Suojelupoliisin on ryhdyttävä toimenpiteisiin!

22.7.1999

Syvästi huolestuneena olemme täällä Euro-Suomessamme saaneet seurata Ruotsin vaikeaa tilannetta. Siellä ovat vegaanijengit riehuneet täysin vailla mitään esteitä. Mutta siellä ollaan nyt tartuttu tilanteeseen lain ankaralla kouralla. Ruotsin suojelupoliisi Säpo on nyt ottanut kaikki kansankodin kasvissyöjät erityistarkkailuun. Listalla olevat eivät tästedes liikahdakaan ilman asiallista valvontaa.

Mutta miksei täällä Suomessa oteta nyt mitä pikimmiten mallia Ruotsin hyvästä esimerkistä? Onhan meillä erinomainen Supo, kansainvälistäkin mainetta niittänyt suojelupoliisi. Miksemme mekin ala listata ja ottaa kasvissyöjiä erityistarkkailuun? Ties mitä hämäräpuuhia noilla viherpiipertäjillä on meneillään.

Eikö jo yhteiskuntarauhankin kannalta olisi parempi, että suojelupoliisi ottaisi aktiivisemman roolin lain ja järjestyksen ylläpidossa? Supon valtuuksia ja määrärahoja voitaisiin huoletta lisätä nykyisestä. Näin saisimme muutkin yhteiskuntarauhaa uhkaavat ääriryhmät tarkkailuun. Tarvittaessa suojelupoliisilla pitäisi olla myös oikeudet ottaa henkilöitä väliaikaiseen turvasäilöön, mikäli on aihetta epäillä, että henkilöt ovat sekaantuneet tahi heillä on kenties tietoja yhteiskuntarauhaa uhkaavasta toiminnasta.

Muita ääriryhmiä, jotka voivat uhata yhteiskuntarauhaamme ovat kasvissyöjien lisäksi maassamme mm. luonnonsuojelijat, vegaanit, antifasistit, ns. hip-hopparit, uusnatsit, moottoripyöräkerhot, kettutytöt ja EVR, nationalistit, kommunistit, opiskelijat, feministit, siviilipalvelusmiehet, ns. "mietojen" huumeiden suosijat (MIETOJA HUUMEITA EI OLE!), homoseksualistit, roolipelaajat, larppaajat, lahkolaiset, jehovan todistajat, sodanvastustajat, helluntailaiset, eläkeläiset, pasifistit, evankelistat, katoliset, mormonit, skientologit, työttömät ja vasenkätiset.

Työsarkaa siis riittäisi. Ja nythän tuli kiistatta todistettua, että suojelupoliisin määrärahoja ja valtaa olisi tuntuvasti lisättävä. Jotka vastaan väittävät, ovat selkeästi jotain ääriryhmää ja uhkaavat yhteiskuntarauhaamme.


(Niilo Paasivirta)