Viinarallia ei tullutkaan!

30.5.2004

Voi ITKU, harmin paikka! Pettymysten pettymys! Viron EU-jäsenyys ei toiminutkaan odotusten mukaan. Kristillisdemokraattien hartaasti odottama viinaralli ei alkanutkaan. Tämä on suuri tappio Kristillisdemokraateille ja tullille. Tullitarkastaja Kalevi Ström harmittelee STT:n uutisessa, että alkoholin tuonti on ollut jopa odotettua vähäisempää.

Miten käy nyt vaaliteemojen, miten käy kansamme surkeiden juomatapojen? Eihän tämä tämmöinen käy päinsä! Miten suomalaisten huono ja takapajuinen juomakulttuuri pystyy säilymään edelleen surkeana mutta huonona, jos kansa ei aloita päättäjien suunnittelemaa viinarallia ajallaan. Jokainen voi hiljaa mielessään miettiä, kenen syytä tämä pettymys on, eikä sitä tarvitse tässä sen kummemmin alkaa puida. Syy on suomen kansan, joka on huono kansa, ja se petti taas päättäjät.

Tämähän pudottaa pohjan pois Kristillisdemokraattien tärkeimmiltä vaaliteemoilta, jotka ovat mm. suomen kansan holhoaminen ja varjeleminen ja tarkkailu kansan huonojen juomatapojen takia. Maassamme on jo muinaisista ajoista asti tarvittu ankaraa, karttuisaa kättä, joka pidättelee suomen kansan holtittomia, huonoja juomatapoja. Jos annamme pahalle nyt pikkusormen, se vie pian koko käden! Siinä mielessä nyt on asialla itse Saatana, kukaan muu ei viinarallia olisi pystynyt estämään.

Rukoilkaamme, että viinaralli pääsee alkamaan, jottei poliitikkojen lausuntoja vain aleta EPÄILLÄ missään vaiheessa. Sanomattakin on selvää, että tämä katastrofi vaarantaa koko nykyisen hallinnon vakauden. Miten me päättäjät voimme toimia, jos kansa pettää meidät tällä tavalla? Kyllä ovat maailman asiat todella huonosti. Olen syvästi pettynyt Suomen kansan huonoon tottelevaisuuteen.

Mutta toivo elää: tullitarkastajan mukaan lomakauden alkaminen juhannuksen jälkeen antaa vielä pientä toivoa viinarallin syntymisestä. Luottakaamme Suomen kansaan. Isänmaamme EU:n muhkeat rinnat tarjoavat kuitenkin, houkuttelevasti rahvaan edessä heiluen, auliina linnunmaitoa, jaloa juotavaa, sitä ainoaa, josta Suomen rahvaalle tulee itsetuntoa. Rukoilkaamme ja toivokaamme, että kansa tulee vielä järkiinsä, jotta viinaralli pääsee alkamaan.


(Mr. Niilo Paasivirta)