Netissä on noudatettava teollisuusstandardeja!

2.7.1999

Viime aikoina ovat erilaiset ns. "vapaat" tiedostomuodot ja muut "standardit" alkaneet yhä huolestuttavammassa määrin levitä netissä. Näiden propelihattujen virityksien leviämistä olisi nyt aika ripein toimenpitein ryhtyä jämäkästi estämään! Eikö tähän asiaan voitaisi puuttua vaikka lakiteitse?

Teollisuusstandardit ovat kaikkien yleisesti hyväksymiä maailman eniten käytetyissä Microsoftin käyttöjärjestelmässä olevat erinomaiset tiedostomuodot eli instanssit jne. Ei siinä mitään ISO-standardeja tarvita turhaan sotkemaan, sillä Microsoftin ohjelmien tiedostomuodot on jo maailmanlaajuisesti hyväksytty!

Nimikettä teollisuusstandardi sopii käyttää kaupallisista, kunnollisista tiedostomuodoista, eikä internet-peelojen nysväämisestä. Reaalimaailmassa käytetään Wordia ja muita Office-ohjelmia. Vain yliopistojen linux-lamerit sotkevat asioita ja keksivät omia "standardejaan", kun totuus on, että vain Microsoftilla on mahdollisuus kehittää oikeat standardit, jotka jopa otetaan yleisesti käyttöönkin. Epäilemättä Internetissäkin tullaan siirtymään kunnollisten standardien käyttöön, kunhan Windows NT ja Windows 2000 korvaavat netin riemunkirjavat systeemit.

Microsoft ei jakele standardeja kaiken maailman nysvääjille, vaan tuntee vastuunsa. Niinpä standardit toimitetaan takuun kera kunnollisissa Microsoftin hyväksymissä maksullisessa paketissa, kunnon dokumentaation kera, eikä epämääräisinä hakkerien hämäräfileinä pitkin nettiä. Sellaisten "vapaiden" standardien osaltahan ei voi koskaan tietää, onko niitä esimerkiksi joku huvikseen sotkenut matkalla tai lisännyt niihin viruksia.

Alkaa jo kyllästyttää tämä nettipeelojen jatkuva propaganda "vapaan" maailman puolesta! Olisi jo aika laskeutua sieltä ulkoavaruudesta todelliseen maailmaan, jossa käytetään Microsoftin, maailman suurimman ja parhaan tietotekniikka-alan yrityksen ohjelmia!


(Niilo Paasivirta)