Tamperelaiset - Suomen turhin eläinlauma!

30.6.2000

Tavattoman laajan elämänkokemukseni, isänmaamme perusteellisen tuntemukseni, tarkan ihmistuntemukseni ja mestarillisen älyni nojalla voin täydellä varmuudella sanoa, että maamme surkein porukka ovat selvästikin tamperelaiset, ja että Suomen turhin kaupunki on ilman muuta Tampere.

Tamperelaisten näkyvimpänä ryhmänä julkisuudessa esiintyvät aina teekkarit. Tuo haalaripukuisten alkoholistinuorten sakki antaakin täydellisen läpileikkauksen tamperelaisuuden kokonaisuudesta. Typerä, päämäärätön lässytys, turhanaikainen ns. juhliminen, joka koostuu pelkästään kännissä ädläämisestä, ja nulikkamainen olemus ovat tamperelaisen tunnuspiirteitä. Tamperelaisuuden koko ankeus tulee esille ns. teekkarihuumorissa, joka saa kaikki normaalit ihmiset lähinnä haukottelemaan.

Tamperelaisten vastenmielinen murre on iljettävän kuuloista kaikille ihmisille, jota asiaa ei tietenkään edistä syljen jatkuva roiskuminen Tamperelaisen äännellessä. R-kirjaimet kuulostavat samoilta, kuin kaikkien kansojen syvästi inhoamassa ranskan kielessä. Tamperelaisten mokellus on myös lähes käsittämätöntä normaalisti kehittyneille ihmisille. Sinänsä tämä ei haittaa, koska tamperelaisella on tuskin koskaan mitään järkevää sanottavaa, eikä sitä siis tarvitse kuunnella.

Tamperelaisten, noiden nykyajan luolamiesten, luonteenpiirteissä on myös havaittavissa lukemattomia vastenmielisiä piirteitä. Kaikki tamperelaisten oman, tutun ja pienen turvallisen piirin ulkopuolelta tuleva koetaan tietysti uhkana. Koska tamperelaisen ymmärrys ei riitä sivistyneempien kaupunkien asukkaiden tasolle, herättävät käsittämättömät asiat tietysti niissä pelkoa. Tämän takia tamperelaiset ovat erityisen nurkkakuntaisia ja laumahenkisiä.

Tietysti voidaan esittää eräs lieventävä asianhaara tamperelaisten puolesta, vaikkakaan se ei paranna tuon kaupungin arvostusta millään tavalla. Nimittäin mustan makkaran - joka näyttää siltä samalta makkaralta, jota tulee ulos tamperelaisen toisesta päästä - syöminen voi olla haitallista aivosolujen toiminnalle.

Sinänsä ei voi ymmärtää, miksi joku ihminen haluaa muuttaa Tampereelle, mutta aina se ei ole huono asia. Kun esimerkiksi nuoria lähtee Jyväskylästä Tampereelle opiskelemaan haalari-idiootiksi, nostaa tämä tietysti keskimääräistä älykkyysosamäärää molemmissa kaupungeissa.

Tällä kirjoituksellani en luonnollisestikaan halua haukkua ketään tamperelaista, vaan tarkoituksena on herättää ajatuksia siitä, kuinka naurettava ko. ihmisryhmä on. Kirjoituksen tarkoitus ei myöskään ole loukata ketään ihmistä, joihin tamperelaisia emme tietenkään käytännössä laske, vaikka eläinopillisesti näin voidaankin perustella. Tamperelaisista kirjoittaminen sinänsä on arveluttavaa, koska niillä ei ole mitään valmiuksia esittää vasta-argumentteja (joita ei edes ole). Siksi päätänkin kirjoitukseni tähän.


(Niilo Paasivirta)