Sähköposteja ei saa ryhtyä sensuroimaan!

29.11.2000

Monikaan kansalainen ei ole tietoinen siitä, että Suomessakin eräät tahot ovat jo vuosia sensuroineet aktiivisesti internetin keskustelupalstoja. Nyt nämä samat "päättäjät" - joilla sivumennen sanoen ei ole minkäänlaista valtuutusta tai oikeutta puuhiinsa - haluavat sensuroida myös kaikki sähköpostit!

Nämä halveksuttavat takinkääntäjät ovat kysyttäessä kyllä aina sitä mieltä, ettei missään pitäisi ikinä sensuroida mitään koskaan. Mutta tuollaisen lausunnon jälkeen nuo limaiset oliot menevät nettiin ja sensuroivat taas muutaman tuhat postitusta internetin keskustelupalstoilta. Täysin ilman lupaa tai minkäänlaista oikeutta.

Perusteluna nämä maailmanpoliisit esittävät, että heidän internettinsä - jota he eivät missään nimessä omista - menisi muka täysin tukkoon, jos mainostaminen olisi sallittua. Jonkun pitäisi valistaa näitä "tietäjiä" hiukan, nimittäin mainostaminen ei todellakaan ole koskaan ollut kiellettyä internetissä. He eivät omista internettiä. Kyllä totuus on se, että internettiä eivät omista jotkut akateemiset peelot, vaan yritykset, jotka ovat kaiken kalliisti maksaneet. Yrityksillä täytyy ehdottomasti olla oikeus lähettää mainoksia ihmisille ilman sensuuria.

Omituista, että tässä yhdessä asiassa eräät henkilöt ovat selvästi kommunisteja, kun kaikissa muissa asioissa he aina julistautuvat markkinatalouden uskollisiksi kannattajiksi. Fakta on kuitenkin se, että mainosposti toimii, ja sillä voidaan helposti levittää kuluttajille uutta tietoa tuotteista. Yksi sähköposti ei todellakaan "tuki internettiä" ja sellaisen poistaminen omasta postilaatikosta voi viedä jopa puoli sekuntia, jos käyttäjä nimittäin on erityisen hidas. Naurettavaa väittää, että mainosposteista olisi muka mitään haittaa.

Nykyaikaiset kiintolevyt ovat niin valtavan suuria, että kyllä niille muutama sähköposti ja ilmoitus mahtuu. Sillehän ei tietysti voi mitään, että eräät akateemiset peelot käyttävät ikivanhoja koneita ja käytöstä poistuneita unix- ja linux-käyttöliittymiä. Yritysmaailmassa on jo kauan sitten päivitetty koneet ja niihin Microsoftin erinomainen Windows 2000 -käyttöjärjestelmä, jonka kaikki asiantuntijat myöntävät ylivoimaiseksi.

Kansainvälisen yhteisön pitäisi mitä pikimmin puuttua ankarasti siihen, että eräät tahot, lähinnä yksittäiset henkilöt, jotka useimmiten ovat akateemisia peeloja, haittaavat kaupankäyntiä internetissä törkeällä tavalla. Eihän missään muuallakaan joku saa esimerkiksi mennä kaupan ulko-ovelle estämään ihmisten pääsyä sisään! Siitähän saa ankaran tuomion ja joutuu maksamaan tuntuvat korvaukset. Oikeudelliset toimenpiteet "spam-poliiseja" vastaan - sivumennen sanoen yhdelläkään näistä "poliiseista" ei ole minkäänlaisia valtuuksia toimia poliisina - ovat ne keino, jolla saamme kaupan vapautettua myös internetissä.


(Mr. Niilo Paasivirta)