Ns. tosi-tv turmelee nuorisomme!

19.4.2006

Viime aikoina sontaluukusta on yhä enemmän alkanut tulvia niin sanottua "tosi-tv" ohjelmaa. Koska otan aina äärimmäisen tarkkaan selvää jokaisesta asiasta, ennen kuin ilmoitan siitä tieteellisesti perustellun Oikean Mielipiteen eli oikeaksi todistetut faktat, tutustuin näihin tosi-tv -ohjelmistoihin huolellisesti ja perinpohjaisesti.

Jo iltapäivästä näemme pöyristyttävän haureuden harjoittamiseen tähtäävää "Laivaromansseja" -sarjaa. Onneksi sarjassa haureus jää lähes aina suorittamatta, koska tekijöiden tavoitteena on ollut lähinnä saada yhteen mahdollisimman riidanhaluisia ihmisiä ja mitä suurempi riita saadaan aikaan, sitä enemmän sitä ohjelmassa hehkutetaan. Joka tapauksessa tämä sarja on läpikotaisin turmiollinen kaikilla tavoilla. Vanhemmat, haluatteko lastenne lähtevän laivaristeilylle juomaan alkoholia ja tappelemaan muiden kanssa - tai sitten harjoittamaan haureutta, jos "hyvin" käy? Tästä sarjasta nuoriso ammentaa tuollaisia malleja.

Pöyristyttävää "Sillä silmällä" -sarjaa ei pitäisi oikeastaan edes mainita. Moista saastaa ei tulisi lasten silmien eteen tulla varsinkaan parhaaseen katseluaikaan. Riittää, kun vihjaamme, että kyseessä on seksuaalinen poikkeavuus. Häveliäisyyden verho laskeutukoon tästä ohjelmasta sen enempää puhumisen ylle. Ihmettelen, miten esimerkiksi Kristillisdemokraatit eivät ole millään tavalla puuttuneet näin räikeään asiaan? Miten he voivat nimittää itseään kristityiksi? Ei kristillisyys tarkoita sitä, että ollaan täysin saamattomia vellihousuja.

Rahvaiden massojen kiinnostus tuntuu tällä hetkellä kohdistuvan erityisesti ns. "Tanssii tähtien kanssa" -ohjelmaan. Siinä vähemmän tunnetut julkkikset harrastavat erilaisia tansseja, jotka ovat peräisin pakanallisista afrikkalaisista voodoo- yms. ketkutuksista. Kuten olen jo kauan sitten todistanut, tanssiminen ja tanssimusiikki ovat erittäin turmiollisia nuorisolle. Tällainenkin ohjelma sitten esitetään rivosti sellaiseen aikaan, jolloin nuoriso on varmasti kotona ja suorastaan liimautuu ruutujen ääreen!

Koko tosi-tv:n ilmeisesti aloitti Survivor-niminen sarja. Tästä sarjasta on kotimainenkin versio ja useita muunnelmia, kuten "Suurin pudottaja" ja "Suuri seikkailu". Näissä sarjoissa joukko ihmisiä rahdataan jonnekin syrjäseudulle tai autiolle saarelle, jossa he sitten kilpailevat pääasiassa tyhjänpäiväisissä koitoksissa. Näiden ohjelmien ydin on kuitenkin selkäänpuukotus, juonittelu ja toisista ihmisistä pahan puhuminen selän takana. Tottahan se on, että tällaisilla malleilla nuorisomme saa oikein hyvät eväät nykymaailmassa toimimiseen. Siinä mielessä nämä ovat hyviä ohjelmia. Kristillisyyden täysi vastakohta toki on kyseessä.

Eräs kaikkein turmiollisimmista ohjelmista on "Huippumalli haussa". Siinä kerätään lauma lähes alaikäisiä tyttöjä kisailemaan lähinnä siitä, kuka osaa näyttää kaikkein irstaimmalta kameran edessä ja kuka on kaikkein laihoin. Siinäpä toimintamallia kaikille tytöille. Onnellinen voittaja pääsee maailman ahneimpien petoeläinten raadeltavaksi, eli muotimaailman ja tabloidijulkaisujen hampaisiin. Oikea unelma-ammatti.

