Valtionyhtiöiden talous kuntoon!

29.9.2004

Jokaista asioihin perehtynyttä kansalaista on alkanut hirvittävästi kauhistuttamaan valtion talouden ja etenkin pääasiassa valtion omistuksessa olevien yrityksen kuolettava taloudellinen syöksykierre. Koska olen myös ylivertainen talousnero, kerronkin nyt muutamia keinoja, joilla talouden hiillosta voitaisiin kohentaa.

Erinomaisen hyvään taloudelliseen nousuun yksityisellä sektorilla on viime aikoina aina päästy erottamalla kaikki työntekijät, jolloin yhtiön pörssikurssi nousee hirmuisiin ennätyslukemiin ja omistajat voivat myydä osakkeensa suunnattomalla voitolla. Monet yritykset, kuten VR-konserni (ent. Valtion rautatiet) eivät kuitenkaan ole pörssissä.

Kansainvälisen globalistisoitumisen ansiosta meillä on kuitenkin yhä suuremmassa määrin tarjolla keinoja. Tärkein näistä on tietenkin työn teettäminen jossain mahdollisimman kaukana Suomesta, jossa työntekijät ovat aivan järjettömän kalliita ja työsuhteen syntyminen on yritykselle taloudellinen katastrofi.

Otetaanpa esimerkkinä juuri VR-konserni. Ratkaisuhan on niin päivänselvä, että sitä ei ilmeisesti huomaa kuin yliälykäs nero. Eli ulkoistakaamme VR:n kaikki palvelut esimerkiksi Kiinaan. Siellä niin työvoima kuin tarvittavan kaluston vuokrauskin ovat uskomattoman edullisia. Ja kun pidämme matkalippujen hinnan visusti vähintään nykyisellä tasolla tai ehkäpä vähän korotammekin hintoja, suunnatonta rahan tuloa ei voi enää mikään estää!

Esimerkiksi Tampereen asema voidaan sijoittaa Tientsiniin ja Helsingin asema Tsinaniin. Niiden välimatka on suunnilleen sama. Kiinan laajoilta rautateiltä löytynee sopivampikin alue, jonne Suomen Valtion rautatiet voidaan ulkoistaa. Ajatelkaapa, millainen säästö työvoimakuluissa! Kiinassa ei juurikaan veroja tai sotu-maksuja maksella.


(Mr. Niilo Paasivirta)