Tietotekniikan Tulevaisuus!

22.7.1999

Maamme merkittävimpänä selvänäkijänä, tietotekniikka-alan suurimpana visionaarina, alan kiistattomana nerona sekä hyvin vaatimattomana ihmisenä nöyrästi julistan nyt sen päivänselvän trendin, johon tietojärjestelmät kaikkialla maailmassa tulevat selkeästi siirtymään. Se on Microsoft SAP¹. Toki sitä ei nimetä noin hölmösti, jollei Microsoft kenties osta sitä saksalaista pikkuyritystä. Siksi laitan lyhenteen "SAP" tästä eteenpäin lainausmerkkeihin.

Epäilemättä Microsoftin vastaava järjestelmä on jo sangen pitkälle kehitelty. Sitten, sitten VIHDOINKIN riemunkirjavat viritykset korvataan väistämättä ihan kaikkialla Microsoftin erinomaisilla ohjelmilla.

Onhan selvää, että nimenomaan ja vain Microsoftin käyttöjärjestelmät ovat ainoa oikea alusta näille tietojärjestelmille jo nyt, joten on selvää, että nimenomaan Microsoftin "SAP" tulee olemaan se seuraava askel, johon kaikkialla siirrytään. Aluksi toki vain kaikki yritykset siirtyvät Microsoft "SAP:iin". Mutta niiden vetämänä myös muut yhteisöt tulevat varmasti mukaan nopeasti. Visionaarina ennustan, että tämä yrityksille alunperin tarkoitettu tietojärjestelmä sovitetaan ennen pitkää myös kaikkialle muualle!

Unelmani on, että kaikkialla Suomessa, aina ala-asteen koulusta eduskuntaan asti, siirryttäisiin Microsoftin käyttöjärjestelmien pohjalla pyöriviin täysin integroituihin tietojärjestelmiin. Siinä vaiheessa ei enää linux-uskovaisten itku auta, kun kaapin paikka on kertakaikkiaan selkeästi heille näytetty! Niin, liekö tämä enää unelmakaan, sillä tämä asiahan on jo toteutumassa hyvää vauhtia.

Nyt onkin aika jo viimeistenkin vastarannankiiskien hylätä epästandardit ja epävakaat linux-hakkerien riemunkirjavat purkkaviritykset, ja työntää ne vaikka puskutraktorilla rajan taakse. Nyt on selvää, että kaikki alan merkittävät asiantuntijat ovat lopullisesti siirtyneet juuri Microsoftin kannattajien valtavaan joukkoon.

Ajatelkaapa, kuinka suuresti maamme hyötyisi siitä, että kaikki tieto, tietojärjestelmät, tehtaat, liikenne ja kaikki järjestelmät pyörisivät täysin yhteensopivilla, luotettavilla Microsoftin järjestelmillä. Mikä kilpailuetu kaikkiin muihin maihin nähden! Ja ajatelkaapa, kuinka esim. yliopistoissa ja ammattikorkeakouluissa säästettäisiin aikaa, kun ei enää tarvitsisi opetella kuin yksi käyttöjärjestelmä (Microsoft Windows 2000) ja ohjelma (Microsoft "SAP")!

(¹SAP = Systems, Applications, Products; yritysten integroitu tietojärjestelmä. Huono esimerkki on <URL:http://www.sap.com/>, koska se ei vielä ole Microsoftin omistuksessa.)


(Niilo Paasivirta)