Suomen laki ei noudata kansainvälistä käytäntöä!

5.6.2007

Hiljattain olimme pakotettuja lukemaan hieman ikävän uutisen: Nuoren kanadalaisvangin syytteet nurin Guantanamossa: senaatin viime syyskuussa hyväksymän lain mukaan Guantanamon sotatuomioistuimen toimivalta ulottuu vain "laittomiin vihollistaistelijoihin". Tuomarin mukaan syyttäjä ei pystynyt todistamaan, että Khadr täyttää tämän uuden määritelmän. Tämä uutinen jo sinänsä herättää varmasti jokaisen hiukankaan ajattelevan kansalaisen heti huomaamaan vakavan epäkohdan Suomen laissa. Meidän laissamme ei nimittäin määritellä nykyaikaisen yleisen käytännön mukaista laitonta vihollistaistelijaa.

Kun Suomi seuraavan kerran lähtee terrorismin vastaiseen operaatioon mukaan, kenties jo heti kun liitymme NATO:on, niin sitä silmällä pitäen lakia olisi kiireellisesti korjattava tältä osin. Muutenhan pidätettyjä terroristeja olisi kohdeltava Suomessa ehkä jopa sotavankeina, ja se on vakava juttu, koska sotavankeja pitäisi lain mukaan suorastaan palvella eikä rangaista! Sotavanki saa esimerkiksi tehdä pakoyrityksiä suunnilleen ilman rangaistusta, ja muutenkin hänet voi tuomita vain kurinpitorangaistukseen. Sotavankien käsittelyä sitovat myös joutavanpäiväiset kansainväliset sopimukset. Nykyaikana kuitenkin sotavangin käsite on jo yleisesti vanhentunut ja kyseessä ovat rikolliset terroristit eli laittomat vihollistaistelijat.

Suomen laki on myös siinä mielessä typerä, että jollemme ajoissa muuta lainsäädäntöä tältä osin, niin emme voi tehdä sitä myöskään takautuvasti. Siksi laittomien vihollistaistelijoiden käsite olisi jo hyvissä ajoin, ennen NATOon liittymistä, saatava lakiin. Onneksi viime aikoina poliitikot ovat yhä useammin alkaneet ottaa asioita Oikeista Mielipiteistä - toki esittäen ne aina täysin omina ideoinaan ja antamatta kunniaa sille, jolle se kuuluu - joten ehkäpä poliitikot tällä kertaa tekevät poikkeuksen ja ottavat tämän asian käsittelyyn jo muutaman vuoden sisällä. Yleensähän poliitikoilla menee sellaiset 10-20 vuotta, ennen kuin he huomaavat Oikean Mielipiteen, jonka he voivat esittää omana ideanaan.

Kun laiton vihollistaistelija on nimenomaan laiton vihollistaistelija eikä missään nimessä mikään sotavanki, voimme nykyisen yleisen kansainvälisen käytännön mukaan laittaa sellaisen vankileirille ilman mitään oikeuksia ja pitää sitä siellä rajoittamattoman ajan. Ei tarvita mitään Punaisen ristin vierailuita, kirjeiden kirjoittamisoikeutta, oikeudenkäyntejä tai sotavankien vaihtamista, vaan laiton vihollistaistelija on tarvittaessa lopullisesti kiikissä eikä varmasti enää tee terroritekoja.

Laittoman vihollistaistelijan käsitettä voidaan pitkässä juoksussa alkaa soveltamaan myös suomalaisiin yhteiskunnan vastaisiin aineksiin. Ilman muuta laiton vihollistaistelija menettää automaattisesti kaikki kansalaisuuden suomat etuoikeutensa, tämä on jo sanomattakin selvää. Uusi kansainvälinen käytäntö sallii siis meidän poistaa yhteiskunnasta kaikki vahingolliset ainekset.

Laittoman vihollistaistelijan käsite on jo koko maailmassa yleisesti hyväksytty uusi käsite, jota monet meitä edistyneemmät maat jo ahkerasti käyttävätkin hyödyllisesti. Ainakin tässä asiasas Suomen olisi seurattava kansainvälistä ja naapurivaltioidemme antamaa esimerkkiä tässä asiassa. Monet naapurimme ovat jo liittyneet NATOon. Nyt, kun meillä on oikeistohallitus, eikö tämä luonnollinen askel voitaisi jo vihdoinkin ottaa? Nyt, kun sosialidemokraatit ja muut kommunistit eivät voi sitä juurikaan enää estää.


(Mr. Niilo Paasivirta)