Vuotoksen allas rakennetaan!

19.12.2002

Roskalehdet hehkuttavat tänään näyttävästi: "30 vuotta kestänyt kädenvääntö on loppunut", "hanke on haudattu", "KHO ei antanut lupaa Vuotoksen altaan rakentamiselle", ja niin edelleen. Jokainen asioita tunteva kansalainen kuitenkin näkee heti, että tuo on pelkkä lyhyt viivästys.

Eihän Vuotoksen altaan rakentamista estä joku yksittäinen päätös jossain millään tavalla. Altaan rakentaminen otetaan vain esille uudestaan niin kauan, että se toteutuu. Aivan samalla tavallahan viides ydinvoimalakin nyt rakennetaan, vaikka se päätettiin muka monta kertaa jättää rakentamatta.

Viherpiipertäjät nuolaisivat nyt ennen kuin tipahtaa. Sanomattakin on selvää, että Vuotoksen allas on teollisuutemme ja maamme kilpailukyvyn kannalta elintärkeä, joten se rakennetaan ennemmin tai myöhemmin, kuten uusia ydinvoimaloitakin rakennetaan aina tarvittaessa.

Kyllä Suomessa luontoa riittää, vaikka muutama hiekkasärkkä ja suo altaan alle jääkin. Vastustajat kannattavat suurtyöttömyyttä Lappiin, ja sitten kehtaavat esiintyä tulevissa vaaleissa Lapin ylevinä puolustajina! Altaan energiataloudellinen hyöty on ratkaisevan tärkeä maallemme.

Mutta on tästä naurettavasta vetkuttelusta nyt hyötyäkin: kun näemme, ketkä poliitikot hehkuttelevat vaalikampanjassaan allashankkeen onnistuneella viivyttelyllä, näemme heti, ketkä ovat näitä viherpiipertäjiä ja "edistyksellisiä", ja voimme jatkossa jättää äänestämättä näitä ulkomaiden etuja tarkasti valvovia populisteja.

Kyllä tämä allashanke otetaan vielä esille, ja se otetaan niin monta kertaa, että se menee läpi. Näin teimme ydinvoimalankin kanssa, kunnes eduskunnan paksuihin laardipäihin saatiin taottua se fakta, että energia on ratkaisevan tärkeä asia. Taitaisivat nämä kaupunkilaisvihreät kuolla nälkään ja kylmään, jos ilman sähköä joutuisivat olemaan.


(Mr. Niilo Paasivirta)