Ns. "anime" on turmiollista lapsille!

17.12.2002 (päivitetty 17.7.2007)

Disney-yhtiöiden uutta lastenelokuvaa "Henkien kätkemä" on mainostettu viime aikoina ahkerasti kaikissa meedioissa. Perehdyin elokuvaan huolellisesti SubTV:n elokuva-arvostelun avulla, ja ensimmäiseksi ihmettelin, miksi ko. piirretty eli lastenelokuva oli dubattu - kaikista mahdollisista kielistä - japaniksi!

Onko Disney-yhtiöissä menty täysin sekaisin? Luulin, että kaikki Disneyn lastenelokuvat dubataan Suomessa nimenomaan suomeksi, ja vieläpä Disney-yhtiöiden tiukassa valvonnassa. Miten Disney kuvittelee, että 7-vuotiaat lapset osaisivat lukea tekstityksiä?

Nythän on kuitenkin niin, että tämä elokuva onkin ilmeisesti jotain sukua japanilaiselle ns. anime-elokuvalle. Tutustuin anime-maailmaan tarkasti erinäisten internetin sivujen avulla, ja tulin siihen johtopäätökseen, että anime tarkoittaa elokuvaa, jossa on väkivaltaa, paholaisia, ja alaikäisiä merimiespukuisia koulutyttöjä, joita lonkerohirviöt raiskaavat graafisen tarkasti kuvatuissa kohtauksissa!

Tässä "Henkien kätkemä" -elokuvassakin pääosassa on alaikäinen tyttö, kuten lähes kaikissa anime-elokuvissa näyttää olevan. Tietääkseni Suomen laki kuitenkin kieltää lapsipornon levittämisen, ja siitä on säädetty ankara rangaistus!

Vanhemmat: nyt on aika valpastua entistäkin valppaammaksi. Haluatteko te, että lapsenne katsovat piruja repimässä ihmisiä kappaleiksi veren ja suolenpätkien roiskuessa? Haluatteko lastenne näkevän, kun ammukset lävistävät ihmisiä veren tulvahtaessa revityistä ruumiista? Haluatteko lastenne näkevän, kun ihmisiä silvotaan teräaseilla? Tai kun saatanalliset lonkerohirviöt raiskaavat pikkutyttöä kaikkiin ruumiinaukkoihin? Silloin haluatte lastenne katsovan ns. anime-piirrettyjä.

Mahdollisesti japanin ahdistuneessa ja epäkristillisessä kulttuurissa äärimmäisen julma väkivalta tarjoaa lapsille jonkinlaisen purkautumistien. Länsimaissa on kuitenkin osoitettu, että elokuva- ja tv-väkivalta ovat syynä väkivaltaiseen käyttäytymiseen ja huumeiden käyttöön.

Oikeana kristittynä en myöskään voi suvaita ns. anime-elokuvien sisältämää väärien uskontojen ihannointia. Emmehän peruskoulussakaan opeta lapsille esimerkiksi buddhalaisuutta, vaan kristinuskoa. Tässä mielessä anime-elokuvat ovat erityisen turmiollisia, koska ne antavat myönteisen kuvan pakanauskonnoista.

Kaikki anime on kiireellisessä järjestyksessä kiellettävä. Onneksi isänmaamme EU toimiikin jo ahkerasti animen saastan kitkemiseksi pois. Elokuvien, kirjojen ja sarjakuvien tuonti EU:n ulkopuolelta ollaan kieltämässä. Tämä on myönteistä kehitystä, sillä suurin osa saastasta ja vääristä uskonnoista kuitenkin sijaitsee EU:n ulkopuolella.

8.7.2004: LISÄYS! Huomasin hirvittäväksi kauhukseni, että tämä väkivaltainen, okkultismia ja pakanallisuutta sisältävä harrastus on varta vasten otettu Jyväskylässä järjestettävän omituisen Finncon-nimisen konferenssin aiheeksi. Finnconin web-sivuilta käy heti ilmi, että myös larp eli roolipelaaminen kuuluu näköjään tiiviisti animeharrastuksen piiriin.

