Valkoselkätikka, metsiemme hirveä uhka!

28.6.1999

Eikö nyt jo p-le saada lopullista ratkaisua tähän asiaan maassamme! Tämä alkaa nyt jo kerta kaikkaan olla se aivan viimeinen pisara. Miten VOI olla mahdollista, että tuo saastainen elukka uhkaa YHÄ hyvinvointivaltiomme perustaa, Isänmaamme silmäterää, Suomen tunnetuinta luonnonvaraa, Aitoa Suomalaista Metsää!

On se jo kerta kerran perään jälleen aina uudestaan nähty, että jos valkoselkätikka pääsee johonkin metsikköön livahtamaan, on se metsä hyvin pian nurin. Väistämättä yön hiljaisessa pimeydessä, heti kun lehtiuutinen on tuon turmiollisen pedon ilmaantumisesta ilmoittanut, kaatuu hyvä metsä avohakkuuksi! Kerta kaikkiaan järjetöntä tuhlausta!

Miten on mahdollista, että hallituksemme, ynnä etenkin ympäristöministeriö on täydellisen tietämätön ja piittaamaton valkoselkätikan metsillemme aiheuttamasta kauhistuttavasta vaarasta, ja munivat tämän asian kanssa vaikka kuinka yrittäisi heitä hoputtaa? Vai olisiko kyseessä jokin ulkopoliittinen seikka, mikä estää heitä toimimasta. Epäilemättä valkoselkätikkoja ja muita turmiollisia tuhoeläimiä kiemurtelee maahamme erään rajan takaa - ja se raja ei ole länsiraja.

Eikö voitaisi jo vihdoinkin maksaa valkoselkätikasta reilua tapporahaa? Vai pitääkö maamme viimeisetkin metsät kaataa ennen aikojaan, jottei niistä edes mitään hyötyä ehditä irti saada, kun tuo likainen höyhenten peittämä saasta leviää yhä laajemmalle ja laajemmalle.

Epäilemättä tämä asia tuntuu Helsingin Herroista siellä hienoissa merenrantahuviloissaan naurettavalta. Mutta ajatellaanpa Suomalaista maalaista, jonka koko omaisuus on useinkin pienen metsänomistuksen varassa. Ja sitten tuhotaan heiltä tuokin elinkeino rauhoittamalla "uhanalainen" tuhoeläin!

Nyt olisi kirveellä töitä. Alkaa jo pinna palaa noiden laiskojen, rikkaiden herrojen kanssa. Mitään ei millään koskaan tehdä yhtään millekään, etenkään asioille, jotka koskettavat jotain köyhää tahi sellaista, joka ei asu Helssingissä - vai Brysselissäkö ne hienoimmat herrat nyt muodikkaasti loisivat EU-rahoilla, joita kansamme verorahoistakin on sinne syydetty jo satoja miljardeja!


(Niilo Paasivirta)