Kaikki kirjassa mainitut anomaliat, artifaktit ja olennot. *Tähtien välissä* omia päätelmiä, loput kirjan tietoja.

Anomaliat

Hyttyskalju: painovoima-anomalia (gravikonsentraatti). Pysyvä.

Iloinen näky tai Iloinen harha: vaarallinen turbulenssi, *aiheuttaa harhoja?*. Laimenee käytettäessä.

Lihamylly: näkymätön alue, joka nappaa ohikulkijan ja vääntää tämän kuin pyykkiä kierrettäessä. Kestää jonkin aikaa, ennen kuin kerran toiminut Lihamylly "latautuu" uudestaan.

Musta ohdake: ...

Niini: harvinaista niinen tapaista kuitua, joka kasvaa metalliin kuten antenneihin. Jos siihen tarttuu, tarttumaväline, kuitu ja alusta alkavat sihistä ja savuta, ja niini leviää tarttumavälineeseen (ainakin jos se on metallia).

Polttava untuva: ...

Pirun kaali: Sylkäisee jotain (?)

Seitti: hopeanhohtoista, lähes näkymätöntä seittiä. Ritisee ja katoaa jos siihen koskee, mutta ei aiheuta mitään tuntemuksia. *Tunkeutuu koskettajaan; elimet, joihin seitti koskee, saavat jonkinlaisen tartunnan ja lakkaavat toimimasta muutaman tunnin kuluessa.*

Velhon hyytelö: sinertävällä liekillä "palava" aine, joka liikkuu ja läikkyy vaarallisesti *tärähdyksestä tai ilmavirrasta. Syöpyy kaiken paitsi posliinin, saven ja kiven läpi. Osa syövytetystä aineesta muuttuu myös hyytelöksi. Jos hyytelöön laittaa kätensä, käsi "hyytelöityy" - kaikki luut nesteytyvät (pidempi kontakti muuttaa käden Velhon hyytelöksi).* Tiedemiesten mukaan "kolloidista kaasua".

Vihreä: ylemmiltä mailta valuva kaasumainen vihreä virtaus, joka katoaa aikansa valuttuaan rotkoihin.

Artifaktit

Akku eli Kikka: *loputtomasti sähköä tuottava lieriö. Akkuja on saatu niin paljon että niitä käytetään jo mm. autojen voimanlähteinä.*

Hiilihapposavi: ...

Jyrisevä lautasliina: ...

Kultainen pallo eli Toiveiden kone: nimensä mukaisesti muistuttaa kultaista palloa. Toteuttaa legendojen mukaan kaikki toiveet. "Kuparinruskea, punertava, aivan sileä ja himmeästi heijastava massiivinen pallo."

Kuoleman lamppu: Maan organismeihin tappavasti vaikuttava säteilyttäjä.

Liikkuva magneetti: ...

Musta roiske: pieniä mustia palloja, joita käytetään koruina. Jos palloon kohdistaa valonsäteen, se poistuu pallosta viiveellä siten, että viivästyminen riippuu pallon painosta ja halkaisijasta yms. ja loittonevan valon taajuus on aina kohdistuvan taajuutta vähäisempi. Eräs teoria sanoo: "musta roiske on jättimäinen avaruuden alue, jonka ominaisuudet ovat erilaisia kuin meidän avaruutemme ominaisuudet ja joka on omaksunut kutistuneen muodon meidän avaruutemme vaikutuksesta".

Neula: sinertäviä tikkuja, joista välähtää ajoittain puhtaita spektrin värejä. Puristellessa neula alkaa "puhua"; heikkoja punaisia tuikahduksia, jotka vaihtuvat harvemmiksi vihreiksi. Jotkut neulat "puhuvat" vasta kovassa mekaanisessa puristuksessa.

Paristo: *Akkua pienempi ja heikkotehoisempi sähköä tuottava lieriö. Ei akun tapaan ehdy koskaan.*

Ravun silmä: ...

Ikiliikkuja: hieman Rannerengasta suurempi, valkoinen metallirengas. Jos se laitetaan pyörimään, pyöriminen ei pysähdy. Eli perpeetum mobile.

Linturäikkä: ...

Rannerengas: metallirengas, joka stimuloi eläviä soluja. Käytetään lääketieteessä. Tiedemiesten mukaan "kvasibiologista massaa".

Sieni: ...

Syyhy: laukeaa puristamalla. *Aiheuttaa 20-50 metrin säteellä voimakkaita kauhu- ja muita tuntemuksia ihmisissä ja eläimissä.* Jotkut vaipuvat melankoliaan, toiset saavat raivokohtauksen tai paniikinomaisen pelkotilan.

Tyhjiö: kaksi teevadin kokoista noin 5 mm paksuista kuparikiekkoa, joiden väli on nelisensataa millimetriä. Välissä ei ole mitään - voit laittaa väliin kätesi tai vaikka pääsi, eikä mitään tapahdu - mutta levyt pysyvät kuitenkin aina erillään. Niitä ei voi puristaa lähemmäksi eikä loitontaa toisistaan.

Täysi Tyhjiö: kuten Tyhjiö, mutta täynnä sinertävää nestettä.

Valkea hyrrä: ...

Olennot

Elävät vainajat: Vyöhykkeen asukkaiden tai sen lähellä asuvien ihmisten muistoista (tai mahdollisesti luurangoista rekonstruoituja?) elämään palaavia ihmisiä. Muistuttavat aivan tavallisia ihmisiä, mutta jos esim. leikkaa tällaiselta olennolta jalan, sekä olento että jalka jatkavat kumpikin "elämäänsä".

Kulkuri-Dick: "mekaaninen karhu", joka "työskentelee" ("tekee ilkitöitä") tehtaiden raunioissa.

Musta olento: sokea, mekanistisesti liikkuva kumara olio.

Väristys: kuuman ilman väreilyn kaltainen entiteetti, joka ryömii ojasta toiseen.