Suomen pankin johtokunnassa ei ole paikkaa ollenkaan!

6.11.2001

Luin lehdestä, että Sauli Niinistö ei hae Suomen pankin johtokuntaan. Parempi niin, koska eihän sellaista työpaikkaa ole ollenkaan edes olemassa. Katsoin nimittäin Työministeriön työvoimapalvelujen tietojärjestelmästä, eikä Suomen pankki ole ilmoittanut sinne yhtään työpaikkaa.

Ihmettelen, mistä lehdet ovat saaneet käsityksen, että hakuaika ko. työhön päättyisi 14.11., kun koko työpaikkaa ei edes ole olemassa? Itse olisin voinut harkita sivutyöksi paikkaa Suomen pankin johtokunnassa, mutta periaatteesta en tietenkään voi hakea olematonta työpaikkaa.

Omituista on myös laaja julkinen keskustelu työpaikasta, jota ei edes ole olemassa! Kaikki valtion ja kuntien avoimet työpaikathan on ilmoitettava työvoimapalvelujen tietojärjestelmään. Kun Suomen pankki ei ole vapaasta työpaikasta ilmoittanut, heillä ei siis sellaista ole.

Näin ollen keskustelu aiheesta voidaan siis lopettaa, kunnes Suomen pankki ilmoittaa vapaasta työpaikasta. On aivan turha spekuloida siitä, kuka menee töihin, kun koko työpaikkaa ei edes vielä ole.


(Mr. Niilo Paasivirta)