Microsoft Whistler korvaa kaikki aikaisemmat käyttöjärjestelmät!

24.1.2001

Nyt maailman ylivoimaisesti parhaalta, johtavalta ohjelmistotalolta Microsoftilta tulee sellainen käyttöjärjestelmä, joka lyö lopullisesti luun kurkkuun kaikilta linux-peeloilta. Kyllä sitä akateemisten peelojen kateelista itkua onkin jo saatu lukea pitkään, mutta tästä se alkaa nyt vihdoin loppua, kun Microsoft Whistler korvaa kaikki Internetin riemunkirjavat systeemit. Whistler on myös kaikkien aikojen ensimmäinen kotikäyttäjille tarkoitettu 32-bittinen käyttöjärjestelmä.

Windows.NET helpottaa ohjelmistokehittäjän kannalta nykyaikaisten sovellusten tekemistä ja käyttäjän kannalta tietokoneen ja Internetin käyttöä. Enää ei tarvitse ihmetellä unix-järjestelmien järjettömän monimutkaisia epästandardeja purkkaviritelmiä ja tuhansia tekstipohjaisia määrittelytiedostoja, jotka ovat olleet Internet-palvelimien pahin riesa (pl. tietysti Windows-palvelimet, jotka ovat kautta aikojen olleet helppokäyttöisiä).

Käyttäjällä ei tarvitse enää olla erilaista ympäristöä jokaisella koneella mitä hän käyttää. Käyttäjän tiedostot ja muu tieto, esimerkiksi kalenterimerkinnät, ovat verkossa, mistä niitä käytetään kätevän näppärästi jokaiselta koneelta. Siksi on selvää, että Internetin jokaiseen tietokoneeseen tullaan väistämättä asentamaan Microsoft Whistler.

.NET alustassa (platform) on viisi osaa: Microsoft Windows käyttöjärjestelmä, .NET kehys (framework), .NET rakennuspalikkapalvelut (building block services), .NET organisointi (Orchestration), sekä Microsoft .NET Enterprise Server -perhe. Siinä on sellainen paketti, että tietokoneen käyttö ja ohjelmointi on uskomattoman selkeää ja helppoa. Linux-peelojen lähes mielipuolisen vaahto suussa raivoamisen voi sinällään ymmärtää, koska Microsoft on kuitenkin valovuosia edellä 1960-luvun tekniikoita, joihin nuo unixhörhöt epätoivoisen kiihkeästi vielä tarrautuvat.

Windows.NET (koodinimi Whistler) on maailman ensimmäinen oikea .NET käyttöjärjestelmä, joka on alusta alkaen rakennettu nimenomaan Internettiä silmällä pitäen. Vain Microsoft on Internetin terävimmän kehityksen kärjessä. Linux-peeloilla ei ole mitään käsitystä siitä, kuinka hieno Microsoftin innovaatio on. Upeat palvelut, kuten MSN.NET, Office.NET, Visual Studio.NET, .NET Enterprise Server, Microsoft Application Center, Microsoft BizTalk Server, Microsoft Commerce Server, Microsoft Exchange, Microsoft Internet Security and Acceleration Server, Microsoft Mobile Information Server, Microsoft SQL Server tekevät Windows.NET -käyttöjärjestelmästä täydellisen ylivoimaisen kaikilla mahdollisilla osa-alueilla sähköpostista nettikauppaan. Lisäksi Microsoftin turvallisuus on maailman ylivoimaisesti paras. Sertifikaattien ja loistavien salausjärjestelmien ansiosta hakkerit eivät enää milloinkaan pääse murtautumaan järjestelmiin, joissa on Microsoft Whistler käyttöjärjestelmä.

Naurettavaa on muuten linux-fanaatikkojen vaahtoaminen, kun totuus on se, että linux ja apache ovat yhtä suurta turva-aukkoa, mistä on osoituksena ns. ramen-mato, joka leviää hurjaa vauhtia linuxeihin, aiheuttaen leluxmaailmassa suoranaista paniikkia. Kannattaisi siis mitä pikimmin laittaa kaikkialle Microsoft Whistler -käyttöjärjestelmä, niin turvaongelmat ratkeaisivat itsestään. Mikäli jossain vielä havaitaan jokin mahdollinen virhe, mikä on erittäin epätodennäköistä, päivityksen saa kuitenkin välittömästi asennettua automaattisesti. Tämänkaltainen turvallisuus on jotain, josta linux-peelot vasta uneksivat märissä päiväunissaan!

Microsoftille suunnattomia tappioita tuottanyt, törkeä laiton kopiointi tulee myös loppumaan. Kaikkein eniten laittomia kopioita ovat muuten levittäneet linux-peelot, jotka salaa öisin käyttävät kuitenkin Windowsia, koska linuxilla ei pysty tekemään mitään järkevää. Windows on nimittäin ainoa käyttöjärjestelmä, johon on saatavilla maailman parhaat toimisto-ohjelmat ja pelit. Siksi kiihkeimmätkin linux-fanaatikot oikeasti käyttävät salaa Windowsin laitonta kopiota. Microsoft Whistler tekee piratismin estämisessä nyt suuren harppauksen eteenpäin, kauas linuxien ja muiden vanhojen järjestelmien edelle, kun yksilöllinen tunnuskoodi tekee laittomat kopiot mahdottomaksi. Tätä ollaan jo pitkään odotettu.

Näillä selkeillä perusteilla on selvää, että Microsoft Whistler on ainoa käyttöjärjestelmä, joka tulee jatkossa olemaan kaikkialla käytössä. Totuus on kyllä nyt niin, että linux-peelojen täytyy kuin täytyykin luopua linuxista ja asentaa Microsoft Whistler. Nyt heille on selitetty reaalimaailman tosiasiat. Mitään vastaväitteitä ei voi olla enää olemassa.


(Mr. Niilo Paasivirta)