Isänmaamme pyhät antimet jäävät korjaamatta!

22.7.2001

Hiljattain olin pakotettu lukemaan hirvittävän uutisen: viidennes Suonenjoen mansikoista jäi pellolle. Neljä sataa tuhatta kiloa mansikoita mätäni. Totuus tämän uutisen takana oli vieläkin järkyttävämpi: Suomenjoen seudulla oli nimittäin tänä vuonna lähes 1500 ulkomaalaista poimijaa! Miksei tämä tosiseikka herätä maamme päättäjiä?

Onhan selvää, ettei ulkomaalainen rotuaines voi mitenkään vastata alkuperäistä suomalaista työvoimaa. Siksi, ja vain siksi, mansikkasadosta menetettiin näin suuri osa. Sitten suomalaiset työttömät vielä kehtaavat itkeä ja valittaa, että työtä ei muka ole! Vai että työtä ei muka ole! Eikö tämä uutinen osoittanut kristallinkirkkaan selvästi, että työtä olisi vaikka kuinka.

Tästä pääsemmekin jälleen siihen tuttuun johtopäätökseen: eivät työttömät, nuo laiskat loiset, edes halua mitään töitä. Muutenhan he olisivat olleet esimerkiksi poimimassa mansikoita. Päättäjien kannattaisi vihdoinkin alkaa tekemäänkin oikeasti jotain tämän asian eteen. Rehellisen veronmaksajan mitta työttömien suhteen alkaa nimittäin olla aika lailla täysi. Jos ei mitään tapahdu, lähtevät rehelliset työssäkäyvät kohta kaduille, eikä verenvuodatukselta voida välttyä.

Isänmaamme pyhät antimet jätetään mätänemään pelloille ja metsiin. Marja- ja sienisadostakin jää yli 90% korjaamatta! On totta, että meillä ei ole maassamme pula-aika. Mutta se ei tosiaankaan tarkoita, että työttömillä olisi oikeus loisia yhteiskunnassamme ilman minkäänlaisia velvollisuuksia.

On perustettava siis työvelvollisuus työttömille. Tämä tapahtuu helpoiten lakiteitse. Työttömät pelloille ja metsiin töihin. Noiden laiskamatojen on tehtävä jotain ilmaisen rahan vastineeksi. Ja varusmiehiä ruoskat kädessä vahtimaan, että työt tulevat todella tehdyksi. Hitain loiseläin, joka on vähiten poiminut, voitaisiin työpäivän päätteksi vaikka ruoskia leirin keskellä kaikkien katsoessa. Siitä ne alkaisivat pikku hiljaa ehkä oppia.

Suomen häpeäksi jopa Venäjällä tehdään työt paremmin! Perunapellolla ahertavat lapset, kun koneet ovat rikki, työväkeen ei ole varaa ja miehet juopottelevat. Kasvimaan antimet säilötään kellareihin. Metsät kuhisevat väkeä sienestys- ja marjastusaikaan! Onko meidän iankaikkiseksi häpeäksi otettava mallia Venäjältä. Sitä ei liene maamme historiassa milloinkaan ennen ole täytynyt tehdä!

Eräs hyvä vaihtoehto olisi, että työttömien päivärahat riippuisivat täysin marjojen ja sienten poiminnasta. Jos ei vie keräyskeskukseen syksyllä yhteensä esimerkiksi sataa litraa marjoja ja sataa kiloa sieniä, vähennetään koko seuraavan vuoden päivärahoista vastaava prosenttimäärä.

Näillä ideoillani en luonnollisestikaan halua loukata ketään työtöntä, vaan herättää keskustelua siitä, miksi maassamme moisia kansan verenimijöitä suvaitaan, ja miksei niitä pistetä työleireille tekemään jotain hyödyllistä. Tosiseikkahan on myös, että työtön tarkoittaa aina sitä, että se on työtön omasta syystään, kun ei viitsi töitä tehdä.


(Mr. Niilo Paasivirta)