Kaahaajat pois liikenteestä!

29.1.2000

Viime aikoina on yhteiskunnassamme noussut voimakkaasti esille eräs rikollisen käyttäytymisen muoto, jota rikolliset eivät itse edes pidä rikollisena ollenkaan, vaan katsovat oikeudekseen tehdä ko. rikoksen koska tahansa, täydellisesti muista ihmisistä piittaamatta!

Nuo rikolliset ovat suomalaisia autoilijoita, niitä keskimääräistä parempia ajajia, jotka päivästä toiseen tekevät rikoksia yleisillä teillä, kaahaten ylinopeutta. Tämän rikoksen tekee erityisen törkeäksi se, ettei noita rikollisia saada kerta kaikkiaan millään ymmärtämään, että kyseinen toiminta on vakava rikos!

Noiden rikollisten psykopaattiset ominaisuudet huomaamme erityisesti Internetissä, jossa nuo kaaharit julistavat rikollisen käyttäytymisen oppiaan kaikin mahdollisin perustein. Mikäli joku rohkenee hitusenkin asettaa pienintäkään poikkipuolista sanaa noiden raivokkaiden inttäjien tielle, he turvautuvat välittömästi kaikkiin mahdollisiin mustamaalamiskeinoihin ko. väittäjää kohtaan. Mitään asia-argumentteja ei kaahareilta koskaan löydy, mutta sen he peittävät satoihin liekitysposteihin ja mustamaalauskampanjoihin.

Joka ikinen aamu tämän näkee joka paikassa: kiireiset miehet lähtevät liikkeelle uusilla (firman) autoillaan, herkeämättä kärkkyen jokaista tilaisuutta ohittaa tai kiilata kaikkien muiden ohi, tai äkkiä nopeasti ylinopeudella kaahaten ettei vain jalankulkija ehdi astua suojatielle eteen ja hidastaa työmatkaa jopa 0.5 sekuntia! Nopeasti on äkkiä välittömästi heti päästävä pikaisesti kaikkein ensimmäiseksi! Liikennesäännöt ovat sitä varten, että kaikkien on väistettävä autoa!

Esimerkiksi kolmion takaa tullessa on tietenkin varottava muita kaahareita, mutta sen sijaan jalankulkijat ja pyöräilijät ovat selkeästi lähteneet liikenteeseen autoilijoita hidastamaan, joten heitä kaaharien on koulutettava! Täten rikollisten "kirjoittamattomat säännöt" vaativat, että kolmion takaa tullessa ei koskaan ole väistettävä pyöräilijöitä tai jalankulkijoita. Kaaharit ovat sitä mieltä, että kevyen liikenteen "törttöily" aiheuttaa vuosittain valtavat aineelliset vahingot autojen maalipinnoille. Nämä keskimääräistä paremmat autoilijat ovat myös sitä mieltä, että jalakulkijoita varten asennetut liikennevalot on poistettava tarpeettomina, nehän voisivat hidastaa autoja!

Ylikuormat, sileät renkaat jne. eivät tietenkään voi olla edes minkäänlainen rike, jos autoilija on kiireinen. Sillä eihän kuljettajalla ei edes ole mahdollisuutta tietää, paljonko kuorma painaa, eikä kiireinen kuljettaja ehdi jatkuvasti mittailla renkaiden kulutuspintoja. Täten on täysin kohtuutonta sakottaa ketään autoilijaa mistään tämänkaltaisesta rikkeestä. Mitään haittaahan ei koskaan voi olla kenellekään muulle, ehkä päinvastoin tämän autoilijan matka voi hidastua ylikuorman tahi sileiden renkaiden takia jopa 2 sekuntia! Eli sakot olisi kaahareiden mielestä annettava ennemminkin renkaiden valmistajalle.

Tuskin noita psykopaattisia rikollisia liikuttaa sitten sekään, kun he ajavat esimerkiksi tietä parijonossa ylittävien päiväkotilasten päälle ylinopeudella, kirkuvien pikkulasten murskautuessa auton pyörien alle ja kimpoillen auton pelleistä eri suuntiin, veren, suolenpätkien ja luunpalasten sataessa ympäri katua. Tuollainen pieni sattumus työmatkalla ei toki saa hidastaa liikemiehen pyrkimystä ajoissa kiireiseen neuvotteluun, joten hän jatkaa välittömästi matkaa.

Kyseessähän oli selvästi vain korkeintaan lievä rike erittäin lieventävien asianhaarojen vallitessa, johon päiväkotilapset selkeästi myötävaikuttivat hidastamalla kiireisen liikemiehen matkaa. Täten rangaistusasteikoksi on lievennettävä korkeintaan muutama päiväsakko tahi rikesakko. Päiväkotilapset on asetettava syytteeseen liikenteen törkeästä hidastamisesta eli vaarantamisesta!

Täten on kiistatta todistettu, että ylinopeuskaahari on aina parantumaton mielisairas. Kaahaamisesta ei voi eheytyä. Ainoa keino on ottaa ajokortti pois lopullisesti, ja kun - en sano jos vaan kun - kaahaus jatkuu, on kyseinen rikollinen eristettävä pakkolaitokseen vaarallisena rikoksenuusijana.

(Lue toki myös muut kirjoitukseni tästä aiheesta: "Röyhkeät vanhukset liikenteessä!", "Röyhkeät autoilijat!", "Röyhkeät jalankulkijat ja pyöräilijät!, "Valvontakamerat ovat hyvä asia!", "Rallit on kiellettävä!", "Jalkojenkäyttömaksu" sekä "Kypäräpakko!")


(Niilo Paasivirta)