Elintarvikkeiden säännöstely on palautettava välittömästi!

21.11.2002

Muutamat viime päivät olen joutunut etsimällä etsimään Saarioisten lanttulaatikkoa kaupoista. Suuresta automarketista löytyi vain pahaa Atrian lanttulaatikkoa. Lopulta Jyväskylän kalleimmasta keskustassa sijaitsevasta tavarataloista sitä löytyi. Saarioisten lanttulaatikkoa oli siellä jäljellä KOLME (3) rasiaa!

Jokaista rehtiä kansalaista huolestuttaa tällainen tilanne suuresti. Elintarvikepula on jälleen saapunut maahamme. Jokaisen valveutuneen kansalaisen muistissa on kirkkaasti vielä synkkä ja vaikea sota-aika, jolloin lähes kaikkea oli niukasti, ja kotirintaman oli silti kestettävä järkähtämättömän lujana lopulliseen voittoon asti.

Noina ylen raskaina aikoina oli vain yksi asia, joka kiistatta pelasti kansamme lopulliselta tappiolta ja romahdukselta. Se oli Kansanhuoltoministeriö. "Säännöstely turvan tuopi, jokaiselle saman suopi", kuului tuolloinen osuva iskulause, joka porautui terävästi suoraan ajan hampaaseen.

Nyt, kun lama on syössyt maamme jälleen hirveään pulaan, on Kansanhuoltoministeriö perustettava välittömästi uudelleen, ja elintarvikkeiden ja muiden tarvikkeiden säännöstely on aloitettava mahdollisimman pian.

Kaikkein ensimmäiseksi on ehdottomasti säännösteltävä ylellisyystuotteet: sokeri, kahvi, tupakka ja alkoholi. Nämä aineet ovat kaiken lisäksi ihmiselle täysin tarpeettomia! Kun nuo halutut ja mustan pörssin kaupassa vilkkaasti liikkuvat tarvikkeet saatetaan ankaran mutta lujan säännöstelyn alaiseksi, sillä on hyvä vaikutus kansanterveyteenkin.

Seuraavassa vaiheessa tärkeimmät elintarvikkeet, kuten liha, voi, maito, munat, lanttu ja perunat on ehdottomasti säännösteltävä. Kuten olemme todenneet, esimerkiksi lanttulaatikko on jo maastamme loppunut - vieläpä uskontomme suurimman ja pyhimmän juhlan alla, jonka menoihin lanttulaatikko ehdottomasti kuuluu!

Ihmettelen, mikseivät valtamediat sekä päättäjämme reagoi tähän hirveään tilanteeseen millään lailla? Jokainen voi hiljaa mielessään miettiä, mitkä ulkomailta johdetut tahot ovat syynä tähän pöyristyttävään välinpitämättömyyteen. Mutta sanokaa minun sanoneen, että ennemmin tai myöhemmin, luultavasti toki liian myöhään, päättäjien on pakko ottaa huomioon esittämäni faktat. Huomatkaa myös, kuinka siinä vaiheessa päättäjät taas jälleen kerran teeskentelevät keksineensä ratkaisut itse, kun ne oikeasti on, taas kerran, luettu ja omaksuttu Oikeista Mielipiteistäni.


(Mr. Niilo Paasivirta)