Koko internetin on siirryttävä UTF-8 -merkkivalikoimaan!

31.12.2005

Näin vuoden lopun kunniaksi on ehdottomasti muistutettava tästä asiasta: koko internetin laajuisestihan on jo käytännössä sovittu, että heti vuoden 2006 alusta alkaen kaikkialla internetissä ja myöskin sovellusohjelmissa siirrytään UTF-8 -merkkijärjestelmään. Jokainen vähänkin ajatteleva kansalainen on jo varmasti tietoinen tästä muutoksesta, mutta tällä puheella se saatetaan myös suuren yleisön tietoon.

Jokaisen tietokoneen käyttäjän on vuoden alusta lähtien siis valittava kaikkiin ohjelmiin UTF-8 -merkkijärjestelmä. Mikäli ohjelma ei tätä merkkivalikoimaa tue, on ko. ohjelma poistettava käytöstä vanhentuneena. Tuskin kenelläkään kunnollisella, rehellisellä tietokoneen käyttäjällä mitään Windows Vista -käyttöjärjestelmää vanhempaa onkaan käytössä. Ovathan kaikki sitä edeltävät käyttöjärjestelmät täyttä paskaa (tässä yhteydessä täytyy jopa sallia näin voimakas ilmaisu, koska faktuaalisesti asia näin todellakin on).

Irkissä ei vielä näytä olevan minkäänlaista yritystäkään siirtyä ainoan oikean merkkivalikoiman käyttöön. Koska tiedämme, että irkkaus on erinomaisen turmiollista nuorisollemme, tämä antaa lisäsyitä boikotoida kaikkia internet-osoitteita, jotka eivät siirry oikeaan merkkijärjestelmään.

Linux-hakkerit, jotka sivumennen sanoen ovat syyllisiä siihen, että CD-RW -levyistä yms. joudutaan keräämään tekijänoikeusmaksuja - jos kaikilla olisi Windows, niin laiton piraattikopiointihan ei edes olisi mahdollista - ovat kaikkein fanaattisimpina vaahto suusta roiskuen levittämässä propagandaa UTF-8 -merkkijärjestelmää vastaan. Jokaista UTF-8 -merkkivalikoimaa vastustavaa on syytä epäillä linux-fanaatikoksi, kunnes on toisin todistettu.

Nyt kannattaa tarkasti huomata, kuinka vanhentuneiden merkkijärjestelmien puolustajat aloittavat meuhkaus- ja parjauskampanjan sekä ad hominem -argumentointiin perustuvan vastaaninttämisen. Minkäänlaisia asia-argumenttejahan ei UTF-8 -merkkivalikoimaa vastaan voikaan olla. Ainoastaan UTF-8 -merkkivalikoima pystyy esittämään kaikkien kielten kaikki merkit standardilla, oikealla tavalla.

UTF-8 -merkkivalikoiman paremmuudesta kertoo sekin fakta, että Microsoft on kaiken aikaa ollut tämän merkkivalikoiman kehittämisen kärjessä ja jokainen Microsoftin sovellus käyttää tätä merkkijärjestelmää. Tämä on fakta, joka etenkin harmittaa linux-peeloja suunnattomasti, koska heidän purkkavirittelemänsä lelu-käyttöjärjestelmä ei tähänkään pysty.


(Mr. Niilo Paasivirta)