Turkulaiset päättäjät ovat mielipuolia!

5.10.2001

Kauhukseni olin pakotettu lukemaan lehdestä tänään hirvittävän uutisen: Turussa harkitaan siirtymistä Microsoftin erinomaisesta Windows-käyttöjärjestelmästä LINUXiin! En ollut uskoa silmiäni - miten joku VOI olla niin aivoton älykääpiö, että harkitsisi moista sairasmielistä pilaa sekunnin murto-osankaan ajan!?

Sanomattakin on selvää, että Linux ei milloinkaan, koskaan voi olla minkäänlainen vaihtoehto maailman parhaalle, eniten käytetylle ja standardeja tiukasti noudattavalle Microsoft Windows -käyttöjärjestelmälle! Etenkin viime aikoina tämän olisi pitänyt tulla perusteellisen selväksi jokaiselle vähänkään ajattelevalle ihmiselle, kun Linux-palvelimet levittelivät Nimda-viruksen sekuntien kuluessa kaikkialle maailmaan!

Vain Microsoft Windows -käyttöjärjestelmä takaa täydellisen turvallisuuden esimerkiksi internet-terrorismia vastaan. Microsoft on tietoverkkojen turvallisuudessa ylivoimainen edelläkävijä, ja on sitä aina ollutkin. Tässä mielessä nuo vaahto suusta roiskuen riehuvat Linux-fanaatikot ovat siis terrorismin asialla! Onko se oikein, että Linuxin takia yli 6000 ihmistä paloi hirvittävällä tavalla kuoliaaksi World Trade Centerissä?

En olisi ikimaailmassa uskonut, että Suomessa, joka sentään on maailman maista rehdein, paras, ja eniten Jumalaa kunnioittava, voitaisiin milloinkaan esittää moista täysin järjetöntä hourailua. On selvää, että suomenruotsalaisten ohjelmoima Linux ei ikimaailmassa voi päästä edes hivenen vertaa lähellekään Microsoftin käyttöjärjestelmiä, ei koskaan!

Onko siinä mitään järkeä, että joku yksi pieni kunta siirtyisi jonnekin Linux-epästandardien ryteikköön, kun sentään koko muu maailmankaikkeus on vakaasti Microsoft Windows -käyttöjärjestelmän kannalla! Linux-hörhöt alkavat tietysti nyt vaahto suusta roiskuen raivota lisenssimaksuista, ja toistella "Linux on ilmainen, Linux on ilmainen". Mutta totuus on se, että Microsoft Windows -käyttöjärjestelmä on kaikkien rehellisten laskutoimitusten mukaan koko Suomelle pitkässä juoksussa suunnattoman paljon edullisempi vaihtoehto!

Lehdistön pitäisi hiukan edes käyttää lähdekritiikkiä, ja miettiä, mikä on järkevä, julkaisemiskelpoinen uutinen. Turussa esitetty jonkun pienen klikin liikkeelle laskema Linux-huhu ei todellakaan sellainen ole. On vaarallista julkaista tuollaista soopaa muka totuutena. Se ei ole, se ei voi olla totta, että Turussa milloinkaan olisi edes harkittu Linuxia. Nyt odotan, että kaikki lehdet ja TV-kanavat julkaisevat oikaisun tärkeimpänä uutisaiheena mitä pikimmiten. Maamme maine on saanut jo pahan kolauksen, jos tämä ankka on otettu ulkomailla todesta.


(Mr. Niilo Paasivirta)