Johtopäätökset Sonera-jupakasta!

28.11.2002

Tämä on Suomen LOPPU! Sonera, eli entinen, luotettava Lennätinlaitos, tuhoaa törttöilyllään maamme talouden ja uskottavuuden. Uskomattomat hölmöilyt Saksassa ja viestintäsalaisuusskandaalit ovat nyt tahranneet isänmaamme EU:n vaakunakilven niin pahasti, että sen puhdistaminen lienee täysin mahdotonta.

Onneksi Sonera annetaan nyt ruotsalaisten omistukseen. Kuten me jokainen pakollisen ruotsin kielen kurssit kiitettävillä arvosanoilla läpäisseet tiedämme, ruotsi on yleissivistävyydeltään kaikkein korkein kieli, se on portti muihin vieraisiin kieliin, ja Ruotsi on perinteisesti ollut suomalaisille se maa, jonka kautta kuljemme kohti kansainvälisyyttä.

Tässä mielessä on vain luonnollista, että maamme suuret valtionyhtiöt siirtyvät kaikki Ruotsiin. Muuttakaamme myös virallisesti Soneran nimi Teeliaksi, jotta häpeällistä likatahraamme ei enää olisi. Tämä osoittaa myös sen luonnollisen tien, joka meidän on yhdessä otettava sydämellemme.

Nokia on siis ehdottomasti myytävä Ericssonille. Tämä on se seuraava askel, jonka portailla kohti kansainvälisyyttä selkeästi tulee ottaa. Vain Ruotsin kautta voimme ilman skandaalitta pyrkiä pois täältä takapajulan mailta. Tämähän pitäisi olla jo kristallinkirkkaasti käynyt ilmi tähänastisesta menosta.

Kun tarkastelemme maamme viime aikojen uskomattomia törttöilyjä: devalvaatioita, pankkikriisiä, lamaa, EU-jäsenyyttä ja Soneran lukemattomia sotkuja kokonaisuutena, voimme päätyä ainoastaan yhteen johtopäätökseen, joka lienee jo kirkastunut selkeästi jokaiselle ajattelevalle ihmiselle: nopeusrajoituksia tulee alentaa maanteillä, valtateillä ja moottoriteillä vähintään 50% nykyisestä. Tämä on ainoa luonnollinen ratkaisu.


(Mr. Niilo Paasivirta)