Nuoriso Tiellä Turmioon!

28.7.1998

Espoossa, TKK:n Koulutuskeskus Dipolissa järjestettiin 24.-26.7. ns. "roolipelaajien" tapahtuma nimeltään "RopeCon".

Vakaana kristittynä menin tietysti paikalle tarkistamaan, mitä tämä paljon puhuttu rooli pelaaminen sitten on, ja kuinka paljon siinä on saatanan palvontaa. Kaikkihan tiedämme, että saatanan palvojien kansainvälinen salaliitto on roolipelien ja ns. näytelmäpelien suosion takana.

Ensimmäiseksi, jo ovien ulkopuolella, huomio kiinnittyi nuorten hyvin aggressiiviseen käyttäytymiseen: heiluttiin ympäriinsä ja keskusteltiin kovaäänisesti. Nuoret lojuivat ympäri nurmikkoja, joilla käveleminen oli toki kielletty. Nuorten käytös oli velttoa ja epäkunnioittavaa.

Nuorilla oli mukanaan tavattomat määrät hyvin julman näköisiä miekkoja ynnä muita aseita. Maastopukuiset nuoret tähtäilivät ihmisiä aidon näköisillä automaattipistooleilla. Selvästi touhuun kuuluu militarismi ynnä luonnoton kiinnostus aseisiin ja tappamiseen.

Useat nuoret olivat myös pukeutuneet merkillisen näköisiin asusteisiin. Suosituin asu näytti olevan jonkinlainen velhon kaapu. Eli tähän harrastukseen kuuluu siis musta magia. Kaapuihin oli kirjailtu okkultistisia symboleita, joita näki muutenkin lähes joka paikassa; kaulakoruina ja jopa tatuointeina. Tatuointeja oli nuorilla muutenkin luonnottoman paljon. Hämmästyksekseni huomasin, että jotkut nuoret olivat antaneet tatuoida jopa kasvonsa!

Erityisesti huolestuin, kun näin paljon nuoria teinityttöjä, jotka olivat pukeutuneet mitä paljastavimpiin asuihin. Vain kapeat mustat kaistaleet - musta oli tietenkin asujen suosituin väri - peittivät nuorten tyttöjen hekumallista, muodokasta vartaloa. Norjat, valkeat reidet ja sievät sääret näytettiin anteliaasti kaikille niin ylhäälle asti että lähes pikkupöksytkin - tai niiden puuttuminen - näkyivät. Hyvin syvään uurretut tai lähes olemattomat miehustat paljastivat suloiset, pehmeät rinnat lähes nännejä myöten. Nuoria vartaloita ahmiviin katseisiin vastattiin viettelevällä hymyllä ja salaperäisellä, kutsuvalla katseella ja silmän vinkkaamisella. Tarkoitus oli selvästi vietellä muita nuoria esiaviollisen seksin syntiin. Tahi ehkä tytöillä oli tarkoitus hankkiutua tilaisuuden aikana eroon tähän asti varjellusta neitsyydestään. Runsaaseen paljaaseen pintaan oli kaiken lisäksi tatuoitu okkultistisia kuvioita.

Jo heti alusta alkaen Dipolin ulkopuolen nurmikentillä alkoi väkivaltainen taistelu miekoilla ja muilla aseilla. Tätä jatkui lähes yötä päivää. Suuri joukko nuoria oli alati taistelukentän ympärillä kannustamassa.

RopeConin kunniavieraina oli pelien ulkomaisia kehittelijötä. Näiltä olisi kenties voinut kysyä miten järjestäytynyttä pelien markkinointi on, mutta jos he olisivat olleet salaliittolaisia, he olisivat epäilemättä kieltäneet asian. Näin ollen en katsonut tarpeelliseksi kysyä.

"Roolipelit ja media" paneelissa kerrottiin erilaisista menetelmistä, joilla voidaan vaikuttaa ihmisten alitajuntaan, niin että nämä alkaisivat suosia roolipelejä! Roolipelien vastustajilla ei tilaisuudessa ollut tietenkään mahdollisuutta jakaa asiallista tietoa roolipelien ja okkultismin vaaroista.

Seuraavaksi osuin "Naukuhuulien" laulutilaisuuteen. Kuoro esitti rienaavia, rivoja lauluja, jotka oli osittain väännetty mm. kunnollisista suomalaisista kansanlauluista ja iskelmistä. Hävytöntä touhua tämmöinen, pilkataan kaikkea, mitä suomalaisuus edustaa!

"World of Darkness" -paneelissa, jonka merkitys jäi ainakin allekirjoittaneelle hyvin epäselväksi, puhuttiin pehmoisia: panelistien mukaan maailmassa esimerkiksi oli miljoonia vampyyreitä ja ihmissusia! Tämänkaltaisia, kerrassaan omituisia väitteitä esitettiin runsaasti, ja yleisö näytti nielevän jutut ilman mitään kritiikkiä. Ovatko nämä "Pimeyden Maailman" nuoret menettäneet todellisuudentajunsa kokonaan? Mieleen muistuu TV:n "Vampyyrit" -ohjelma, jossa noitapiiri kokoontui metsään valuttamaan omaa vertaan maljaan, josta koko joukko sitten vuorollaan maistoi. Ehkä toistuvat okkultistiset rituaalit saavat nämä viattomat nuoret vakuuttuneeksi siitä, että mitä kummallisimmat houreet ovat totta? Huumeidenkäyttö saattaa olla touhussa myös mukana.

Tämmöistä siis tapahtuu nykyajan Suomessa! Nyt olisi aika huolestua vakavasti nuorisomme "harrastuksista", ja heitä olisi ohjattava tiukasti mutta lempeästi säädyllisemmän toiminnan pariin. Rehti kristillisyys on nuorisollemme vain pilkan kohde. Nuorille pitäisi opettaa Jumalan pelkoa, ja kiireesti! Vitsa tahi Raamattumme suosittelema keppi olisi ensimmäinen askel opin saunan ankarassa löylyssä. Erityisesti nuo viettelevästi käyttäytyvät nuoret tytöt olisi kuritettava kepillä!


(Niilo Paasivirta)