Vaarallinen kultti, ns. "streittarit", leviää nuorison keskuudessa!

19.6.2004

Viime aikoina nuorison keskuudessa on alkanut esiintyä yhä huolestuttavammassa määrin 80-luvun rock-yhtyeen musiikkikappaleisiin perustuva kultti, eli ns. "streittarit". Näitä nuoria yhdistää web-sivujen mukaan "hardcore"-musiikki. (Kun muistamme, että "hardcore" tarkoittaa yleensä kovaa pornoa, herää vahva epäilys siitä, miksi juuri tämä sana on valittu näiden "siveyden sipuleiden" musiikkiin.)

Yhteinen "linja" erilaisilla streittarien web-sivuilla on se, että he "kieltäytyvät tupakasta, alkoholista, huumeista ja yhden yön suhteista". Pinnalta katsoen periaatteet näyttävät hyvinkin yleviltä (paitsi ehtoollisviinistä kieltäytyminen), mutta käytännössä nämä hienot asiat eivät kuitenkaan streittareilla lainkaan toteudu!

Streittarien "filosofiaan" kuuluu "selibaatti", joka heillä tarkoittaa sitä, että saa harjoittaa haureutta yhden "vakituisen" partnerin kanssa kerrallaan. Toisin sanoen tällä tiukalla "säännöllä" ei käytännössä ole mitään merkitystä.

Streittarit myös "sanoutuvat irti" kaikenlaisesta päihteiden käytöstä. Kun tarkastelemme heidän "selibaattiaan", voimme olettaa, että tätäkin "tiukkaa sääntöä" on jo huomattavasti lievennetty, niin että se käytännössä sallii kaiken.

Streittarien kummallisiin uskomuksiin kuuluu myös se, että lihassa on muka huumeita ja hormoneita, joten he eivät syö lihaa. (Vegetaristeista olenkin jo aiemmin kirjoittanut asiallisen tietoartikkelin "Vegetaristien salaliitto!", joten niistä aivorappeutuneista hörhöistä ei sen enempää.)

Joillain streittareilla "saattaa olla poliitisia kannanottoja, esimerkiksi suhtautumisessa aborttiin tai naisten ja vähemmistöjen oikeuksiin". Kun muistamme, että streittarit ovat kommunisteja, tarkoittaa tämä, että streittarit kannattavat aborttia, ja haluavat Suomen täyteen pakolaisia ja maahanmuuttajia.

Streittarit ovat ottaneet merkikseen X-logon, joka on piirretty kämmenselkään. Merkki tulee USA:sta. Streittarien omat organisaatiot väittävät, että konserteissa, missä ei ollut ikärajaa, ja kuitenkin myytiin alkoholia, portilla merkattiin alaikäiset X:llä, että tiedettiin kenelle alkoholia sai myydä ja kenelle ei. Tämä väite voi kuitenkin olla valheellinen, kun muistamme USA:ssa vaikuttaneen, vankilassakin olleen Malcom X -nimisen mustan "oikeustaistelijan". Hän oli myös muslimi. Mikäpä "anarkisteja" enemmän kiihoittaisi kuin tuollainen yhdistelmä!

Muita streittarien tunnusmerkkejä on hiusten ajelu, skinheadien tapaan, joka on yleisempää pojilla. Hupparit ja löysät, rivon näköiset housut kuuluvat myös tyyliin. Streittareita yhdistää "aate" ja "hardcore-musiikki". Useimmiten "musiikkikappaleet" käsittelevät streittareiden "aatteita". Kuten tiedämme, on rock-musiikki syössyt suuren määrän nuoria turmioon jo 50-luvulta alkaen, eikä tämä siis ole mitään uutta.

Eräs web-sivu kehuu kuinka "streittareille on tunnusomaista se, että he ovat vahvoja, itsellisiä ihmisiä, jotka ovat kyseenalaistaneet vallitsevan nuorisokulttuurin". Omituista höpötystä, kun streittarit ovat ottaneet mallikseen valmiiksi räätälöidyn, ulkomaisen nuorisokulttuurin. Jokaisen streittarin täytyy myös kuunnella samaa musiikkia ja pukeutua samalla tavoin, joten asiahan on täysin päinvastoin!

Eräällä sivulla kirjoitetaan: "Koska haastattelemani ihmiset [streittarit] eivät ole enää mitään teinejä, kyse ei ole muotioikusta tai identiteettikokeilusta. Elämäntapaa on punnittu tarkoin." Tämähän on täyttä puppua. Kaikesta paistaa läpi, että elämäntapaa nimenomaan ei ole ajateltu, koska Raamatun lukeminen olisi väistämättä ohjannut nuoret oikealle tielle. Ja Raamatun lukeminen kuuluu ilman muuta kaikkiin tilanteisiin, jossa halutaan todella punnita ja ajatella asioita omilla aivoilla!

Yhdysvalloissa streitti-ideologiaa on käytetty myös oikeutuksena väkivaltaan. Streittarit ovat hyökänneet kadulla kaljoittelevien kimppuun. Väkivallattomuushan ei tosin kuulunutkaan tämän kultin periaatteisiin.

Streittarit suhtautuvat "kriittisesti kapitalismiin ja globalisaatioon". Suomeksi tämä tarkoittaa, että streittarit ovat kommunisteja. Kun muistelemme erästä suurta valtiota, joka vielä muutamia vuosia sitten oli Suomen naapureina, voimme hiljaa mielessämme miettiä, mitä kommunismi tarkoittaa.

Kuin lukee tarkemmin streittarien ohjeistuksia, käy ilmi, että "huumeettomuus" tarkoittaakin streittareilla - kannabiksen käyttöä. Se ei olekaan heidän mielestään huume, joten kannabiksen polttelu tarkoittaa huumeettomuutta! Suurin osa streittareista onkin yllättäen myös sitä mieltä, että tupakka ja alkoholi eivät myöskään ole huumeita. Että sellaiset "periaatteet" tällä "ylevällä" jengillä siis onkin. Tuskinpa he laskevat avioliiton ulkopuolista haureutta tai sodomiaakaan enää seksiksi lainkaan, joten niitäkin saanee mielin määrin harjoittaa.

Eräällä webbisivulla todetaan: "Uskonto, joka ehkäpä painottuu streittareiden keskuudessa on Hare Krishna". Ja näin murenee viimeisinkin kuvitelma siitä, että streittareiden "ideologialla" olisi käytännössä yhtään mitään tekemistä oikean, kristillisen elämäntavan kanssa. Eräillä sivuilla väitetään myös, että jotkut streittarit olisivat yrittäneet tuoda ideaan mukaan kristinuskon, mutta seuraavaksi huokaistaan helpotuksesta, kuinka tämä vaihe saatiin ohi nopeasti.

Loppujen lopuksi kaikki siis kääntyy siihen faktaan, että streittarit eivät perusta "puhtauttaan" sille ainoalle pohjalle, josta oikea hyvä elämäntapa voi ylipäänsä lähteä. Se olisi tietenkin Raamattu ja oikea kristillisyys. Streittarien pitäisikin hylätä pakanallinen kulttinsa ja kääntyä oikeiksi kristityiksi.


(Mr. Niilo Paasivirta)