Suomenkin on perustettava terroristeille vankileiri!

11.1.2006

Viime aikoina on yhä enemmän alkanut herättämään kiusallista kansainvälistä huomiota Suomen tavattoman laiska, hidas, kantaa ja vastuuta ottamaton sekä saamaton asenne terrorismia kohtaan. Useimmissa Euroopan maissa sentään terrorisminen vastaista sotaa käydään hyvin kiihkeästi, puhumattakaan USA:sta, joka johtaa koko maailmaa tämän taistelun ylpeänä esikuvana kuin säihkyvä ritari!

USA:n hyvää esimerkkiä seuraten meidänkin tulisi varautua siihen, että alamme vangita ns. vihollistaistelijoita, jotka siis eivät ole sotavankeja eivätkä normaaleja rikollisia, vaan terrorismista epäiltyjä. Suomen olisi perustettava vankileiri USA:n mallin mukaisesti. Meillähän sentään on, toisin kuin USA:lla, myös kokemusta keskitysleirien järjestelyistä, joten suurta hankaluutta tämän asian valmistelun ei pitäisi tuottaa.

Ensinnäkin vankileiri on perustettava alueelle, joka ei ole suoraan Suomen hallinnon alainen, jottei Suomen oikeusjärjestelmällä voitaisi katsoa olevan mitään velvoitteita vankeja kohtaan. Tällainen alue meillä kaikeksi onneksi on: Ahvenanmaa. Kerrankin tästä pikku kalastuskommuunista tulee siis maallemme jotain konkreettista hyötyä, eikä pelkästään kuluja.

Koska Ahvenanmaa on ns. demilitarisoitu alue, vankileirin vartijoina ei tietenkään olisi sotilaita, eikä leirin hallinto kuuluisi Puolustusvoimien alaisuuteen. Käytännössä tietenkin voimme siirtää myös Puolustusvoimien henkilöstöä erillisen, vaikkapa sisäministeriön alaiseen vankileiriosastoon, joka huolehtisi leirin "turvallisuudesta".

Leiriin sijoitettavien vankien asema tulee määritellä USA:n mallin mukaan siten, että vangit eivät olisi sotavankeja, tutkintavankeja, tai mitään muitakaan vankeja, joista esimerkiksi lakimme tai EU:n direktiivit säätävät jotakin. Näin voimme pitää nämä terroristit vangittuna ilman oikeudenkäyntejä ja muita hömpötyksiä, niin kauan kuin huvittaa.

Sopivilla järjestelyillä myös rikollisia pystytään siirtämään tähän "vihollistaistelijoiden" ryhmään, jotta saamme varsinaisten terroristien lisäksi muitakin epämieluisia henkilöitä "leiriytymään" pois kunnon kansalaisten - ja niin, myös kunnon rehellisten, normaaleihin vankiloihin sijoitettujen rikollisten! - elämää haittaamasta.

Nyt kun esimerkiksi organisoitu keskustelu kopiosuojausten purkamisesta ja kansanryhmiä vastaan kiihoittaminen vellovat valtoimenaan internetin syövereissä, niin sieltä saisimme oivia kandidaatteja Ahvenanmaan leirille. Tosin sanalla leiri on hieman huono kaiku, voisimme nimittää paikkaa esimerkiksi turvasäilöksi.

Niin kauan kuin näitä "vihollistaistelijoita" saadaan pidettyä leiripuuhissa, on myös heitä ahkerasti "kuulusteltava" ja kerättävä väsymättä mahdollisimman paljon tunnustuksia ja todistusaineistoa, siltä varalta, että joku maamme ja EU:n lakeja kierosti sodomoiva lakimies saa jotenkin kieroiltua leiriytyjiä oikeuden eteen. Kun meillä on selvä ja todistettu syyte valmiina, saadaan mahdollisesti leiriltä pois kieroilevat lierot kuitenkin vähintäänkin tuomittua suoraan ehdottomaan vankeuteen, eivätkä ne pääse vapaaksi.

Emmeköhän näillä toimenpiteillä saa jälleen länsimaista demokratiaa ja sivistystä hieman edistettyä myös muiden maiden silmissä! Samalla osoitamme, että Suomi ottaa erityisen haudanvakavasti terrorismin vastaisen sodan, ja jatkaa sitä järkähtämättömän lujana aina lopulliseen voittoon asti.


(Mr. Niilo Paasivirta)