Virpominen on pakanallinen riitti!

10.4.2003 (päivitetty 5.4.2006)

Kohta on taas se hirvittävän kamala aika vuodesta, kun vanhemmat sallivat pienten lastensa turmella viattoman sielunsa noituudella! Tarkoitan nyt ns. virpomista, joka suoritetaan nykyään noidaksi pukeutuneena. Etenkin Pohjanmaalla on muinoin pääsiäisen aikaan liikkunut pahansuopia noitia ja trulleja, jotka ovat hiippailleet ihmisten navetoissa leikkelemässä karjaa. Että sellaiseen joukkoon lapsianne ollaan nyt viemässä.

Virpominen lähtee joka tapauksessa väärästä uskonnosta, eli Neuvostoliitossa suositusta ortodoksilaisuudesta. Suomalaisten yhteistä uskontoa sanotaan luterilaisuudeksi, ja vaikkei sekään ole se ainoa oikea kristinusko, niin ei siinäkään esimerkiksi muuteta viiniä ja leipääkään oikeasti ihmislihaksi ja -vereksi, kuten katoliset, joten miksi meidän pitäisi ottaa hyvin epäilyttävä rituaalinen ruoskiminen osaksi uskontoamme? Virpominen muistuttaa pakanarituaalia, ja yhdistyy ikävällä tavalla vapahtajamme ruoskimiseen.

Trulleiksi pukeutuneet pikkutytöt kiertävät nykyään talosta taloon ainakin lankalauantaina että pääsiäissunnuntaina, jollei jo muinakin päivinä, ja vaativat ahneesti karkkia, rahaa ja muita palkintoja. Alunperin virpojien kuului käydä vain sunnuntaina, lahjoittaa vitsa virvotulle, ja palkkiokin haettiin vasta viikon päästä! Näidenkin perinteiden heittäminen likasankoon on osoitus noituuden vaikutuksesta tähän pakanarituaaliin ja siitä, että tällainen peli ei kristinuskoon kuulu.

Mutta aina vain pahempaa on tulossa. Etsin internetin syövereistä lasten kirjoittamia trullijuttuja. Sieltä löytyi sellaista saastaa, että sitä kaikkea en voi tässä toistaa. Tässä eräs esimerkki: "Ennen lähtöä naamioiduimme trullikuntoon, vaikka lopputuloksena toinen meistä näyttikin viikon ryyppyputken ottaneelta puliakalta, ja toinen elähtäneeltä prostituoidulta." Vanhemmat: haluatteko siis lastenne näyttelevän puliukkoa ja prostituoitua? Siinä tapauksessa lähettäkää heidät virpomaan! Tässä lisää samaa saastaa: "Mä näytän ihan pulsulta, nauraa 17-vuotias trulli peilin edessä. - Eihän tästä puutu kuin pullo kirkasta, hän lisää punaa poskiinsa ja iskee huivin päähänsä."

Pakanoiden web-sivusto kertoo: "Nykykielessä Eostre-nimen kaltaisia sanoja on mm. estrus, joka tarkoittaa sitä naaraiden hedelmällisyyskierron aikaa, jolloin ne hedelmöittyvät helpoiten ja siksi mieluiten ottavat uroksen vastaan. Kevät onkin suurella osalla luonnon eliömuotoja sopivin ajanhetki pariutumiselle, erityisesti täällä pohjoisessa. Eläimet - ja ihmisetkin - tuntevat tuolloin ´keväthuumaa´ ja pyrkivät noudattamaan sukupuolisia vaistojaan." Sivulla myös yhdistetään easter (pääsiäinen) mm. Ishtar-jumalattaren, Ilmattaren, Lilithin, Louhen ja Lovittaren palvontaan. Haluatteko lastenne kenties palvovan vaikkapa Ishtaria (eli Astartea, yksi paholaisen nimistä!), sen sijaan että he olisivat kristittyjä?

Johtopäätöksenä on, että ainoa "virpominen", jota pääsiäisenä kristityn sopisi harjoittaa, on korkeintaan Raamatussa mainittu tyttöjen kurittaminen vitsoilla. Valitettavasti lakimme kieltää ankarasti uskontomme mukaisen kurituksen, joten emme siis piiskaa vitsalla nuoria tyttöjä paljaille pakaroille, vaikka he totisesti sen ansaitsisivatkin. Onhan koko virpomisperinne selvästi lähtöisin noitanaisten harjoittamista pakanariiteistä.

Päivitys 5.4.2006: Aiemmin yleensä vahvasti kodin, uskonnon ja isänmaan asialla ollut Keskisuomalainen-lehti lähetti kaikkiin koteihin hirveän mainoksen, joka yllyttää pieniä lapsia noituuden kurimukseen! Tämä pöyristyttävä mainos on vieläpä otsikoitu "Tarkoin harkittua asiaa"! Tässä tämän mielipuolisen saastan ensimmäinen kappale: "Lasten mielestä on jännittävää pukeutua noidaksi, kiertää lähistön taloissa ja lausua virpomisloitsuja naapureille. Saahan siitä vähän taskurahaa tai ainakin suun makeaksi. Pääsiäisnoidat, virpominen ja varpominen on leikkimielistä 'huuhaata', joka lapsille ja lapsenmielisille sallittakoon."

Tämä ala-arvoinen mainos syöksee lehden maineen kertaheitolla niin syvälle lokaan, että sieltä se tuskin koskaan enää nousee. Noituus ja saatananpalvonta esitetään lehden näkemyksen mukaan "jännittävänä" ja namusetämäisesti houkutellaan lapsia noituuteen karkkia tarjoamalla!


(Mr. Niilo Paasivirta)