälahjaisempi osa, ei millään muotoa merkityksetön eikä huono kansanosa, päinvastoin erittäin tärkeä osa. Valtaosa kansasta on käynyt kansakoulun, ja sen jälkeen lähtenyt töihin, oppipojaksi. Maassamme on aina tarvittu ja tarvitaan yhä tätä tavanomaista työvoimaa, joka meidän päättävien henkilöiden alaisuudessa laitetaan hyödylliseen ja tuottavaan, joka ko. kansanosan vähäisemmille lahjoille sopii. Tämä maailmanjärjestys on muuten tunnettu jo Raamatun ajoista asti, ja sen periaatteet sisältyvät siis yhteiseen uskontoommekin.

Nythän on kuitenkin niin, että tämä harmaa massa on hiljalleen kehittänyt kateutta meitä arvokkaampia ihmisiä kohtaan. Vuosikymmeniä, kenties vuosisatoja tämä kapina-ajatus on kypsynyt noissa yksinkertaisissa mielissä, kunnes, kommunismin tapaan, se on purkautunut korkealentoisina suunnitelmina, jotka jokainen oikeasti älykäs ihminen heti havaitsee epärealistisiksi.

Sanomattakin on selvää, että ei joku kosmetologi tai liukuhihnaa tehtaassa vahtaava duunari ole mikään akateemisesti sivistynyt henkilö. Ei mitenkään, ei milloinkaan, eikä koskaan voi sellaiseksi edes tulla! Pelkkä tieteellisen metodin ymmärtäminen menee valovuosia tavallisen pulliaisen hilseen yläpuolelle.

Jostain on nyt kuitenkin siinnyt järjettömiä kuvitelmia siitä, että maamme jokainen tavis voitaisiin "korkeakouluttaa". Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että ammattikouluissa vaihdetaan opintosuunnitelmien nimet koreammiksi. Käytännössähän on selvää, että "ammattikorkeakouluilla" ei ole mitään tekemistä tieteen kanssa, ja nämä fiinit koulutusnimikkeet pelkästään lokaavat ja häpäisevät koko Suomen tieteen maailmalla.

Ei kampaajasta kerta kaikkiaan tule korkeakoulutettua, vaikka hänet nimittäisikin hiusmuotoilun maisteriksi tai tonsorologian lisensiaatiksi. Ammattikorkeakoulujen "tutkinnot" pelkästään sotkevat AMK-koulutetut niihin, joilla on oikea, akateeminen korkean asteen tutkinto! Mutta tällaisille säälittäville nimityspelleilyille voi sentään lähinnä nauraa. Vielä huolestuttavampaa kehitystä on nimittäin havaittavissa.

Esimerkiksi sairaanhoito-oppilaitoksiin on tekemällä tehty "tieteenala", jonka jokainen vähänkin asioihin perehtynyt on havainnut täydeksi huuhaaksi, joka syö sairaanhoitajien koulutuksessa aikaa, jonka voisi käyttää niiden oikeiden sairaanhoitajan taitojen opiskeluun. Eli ns. hoitotiede. Kyseessä ei millään muotoa ole tiede, ja jopa sairaanhoitajat itse ovat heränneet vastustamaan ko. pelleilyä!

Näin on avattu tie vaaralliselle kehitykselle, jolla siirretään "tiedettä" ammattikorkeakouluihin. Kyseessä ei tietenkään ole oikea tiede, mutta tämä sotkee ja haittaa entisestään oikeiden korkeakoulujen ja yliopistojen asemaa. Peruskoulupohjaiset kouluasteen oppilaat esittäytyvät kohta maailmalle tiedemiehinä ja akateemisesti koulutettuina!

Nyt olisi kiireesti aloitettava lähes mahdoton operaatio. Ammattikorkeakoulut olisi nimittäin palautettava ammattikouluiksi. Olisi niin opintolinjojen, tutkintonimikkeiden kuin oppilaitosten nimienkin osalta tehtävä erittäin selväksi valtava ero oikeisiin korkeakouluihin ja yliopistoihin. Itse opinnoissahan ei käytännössä mitään "hoitotieteen" - jonka opetus luonnolisesti loppuu - lisäksi olekaan muuttunut.

Uskontommekin sen jo sanoo, ja vuosisatojen kokemus vahvistaa: maassamme ja koko maailmassa on aina ollut, ja tulee aina olemaan ns. parempi väki. Heidän alapuolellaan on aina ollut ja tulee aina olemaan se suuri, vähälahjaisempi kansanosa, jota me parempi väki emme toki millään tavalla väheksy. He ovat yhteiskunnassamme aivan oleellisia.

Yllä on keisari (nyk. eduskunta), ja alla ovat talonpojat, jotka ankaralla työllä hankkivat elannon maasta. Tämä pyhä järjestys on muotoutunut aina Aatamin ajoista asti, ja se on hyväksi havaittu. Erilaiset "tasa-arvon" aatteet ovat välillä tulleet esiin, mutta ennemmin tai myöhemmin ne ovat aina sortuneet. Esimerkiksi Neuvostoliitto. Tämäkin osoittaa, kuinka oikea järjestys kuitenkin aina voittaa.


(Mr. Niilo Paasivirta)