Jokainen valveutunut kristittyhän muistaa, että larp pohjautuu USA:ssa kehitettyyn Dungeons & Dragons -peliin, jonka okkultistit ovat ottaneet idolikseen. USA:ssa on tehty lukemattomia itsemurhia ja rituaalimurhia tämän pelin yhteydessä, ja suuri määrä nuoria on eksynyt pysyvästi addiktoivaan fantasiamaailmaan. Tässä mielessä tämä kehitys on erittäin huolestuttavaa. Eikö evankelis-luterilainen kirkkomme aio puuttua asiaan millään tavalla? Jääkö nuorista ja lapsista huolehtiminen aina meidän tosiuskovaisten harteille?

Mutta ei tässä vielä kaikki; nyt animeharrastajat ovat täysin uutena asiana keksineet alkaa pukeutumaan animehahmojen vaatteisiin, joiden siveettömyys ylittää kaikkien sääntöjen rajat! Tätä larppauksen muotoa animeharrastajat nimittävät termillä "cosplay". Ei voi olla tervettä, että alaikäiset pojat ja tytöt pukeutuvat minihameisiin ja muihin paljastaviin, seksikkäisiin asuihin, ja esiintyvät niissä kaiken lisäksi täysin apposen avoimesti julkisuudessa! Konferenssissa jopa järjestetään "kilpailu", jossa tytöt esittelevät auliisti sulojaan.

Erityisen turmiollisena siveellisen moraaliteetin selkärangalle on mainittava ns. kimono, tuo ohut, läpinäkyvä, vartaloon liimautuva asuste, jonka kaikki heti tunnistavat japanilaisen ilotytön tunnusmerkiksi. Vanhemmat: haluatteko tyttärenne esiintyvän julkisesti prostituoituna? Haluatteko?

Mutta ei tässäkään vielä kaikki! Kun siveetön, loukkaavaa veikisteleväisyyttä nuorissa naisissa kehjeyttävä kilpailu on ohi, on tytöille järjestetty vielä pöyristyttävä tapahtuma yökerhossa. Jo tapahtuman nimi, "Heaven and Hell-naamiaisbileet" on Jumalan pilkkaa. Tapahtuman järjestävät Jyväskylän Seta (homoseksualistien yhdistys) sekä tämmöinen organisaatio: "Bizarre Club", joka on "Jyväskylästä käsin toimiva Suomen suurin fetish- ja s/m -harrastajien yhdistys!" Vanhemmat: ajatelkaa, mihin nuoret tyttönne ovat joutumassa! Heti paljastelutilaisuudesta anime-seksin huumaamat tytöt viedään suoraan homoseksualistien ja sado-masokismi-harrastajien yksityisiin juhliin!

Koko tapahtuma on mitä ilmeisemmin järjestetty viettelemään nuoret, puhtaat naiset alaspäin helvettiin vievälle rasvatulle tangolle. Edessä ovat pöyristyttävät lihan juhlat, todelliset orgiat, jossa nuorta lihaa esitellään kaikilla mahdollisilla tavoilla, itse paholaisen nauraessa röhönaurua, kun tyttöset ohjataan hyvin suunniteltua tietä alas synnin ja irstailujen kuumiin pyörteisiin. Vanhemmat: jos annatte animelle pikkusormen, se vie koko käden!

Lisäys 10.1.2005: Animen turmiolliset syöverit houkuttelevat kurimukseensa nuorisomme, ja tästä saastasta löytyy vielä jumalanpilkkaakin. TV-kanava SubTV on nimittäin alkanut esittämään "Neon Genesis Evangelion" -sarjaa, jossa pääasiassa alaikäiset, alati seksiä ajattelevat päähenkilöt pyörivät "Kuolleen meren kirjakääröjen" ennustamassa "lopunajan taistelussa" suuria taistelukoneita käyttäen.

