Tietokonepelit raaistavat ja turmelevat nuorisomme!

10.5.2000

Eräs valveutunut kansalainen kertoi uutisen, joka ei sinänsä tullut yllätyksenä: kauhistuttava kauhuväkivaltapeli "Quake" oli käännetty Linux-järjestelmään. Kun Linuxien pelitarjonta kuulemma on surkeaa, voidaan tuosta uutisesta vetää erinäisiä johtopäätöksiä. Miksi juuri kaikkein raaistavin ja verisin väkivaltapeli käännettiin Linuxille? Jokainen voi itse hiljaa mielessään muodostaa oman mielipiteensä, jota en tässä valmiina aio esittää, että erityisesti Linuxin suosijat ovat väkivallan ja pornon suurkuluttajia.

Mutta unohdetaan pienten kulttiryhmien mitättömät puuhat kuten Linux, ja siirrytään tosimaailmaan. Eli raaistavat ja äärimmäisen veriset sekä väkivaltaiset tietokonepelit ovat lisääntyneet suuresti, ja niitä tulee jatkuvasti lisää. Yksityiskohtaisesti kuvattujen sadististen teurastusten lisäksi väkivaltapelit sisältävät avointa rasismia ja raiskaajille ominaisia käyttäytymismalleja. Pahimpia ovat esimerkiksi Carmageddon, Doom, Mortal Combat ja Quake.

Väkivaltapelien lisäksi nostaisin erityisen huolestuttavana seikkana esiin myös okkultismia ja saatanan palvontaa sisältävät pelit. Esimerkiksi huippusuositut Baldur's Gate ja King of Dragon Pass pohjautuvat saatanan palvojien suosimaan Dungeons & Dragons -peliin, joka on USA:ssa aiheuttanut tuhansia murhia ja itsemurhia vuosien varrella, ja ajanut kymmeniä tuhansia nuoria okkultismin ja saatanan palvonnan syövereihin. Samanlaisia okkultismia sisältäviä pelejä ovat myös Ultima, Diapolo, Nethack ja Master of Magic, sekä tietoverkoissa leviävä StickMUD.

Tosiseikkoja ovat, että väkivaltapelit tuottavat väkivaltaisia nuoria, joiden sosiaaliset valmiudet heikkenevät, moraali tuhoutuu, fyysinen kunto romahtaa tietokoneen ääressä, joka vaikuttaa turmiollisesti esim. varusmiespalveluksen onnistumiseen ja sitä kautta nuoren yhteiskunnallinen asema romahtaa, pelit aiheuttavat vakavaa riippuvuutta, ja pelien takia tietoyhteiskunnasta kehittyy epätasa-arvoinen. Tieteellisestikin on todistettu, että 5-vuotiaat lapset turmeltuivat Space Invaders -pelin vaikutuksesta.

Nythän meillä kuitenkin on erinomaisen hyvä elokuvien ennakkotarkastusjärjestelmä. Miksi sitä ei voitaisi soveltaa tietokonepeleihinkin? Samaan tapaan kuin videoiden kanssa, voisimme kieltää kokonaan kaikki raaistavat, sukupuolisiveellisyyttä loukkaavat tahi jumalanpilkkaa (okkultismi) sisältävät pelit. Muille peleille tulisi ikäraja, 8 tai 16 vuotta. Jotkin pelit voitaisiin julkaista versioina, joista lainvastainen saasta olisi poistettu.

Päättäjät, toimikaa, ennen kuin nuorisomme turmeltuu täydellisesti! On ryhdyttävä ankarasti vastustamaan väkivallan ja okkultismin leviämistä. Rukoilkaamme myös, että Linux ja rumat tietokonepelit saataisiin kuriin, ennen kuin on liian myöhäistä.


(Niilo Paasivirta)