Kuuminta hottia skenessä

Suomen Skenemiesten rankinglista on muotoutumassa! Skenemiehet ovat suomalaisen roolipelaajien grand old maneja, joilla on vähintään 25 vuoden kokemus roolipeleistä ja jotka ovat pelanneet likimain kaikkia ilmestyneitä roolipelejä ja jotka hallitsevat roolipelitutkimuksen salaisuudet. Vain Skenemiehillä on pätevyys ja oikeus arvioida roolipelejä. Skenemiesten rankingpisteet määritellään Tuovisen numerolla (vrt. Erdős Number), jossa 0 on korkein aste, ja mitä suurempi aste on, sitä arvottomampi alkulima on kyseessä.

Vähimmäisvaatimus viralliselle skenemiehelle on myös suomalaisten roolipelien kaanonin täydellinen hallinta. Jokainen listatuista peleistä on oltava perusteellisesti luettuna, pelattuna ja pelinjohdettuna, ennen kuin voi edes kuvitella lausuvansa vähäisintäkään arvostelevaa sanaa mistään kotimaisesta roolipelistä. Oikeat roolipelit ovat taidetta ja tiedettä.

Virallinen kaanon (13.1.2009) aakkosjärjestyksessä: ANKH, Airborne Commando Division, Anno Domini 50, Astra, Chaos & Order, E.E.T.I.O.P.I.A, Elhendi, Heimot, Hiljaisuuden vangit, Kalmo, Kuninkaiden aika, Leluelo, Miekka ja magia, Miekkamies, Mobsters, Myrskyn aika, Neo-Troops, Parabellum, Praedor, Roudan maa, Stalker, Star Wreck, Syndicate, Taiga, Tasnar, Thogs, Tähti, URHO, Ultima Thule, United Nations Space Force, Zombeja! Ovella!.

(Helsingin sanomien alkulimainen väite Stalkerin paremmuudesta on siis kiistattomasti, lopullisesti ja peruuttamattomasti kumottu, koska arvostelija ei ollut kaanonin hallitseva Skenemies.)

(Skenemiesten ranking ei voi olla esim. 1, 2, 3... koska se voisi muistuttaa D&D-leveleitä tai jotain muuta auteur-pelinjohtajan fiatia.)


Lue myös manifesti velvollisuudentuntoisten ihmisten julistamasta ristiretkestä old skoolia vastaan.


Counter
(Laskuri käynnistetty 11.1.2009)