Sairaanhoitajat jättävät sairaat ihmiset heitteille!

5.6.2009

Nyt se lasku sitten on maksettava! Ja sen maksavat tietenkin tavalliset, sairaat ihmiset omalla terveydellään. Nimittäin se lasku, jonka silmittömän ahneet sairaanhoitajat lakkoilullaan aiheuttivat. Johan minä jo silloin tiesin, että kun talous romahtaa, niin tämä siitä on seurauksena. Luonnollisesti päättäjät eivät millään tavalla huomioineet asiaa silloin. Kohta he tietenkin sen "huomaavat" omahyväisen ylpeänä ja esittävät sen "omana huomionaan".

Tänä kesänä nimittäin kaikki terveyspalvelut ajetaan alas. Tehyn selittelyn mukaan tietysti syynä ovat "säästöt", mutta todellisuudessahan kyse on tietenkin siitä, että tehyn sairaanhoitajien käsittämättömän suuret palkat ovat täysin mahdottomia maksaa. Tehy kehoittaa vielä kaiken päälle kantelemaan kunnista lääninhallituksiin koska "potilasturvallisuus on vaarassa".

Uskomattoman hävytöntä ja häpeämätöntä toimintaa! Jos kerran näin on, miksi eivät sairaanhoitajat vapaaehtoisesti luovu tolkuttomista palkankorotuksistaan ja palaa normaalitilanteeseen. Tässähän herää jo epäilys näiden hoitajien kutsumuksen ja vakaumuksen vahvuudesta.

Onkohan kenties nykyajan nuorilta naisilta kadonnut hoivavietti? Ajan kuvahan on nyt sellainen, että kaikki pyhät arvot pitää polkea saastaan ja lokaan. Kaikkein halveksituin asia on tavallinen perusperhe. Sen sijasta korkeimpaan kunniaan on nostettu lapseton uranainen, tai yksinäinen nainen, joka käy hakemassa hedelmöityshoidot, tai sitten lapsella onkin kaksi isää tai kaksi äitiä eikä sekä isää eikä äitiä. Näin on ollut jo pitkään; ehkäpä suuri osa nuorista sairaanhoitajista jo onkin kotoisin tällaisista oloista, tai muuten vain "vapaan kasvatuksen" seuraus.

Ennen kuin hyväksytään nuori koulutettavaksi sairaanhoitajaksi, hänen vakaumuksensa olisi perusteellisesti tutkittava. Nuori, jolla on todellinen kutsumus, tekee työnsä vaikka ei saisi siitä minkäänlaista korvausta tai vaikka se olisi kuinka ikävää ja raskasta tahansa. Sairaanhoitaja-oppilaat olisikin lähetettävä työharjoitteluun esimerkiksi Venäjälle johonkin vankilamielisairaalaan tai afrikkalaiseen lepra- tai kulkutautisairaalaan, toki ilman palkkaa tai mitään korvausta.


(Mr. Niilo Paasivirta)