Vaarallinen "J-rock" ilmiö on levinnyt maahamme!

2.8.2007 (päivitetty 28.9.2007)

Jokin aika sitten olin Helsingin keskustassa työmatkan johdosta. Huomasin eräiden katujen olevan aivan tupaten täynnä anime-nuoria, jotka olivat pukeutuneet tyypillisiin cosplay-leikkiasuihinsa. Huomiota herätti etenkin alaikäisten nuorten suuri osuus tässä joukkiossa. Aluksi arvelin vain, että tämä nuorisoaines oli kokoontunut tavanomaisiin hentai-leikkeihinsä, kuvitellen olevansa anime-demoneja. Näinä aikoinahan vanhemmat ovat jo hylänneet lapset täysin ja päästäneet heidät tekemään mitä tahansa minne tahansa milloin tahansa. Näin suurta määrää anime-palvojia en tosin aiemmin ollut nähnyt.

Sittemmin kävi ilmi, että kaupunkiin oli saapunut "J-rock", joka on vieläpä animeakin laajemmalle levinnyt uusi ilmiö. J-rock tarkoittaa japanialaista rock-musiikkia, joka perustuu tietysti alunperin afrikkalaisten pakanoiden palvontamenoissa käytettyyn musiikkiin, joka puolestaan levisi USA:han orjien mukana. J-rock siis, kuulosti se sitten miltä tahansa, on vanhojen afrikkalaisten voodoo-jumalien - eli paholaisen - palvontaa!

Perehdyin huolellisesti aiheeseen mm. kristittyjen web-sivustojen perusteella. Tämä japanilainen "rock" on jakautunut jo useisiin eri lahkoihin. "Oshare-kei" on alatyyli, joka "söpöydellään, pinkkiydellä ja pörröisyydellä" pyrkii houkuttelemaan etenkin nuoria tyttöjä J-rockin kurimukseen. "Visual-kei" on nimensäkin mukaisesti näyttävää, ja erilaiset hentai-asut siis kuuluvat kiinteästi osana menoihin. "Angura" ja "Eroguro" ovat ns. kovaa kamaa, niillä on yhteyksiä mm. death metalin, joka on kaikkein väkivaltaisinta ja raa'inta saatananpalvontamusiikkia.

Internetin hakukoneilla voi nopeasti todistaa, että j-rock ja anime, jonka turmiollisuuden olen jo aiemmin perinpohjaisesti todistanut, liittyvät erottamattomasti toisiinsa. Hakusanalla "j-rock" eräs suuri hakukone antaa yli kaksi miljoonaa osumaa, mutta "j-rock AND anime" -hakulause ei jää tästä juuri lainkaan jälkeen - se tuottaa 1 750 000 osumaa.

Suomalaisen "JrockSuomi" -sivuston ja etenkin sen keskusteluforumin avulla voi tehdä nopeasti useita huolestuttavia huomioita. Ko. forumilla oli esimerkiksi laskettu harrastajien keski-ikä. 58 % harrastajista on alle 16-vuotiaita! 25 % on 16-18 -vuotiaita, ja vain muutama on täysi-ikäinen. Tämä osoittaa, että tällä lahkolla on aikuisia "johtajahahmoja", jotka aktiivisesti pyrkivät saamaan mukaan etenkin alle 16-vuotiaita. Jokainen voi hiljaa mielessään miettiä, miksi niin kovin nuoria, suorastaan lapsia halutaan nimenomaan japanilaisen harrastuksen piiriin! Ja enemmistö harrastajista (yli 60 %) on tyttöjä.

Forumille on perustettu aivan suoraan sanoen "koukkuunjäämisketju", jossa harrastajat kuvailevat hetkiä, jolloin he jäivät koukkuun j-rock -harrastukseen. Asialla on siis myös addiktion piirteitä. Uutena piirteenä on nyt se, että useat harrastajat eivät ole ehtineet tulla "vihityksi" aktiivisesti nuoria houkuttelevan aikuisen taholta, vaan valtaosa on ilmeisesti suistunut j-rockin kurimukseen liiallisen internetissä surffailun kautta. Yksi addiktio on siis vaihtunut toiseen. Kiinteänä osana harrastusta on myös internet-piratismi, eli laittomien musiikki- ja videotiedostojen lataaminen internetistä.

Japanilaisuuden kaikin puoleinen ihailu pistää silmään forumilla. Siellä on viestiketjuja, joissa hankitaan jo lentolippujakin Japaniin, opetellaan kieltä, tutkitaan japanilaista kirjallisuutta, elokuvaa, jne. - ja siellä on oikein "pakollinen anime-topic". Eräs hyvin huolestuttava viestiketju alkoi otsikolla "Elegant Gothic Lolita". Ilmaus "Lolita" on lähtöisin Vladimir Nabokovin kirjasta, jossa päähenkilö kuvailee pedofilista seksisuhdettaan alaikäiseen tyttöön. Mutta eipä forumilla näkynyt esimerkiksi yhtään viestiketjua japanilaisten sotilaiden sodan aikana prostituution pakottamista sadoista tuhansista naisista. Sellainen tietohan ei luonnollisestikaan sopisi forumille, jolla pidetään kaikkea japanilaista ylimmässä kunniassa.

Kuvaavaa on myös ko. forumeilla oleva viestiketju, jossa kehutaan ja ihaillaan tatuointeja ja lävistyksiä. Kuinka ollakaan, oman kehon turmeleminen liittyy siis tähänkin harrastukseen. Jostain syystä se liittyy lähes kaikkiin harrastuksiin, joka huolestuttaa kristittyjä ihmisiä. Tässä on siis yksi hyvä tuntomerkki asiasta, josta vanhempien on syytä huolestua.

Jokainen vanhempi, joka ei halua nähdä alaikäistä tyttöään kekkuloimassa paljastavassa hentai-asussa satojen poikien kanssa kaiket yöt, jokainen vanhempi, joka ei halua lastensa kuuntelevan pakanallista ja paholaista ylistävää musiikkia, jokainen vanhempi, joka ei halua lastensa tutustuvan pedofiliaan (anime) ja japanilaiseen kieroutuneeseen seksuaalimaailmaan, jokainen tällainen vanhempi ehdottomasti kieltää lapsiltaan j-rock- ja animeharrastuksen kerta kaikkiaan!

Päivitys 28.9.2007: viimeisin huhu jrockin huumehuuruisesta maailmasta kertoo, että useat jrock-fanaatikot harrastavat ns. ristiinpukeutumista! Tämä tarkoittaa, että tytöt pukeutuvat poikien vaatteisiin tai pojat tyttöjen vaatteisiin. Tästä jälleen taas kerran huomaamme, kuinka jrock tarkoituksenhakuisesti loukkaa kaikkia yhteiskuntamme perusarvoja, ja kuinka jokainen asia on vedettävä saastaan ja lokaan.


(Mr. Niilo Paasivirta)