Unelmien poikamiespoika tai -tyttö-sarjoissa, joihin voimme lukea myös "There's something about Miriam" -sarjan sekä kotimaisen "Miljonääri-Jussi" -fiaskon, noin tusina nuoria tyttöjä tai nuoria miehiä tarjoutuu rakastajaksi päähenkilölle. Eikä puhettakaan siitä, ettäkö ennen häitä saisi vain katsoa eikä koskea! Ei, vaan kyllä päähenkilön pitää päästä "koeajamaan" ehdokkaat.

Joitakin harvoja - todella harvoja! - kristillisiä arvoja periaatteessa kunnioittavia tosi-tv -ohjelmiakin löytyy. Sellainen on esimerkiksi aviorikoksiin puuttuva "Cheaters". Tässä hyvässä ohjelmassa jahdataan avionrikkojia. Tosin koska kyseisen valtion laeissa ei aviorikos lainkaan ole rangaistava, ohjelman ns. pointti menee hukkaan, sillä ainoa rangaistus syyllisille tulee vasta tuonpuoleisessa.

Uusia tosi-tv -ideoita

Näkymät sontaluukun tarjontaan ovat siis tällaiset. Emme toki muuta odottaneetkaan. Ehkäpä tilanne voisi hiljalleen korjautua, jos tällä tavalla vaivihkaa, hienovaraisesti vaikuttaen pyrkisimme vaatimaan TV-kanavilta parempia ohjelmia. Tässä on muutama tosi-tv -ohjelmaidea, joita tv-kanavat voivat vapaasti ottaa käyttöön, kunhan hinnasta sovitaan.

"Auttaa vapaaehtoisten kanssa". Kilpailijat yrittävät tehdä mahdollisimman paljon vapaaehtoistyötä: vanhustenhoitoa, rahan keräystä hyväntekeväisyyteen, lumitöitä, tiepalvelua, vapaaehtoista maanpuolustustyötä jne. Vähiten suorituksia tehneet poistetaan aina kilpailuviikon lopulla kilpailusta. Voittaja saa luovuttaa rahapalkinnon hyväntekeväisyyteen.

"Kilttien lasten koulu". Kesälomalla olevien peruskoululaisten tosi-tv -sarja. Lapset otetaan vanhanaikaiseen kouluun kesän ajaksi. He asuvat koulun asuntolassa. Koulussa ovat voimassa vanhat kunnon säännöt ja ankara kuri. (Nyt kun muistelen, tällainen englantilainen sarja taisi jo tullakin sontaluukusta. Tämä ei siis ole uusi idea.)

"Sotii ryssien kanssa". Kilpailijat lähtevät marraskuussa Etelä-Karjalan korpeen. He asuvat aluksi teltoissa, kunnes saavat korsun rakennettua. Vaatetus, varusteet, ruoka ja aikataulu ovat mahdollisimman tarkasti talvisodan mukaiset. Taistelut käydään värikuula-aseilla. "Tappavan" osuman saanut tietysti poistetaan kilpailusta. Kilpailu kestää sata päivää.

"Synnittömien saari". Selviytyjät-tyyppinen sarja, jossa osallistujien tulee elää autiolla saarella tai muualla syrjäseudulla. Sarjassa kilpaillaan siitä, kuka pystyy olemaan tekemättä mitään syntiä. Ryhmä teologian asiantuntijoita tarkkailee kilpailijoita 24 tuntia vuorokaudessa. Jokainen kuolemansynnin tehnyt poistetaan heti kilpailusta. Pienemmistä synneistä kertyy virhepisteitä. Ruoka-annoksia vähennetään myös jokaisesta synnistä. Syntipisteitä voi nollata mm. vesileipävankeudella, jossa kilpailija menee vankikoppiin vedelle tai leivälle (minimiaika 1 vuorokausi). Sarjasta poistuville toki tarjotaan synninpäästö ja ehtoollinen.

"Todistaa uskovaisten kanssa". Kilpailijat lähtevät matkalle ympäri Suomea. Heidän tavoitteenaan on käännyttää mahdollisimman monta ihmistä totiseen kristinuskoon.


(Mr. Niilo Paasivirta)