Alkoholi tuhoaa Isänmaamme!

19.1.2001

Viime aikoina suomalaiset ovat yhä enemmän alkaneet valittaa siitä, kun viinaa ei muka saisi tuoda tarpeeksi ulkomailta! Ja nythän vasta kova poru nousi, kun yli 80-prosenttista väkiviinaakaan ei saa tuoda. Kyllä suomalaiset sitten ovat lapsellisia. Ilmeisesti viina on suomalaiselle korvike siitä, kun ei enää saa imeä äidinmaitoa.

Eiköhän se ole jo perusteellisesti nähty ja koettu, että suomalaisista ei koskaan ole sivistyneiksi alkoholin nauttijoiksi. Siksi Suomessa tarvitaan jatkossakin erittäin tiukka alkoholikontrolli. Alkon ei missään nimessä tule luopua monopolista EU:n painostuksesta huolimatta. Alkoholiveroa voisi myös nostaa runsaasti. Etenkin väkevien juomien tulisi olla vielä paljon kalliimpia, koska ne ovat kaikkein vahingollisimpia kansanterveydelle.

Törkeän rattijuoppouden ylärajaahan ollaan jo onneksi laskemassa 0,2 promilleen. Tämä on erinomaisen hyvä kehitys. Olisi kuitenkin muistettava myös polkupyörällä juopuneena ajavat. Heille tulisi asettaa vähintään yhtä ankarat rangaistukset kuin rattijuopoillekin.

Toisessa vaiheessa julkisesti juopuneena esiintymisestäkin tulisi antaa ankara rangaistus. Ensin raja voisi olla vaikkapa 0,5 promillea, josta rikoksesta, juopumuksesta, rangaistuksena olisi sakkoa tahi enintään 2 vuotta vankeutta. Näin saisimme nopeasti alkoholistit vankilaan, jossa heidän paikkansa ehdottomasti on.

Mikseivät päättäjät ota huomioon valistuneiden kansalaisten perusteellisesti esitettyjä, perusteltuja ja asiallisia tarkasteluja yhteiskunnallisista asioista? Itse kirjoitan aina asiatekstiä, jonka taustalla ovat vankat tieteelliset tutkimukset. On inhoittavaa katsella joka päivä kaikkialla horjuvia, haisevia ja meluavia juoppoja.


(Mr. Niilo Paasivirta)