Salaliitto tuli julki Ranskassa!

25.10.1999

Vaara uhkaa nyt Isänmaatamme! Ranskassa salaliittolaiset ovat tulleet julkisuuteen! Ranskan senaattorit Pierre Laffitte ja René Trégouët ehdottavat, että julkisessa ja kunnallishallituksessa olisi siirryttävä ns. "vapaisiin" käyttöjärjestelmiin! He perustelevat tuota kerta kaikkiaan järjetöntä ideaa sillä, että silloin muka jokaisella kansalaisella on esteetön mahdollisuus kommunikoida ja päästä tietolähteisiin käsiksi!

Ensinnäkin, onhan jo kiistatta tullut todistetuksi, että kaikissa paikoissa, jotka oikeasti jotain merkitsevät, on käytössä Microsoftin käyttöjärjestelmät. Miten siis linux ja muut ns. "vapaat" viritelmät muka helpottaisivat kommunikointia ja tiedon saantia? Eihän tuossa ole mitään logiikkaa!

Toiseksi, Microsoftin käyttöjärjestelmät on erityisesti suunniteltu helppokäyttöisiksi! Jokaisella kansalaisella on siis parhaat eväät tietoverkkoihin nimenomaan silloin, kun kaikkialla on käytössä Microsoftin käyttöjärjestelmät! Ihmeelliset propelihattujen purkkaviritykset, kuten linux, ovat tunnettuja vaikeudestaan ja siitä, että niiden käyttöön vaaditaan alan erikoisasiantuntija.

Kolmanneksi, mikäli velvoitetaan julkisia laitoksia siirtymään linuxiin, on kuitenkin käytännössä pakko tehdä ne ihan oikeat työt edelleenkin, ja ne tehdään tietenkin Microsoftin käyttöjärjestelmässä Microsoft Office® -ohjelmistoa käyttäen. Ja koska on pakko sählätä omituisten linuxien ja muiden hörhösoftien kanssa, tarvitaan ns. "linux-asiantuntijoita". Kuitenkin, entiset mikrotukihenkilöt ja ylläpitäjät on myös pidettävä, jolloin IT-henkilökuntaa tarvitaan tuplasti enemmän. Samoin linuxeille tarvitaan ihan erilliset tietokoneet! Kustannukset ovat siis hirvittävät.

Kaikki tuo tulee veronmaksajien maksettavaksi. Ajatelkaapa, jos moinen järjetön idea tulisi käyttöön Suomessa! Silloin edessä olisi syvimmistä syvin lama, jonka rinnalla edellinen lama olisi lastenleikkiä.

Onneksi Isänmaassamme on vielä kunnon kansalaisia, jotka tulevat vastustamaan linuksia ja muita "new age" -ideoita viimeiseen asti. Maamme on nyt EU:n puheenjohtajamaa. On erittäin kiireesti käytettävä tätä asemaa sen edistämiseksi, ettei tuollaisia järjettömiä ideoita tulisi milloinkaan EU:ssa edes käsiteltäväksi!


Copyright © 1999 (Niilo Paasivirta) ()