Tämä väkivaltainen ja kieroutunut sarja tarjoilee runsaasti seksiä, verta ja suolenpätkiä kuten kaikki animet. Lisäksi "Neon Genesis Evangelion" -sarja sisältää ilmeisesti paljon kristinuskoa pilkkaavia aspekteja, joten sitä ei voi suositella kenellekään. Erityisesti lapsia olisi ehdottoman järkähtämättä varjeltava tällaisilta saatanallisilta sarjoilta, kuten kaikilta muiltakin animesarjoilta ja -elokuvilta.


Päivitys 17.7.2007:

Leikkiasuihin pukeutuminen loukkaa tekijänoikeuksia!

Vanhempien olisi syytä huomata, että Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry:n mukaan japanialaiset animeyritykset haastavat jatkossa cosplay-leikkiasuihin pukeutuneet hentaileikkijät oikeuteen! Ja kun animeleikkijöistä valtaosa on alaikäisiä, niin vanhemmat joutuvat maksamaan suuret korvaukset! Tämä on siinä mielessä hyvin myönteinen asia, että piittaamattomimmatkin vanhemmat, jotka antavat lastensa keikistellä hentai-puvuissa, varmasti heräävät, kun maksettavaksi lankeaa tuhansien eurojen korvaukset.

Tässä Turun animeseuran sihteeri-varapuheenjohtajan saama sähköposti, jonka hän julkaisi animeharrastajien forumilla:

Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry tiedottaa:

Japanilaisten animaatioyritysten otettua meihin yhteyttä, olemme päättäneet aloittaa ns. cosplayn, fiktiiviseksi hahmoksi pukeutumisen, valvonnan. Tekijänoikeuslain 2 §:n mukaan tekijänoikeus tuottaa teoksen luojalle oikeuden määrätä mm. siitä, missä taidelajissa tai mitä tekotapaa käyttäen hänen teostaan esitetään. Esimerkiksi taulun maalaja voi päättää, ettei hänen taulustaan saada tehdä esimerkiksi patsasta. Animaatiohahmon asun valmistaminen on tähän täysin verrannollinen ja se loukkaa oikeudenhaltijan laillisia oikeuksia, mikäli siihen ei ole lupaa.

TTVK on tietoinen siitä, että alan harrastajat ovat enimmäkseen lapsia ja nuoria, ja aluksi TTVK painottaakin toiminnassaan nimenomaan tiedotustoimintaa. Tästä lähtien anime-tapahtumiin kuitenkin tulee TTVK:n siviiliasuinen tarkastaja, ja mikäli tämä havaitsee tekijänoikeuden alaisia pukuja, tarkastaja pyytää henkilöä esittämään oikeudenhaltijan antaman luvan. Mikäli harrastajalla ei ole esittää lupaa, tarkastaja pyytää henkilöä poistamaan puvun käytöstä. Mikäli pyyntöön ei suostuta, tarkastaja ilmoittaa asiasta poliisille ja asia käsitellään tekijänoikeusrikkomuksena tai vakavammassa tapauksessa tekijänoikeusrikoksena, ja puku tuhotaan viranomaisten toimesta.

Tekijänoikeuksien tiedotus- ja valvontakeskus pyytää kaikkia lopettamaan luvattoman cosplayn. TTVK ei kuitenkaan tahdo estää lasten ja nuorten suosimaa harrastusta ja huomauttaa, että animaatiohahmoksi pukeutuminen on jatkossakin täysin luvallista, mikäli siihen on oikeudenhaltijalta lupa, tai mikäli omistaa asuun tekijänoikeudet (eli mikäli kyseessä on hahmo, jonka on luonut itse). Ilman lupaa tapahtuva cosplay on kuitenkin tekijänoikeuslain nojalla kiellettyä.

Lauri Ståhlbäck
Toiminnanjohtaja
Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus

(Mr. Niilo Paasivirta)