Yksityiset keskustelupalstat on lopetettava!

8.11.2003

Viime aikoina internetin syövereissä on yhä enemmän alkanut esiintyä yksityistä keskustelua, jota ei millään tavalla valvota viranomaisten taholta. Nämä yksityiset keskusteluforumit, jotka useimmiten ajetaan hakkerien rakentaman ilmaisen linux-käyttöjärjestelmän päällä, ovat erittäin huolestuttava ilmiö etenkin lapsiemme tulevaisuuden kannalta.

Erilaisilla yksityishenkilöiden salanimellä avaamilla palstoilla ei ensinnäkään ole vastuullista päätoimittajaa, eikä vastuuhenkilön henkilötietoja ole saatavilla. Kun tutkintapyyntö tahi rikosilmoitus tehdään, tämä hankaloittaa poliisin työtä ja on mitä ilmeisemmin myös jonkin asteinen rikos jo sinällään. Tähän ollaan onneksi nyt puuttumassa jo pikkuhiljaa myös lainsäädännön kautta, kun jokaiselle web-saitille vaaditaan jatkossa vastuullinen päätoimittaja ynnä 10 vuoden arkistointivelvollisuus.

Tänä villinä rehottavana anarkistisena väliaikana viranomaisten olisi kuitenkin syytä ryhtyä kiireen vilkkaa toimiin sekalaisten, valvomattomien ja vastuuttomien keskustelujen karsimiseksi internetistämme. Kun netissämme on kerran olemassa myös mm. viranomaisten tiukasti valvoma sfnet-keskustelupalsta, olisi kaikki muut forumit kiellettävä ja suljettava kiireesti.

Haluatko sinä, että lapsesi lukee pornoa, jumalanpilkkaa ja väärää huumetietoa, jotka ovat keskustelupalstojen suosituimmat aiheet? Ajattelepa, miltä sinusta sitten tuntuu, kun lapsesi piikittää katuojissa kannabista ja hankkii siihen rahat varastelemalla ja huoraamalla? Tai kun 16-vuotias tyttäresi lähtee nettipalstalla tapaamansa 40-vuotiaan miehen kanssa mökille, kuten jo on tapahtunutkin? Kuinka monen tytön on vielä menetettävä neitsyytensä, ennen kuin viranomaiset alkavat toimimaan?

En koskaan itse lue mitään yksityisiä keskustelupalstoja, koska niiden sisältö on poikkeuksetta pelkkää iljettävää saastaa ja valehtelua. Keskustelupalstat ja chatit kalvavat koko yhteiskuntamme ja yhteisen uskontomme perustaa. Mikäli tämä perusta syöpyy, on edessä täydellinen anarkia ja kansamme tuhoutuminen.

Nyt, seuratkaapa tarkkaan, ketkä alkavat heti puolustella valvomatonta nimetöntä keskustelua. Siitä tunnistamme henkilöt, joita on jatkossakin syytä pitää tarkasti silmällä, koska he kannattavat pedofiiliaa ja huumeiden käyttöä, ja ovat jumalanpilkkaajia. Jokainen voi myös hiljaa mielessään miettiä erilaisen 'liberaalien', 'uuspakanoiden', 'luonnonsuojelijoiden', 'vihreiden', 'anarkistien', 'julkihomojen', ja 'sivareiden' ynnä muun 'edistyksellisen' jengin tavoiteperiä, jotka on annettu eräiden ulkomaisten tahojen toimesta.


(Mr. Niilo Paasivirta)