Opinions: windows on surkea!

30.3.1999

Microsoftin jatkuva asiakkaiden pettäminen menee jo vähän liian pitkälle. Jo nyt he mainostavat Windows 2000:a autuaaksi tekevänä uutena käyttöjärjestelmänä, joka korjaa kaikkien vanhojen käyttöjärjestelmien pahat puutteet. Hienoa. Paitsi että miksi jo sitä edellistä, ja sitä edellistä, ja sitä edellistä, ja sitäkin edeltävää käyttöjärjestelmää jo mainostettiin samalla tavalla?

Onko muka Windows 2000 yhtään sen parempi? Edellisetkään uudet versiot eivät ole tuoneet mitään todellista parannusta, vaan jatkuvasti uusia nippeleitä, härveleitä ja vimpaimia, jotka vievät yhä vain enemmän ja enemmän tilaa.

Uudempien käyttöjärjestelmien laitevaatimukset ovat jo täysin järjettömiä. Miten pelkkä käyttöjärjestelmä voi vaatia suorastaan supermikron alleen? Kun vertaamme esimerkiksi täysiveriseen, muistinsuojauksen ja moniajon sisältävään Linux-käyttöjärjestelmään - se pyörii jopa 386-koneella ja 4 megan muistilla.

Microsoftin käyttöjärjestelmistä muistinsuojaus ja toimiva moniajo puuttuvat. Niin, onhan Windows NT. Tuossa hirvittävän kalliissa elefanttitautisessa möhkäleessä yhdistyvät unixien huonot puolet Windowsin surkeaan käyttöliittymään. Mausteena onneton turvallisuuden irvikuva - NT on reikäisempi kuin tahkojuusto.

Yhä useampi käyttäjä valitsee Linuxin, joka ei pelkästään ole täysin ylivoimainen Windowseihin nähden, vaan myös ilmainen!


(Niilo Paasivirta)