EU on pilannut ruuan laadun!

27.10.2002

Nyt kun olemme päässeet EU:n ihanaan paratiisiin nauttimaan sen runsaista, pyöreistä hedelmistä, olemme toki ylimaallisen onnellisia? No emme TODELLAKAAN ole! Tosiasiahan on, että EU tuhosi oman maataloutemme täysin, nosti ruuan hinnan pilviin ja ennen kaikkea pilasi ruuan laadun täydellisesti.

Kaupan Euro-hedelmäosasto se vasta huijausta onkin. Ennen muinoin, joskus viime vuosituhannella, saimme Japanista loistavia, mehukkaita, makeita ja herkullisia satsumia. Nyt meille tyrkytetään kitkeriä ja raakoja espanjalaisia hormooni-myrkkyhedelmiä. Ja jos niitä yrittää kypsentää itse odottelemalla muutaman päivän, ne alkavat suorastaan käydä säilöntäaineista ja myrkyistä huolimatta.

Eräästä lähi-idän maasta, jota emme tietenkään voi tässä mainita, koska ko. maan mainitseminen missä tahansa negatiivisessa yhteydessä herättää heti eräiden muiden valtioiden vihan ja päinvastoin, puolestaan tuodaan maahamme ns. "Jaffa Sweetie" -merkkistä sitrushedelmää. Tämä tuote on täyttä huijausta! Noin puolen metrin paksuisen valkoisen kuorikerroksen alta löytyy pieni kikkare kovia ja kitkeriä hedelmälihan lohkoja. Tällaista sitten kaupataan jonain erikoisherkkuna.

Usein olen kaupassa joutunut päivittelemään sitä onnetonta uusavuttomien joukkoa, joka ei ole perehtynyt keittotaitoon kuten minä. Nämä nuhjuiset keski-ikäiset miehet tai finninaamaiset opiskelijapojat nimittäin ottavat ankean ja yksipuolisen ravintonsa eineslaarista. Ja hirvittäväksi kauhistukseni kerran huomasin, että siellä oli mm. maksalaatikkoa ILMAN RUSINOITA! Miten tällainen petos on voitu sallia maassamme? Sanomattakin on selvää, että maksalaatikko, jossa ei ole rusinoita, on KERETTILÄISYYTTÄ! Vanhoina hyvinä aikoina harhaoppiset sentään vielä kidutettiin perusteellisesti ja poltettiin sen jälkeen elävänä roviolla.

Minä suhtautuisin hyvin epäilyttävästi myös ns. "reilun kaupan" tuotteisiin. En usko, että kalliimmat banaanit tuotetaan yhtään sen paremmilla menetelmillä. Päinvastoin, kyllähän halvat "dollaribanaanit" toki tuotetaan asianmukaisemmin. Sen huomaa jo hinnoista. Mikäli tuotantomenetelmät olisivat huonot, ei banaanien hinta voisi edes olla alhainen. Ja kyllä ajatus pienistä lapsityöläisistä korjaamassa banaaneja aamusta iltaan ruoskan viuhuessa antaa niiden nauttimiselle tietynlaista lisämaustetta. Sillä Suomessakin nuoriso kaipaisi kunnon kuria ja paljon ankaraa työtä, joka jalostaisi nykyiset selkärangattomat velttoilijat pystyviksi kansalaisiksi karulle elämän tielle.

Vaikka on selvää, että ruotsinkielellä tuotetut Taffel-sipsit ovat moskaa, en kuitenkaan voi myöskään hyväksyä ylikansallisen yhtiön tuottamia Pringles-perunalastuja. Mitä ilmeisemmin perunat, jos niissä nyt perunaa onkaan, on näihin tuotteisiin ensin pesty, kuorittu, jauhettu jauhoksi, valkaistu ja kuivattu. Sen jälkeen perunajauheeseen on lisätty 90% erilaisia lisäaineita ja 10% suolaa, niistä on muotoiltu pieniä lastuja, jotka on sitten käristetty upporasvassa tavoitellen mahdollisimman suurta PAH-aineiden ja akryyliamidin määrää. Tulos maistuu rasvatulle pahville. Jokainen voi hiljaa mielessään miettiä, ketkä (finninaamaiset opiskelijapojat, nörtit ja ns. tecnon harrastajat) tällaisia tuotteita "nauttivat".

Tyrmistyttävää on nuorisomme totaalinen halveksunta maamme ikiaikaisia perinteitä kohtaan. Tämä näkyy erityisesti ruuan halveksuntana. Miten nuorisomme VOI syödä makkaran tai kinkkusämpylän ilman sinappia! Luuleeko nuorisomme, että esi-isämme olisivat syöneet makkaraa ilman sinappia? Luulevatko nuoret, että ilman sinappia olisimme voittaneet toisen maailmansodan? Valistakaamme siis nuorisoa rehdin suomalaisen sinapin käyttöön kaikenlaisten tomaattisossien ja kannabiksen sijasta.

Ruuan laadun heikkeneminen näkyy selkeästi ennen kaikkea allergioiden räjähdysmäisessä lisääntymisessä. Vaikka on toki selvää, että osasyynä nuorison huonoon vointiin on nuorisoaineksen heikko taso, ei sekään ole normaalia, että kaikkialla kuulemme astmaisten pihinää ja näemme keliaakikoiden ja laktoosi-intolerantikoiden kurisevia suolia. Vanha kunnon ruisleipä ja lähdevesi, niissä olisi voimaa, jolla kansamme on aina selvinnyt vaikeiden aikojen läpi. Ruista ei vaan maassamme viljellä, emmekä voi kuvitellakaan tuovamme sitä ulkomailta!

Kaikenlainen ruualla leikkiminen pistää jo vihaksi. Päättäjien olisi ehdottomasti kuunneltava meitä, vaikeat pula-ajat, vuosikausien nälän ja ankeuden kokeneita suomalaisia! Vain kokemuksesta lähtee asioiden oikeanlainen ymmärtäminen liikkeelle. Sanomattakin on selvää, että Oikeat Mielipiteet ovat se lähtökohta, josta päättäjien tulisi lähteä asioita harkitsemaan.


(Mr. Niilo Paasivirta)