Ruotsin rallissa tapahtuu!

3.9.2000

Ja pitemmittää puheittaa seuraamaan jälleen tätä kutkuttavan jännittävää urheilutapahtumaa, Ruotsin rallia, jota kaikki sohvien miehet jo innokkaasti ovat odottaneetkin! Kotona varmasti oluet ovat jo auki, ja silmät seuraavat tarkkaavaisina nopeiden mutta tehokkaiden autojen hurjaa menoa.

Ja HHHHRRRRRRRROROOOOOOOOOOOMMMMM!!! Siinä meni Juuso Krapula, Suomen lahja ralliurheilulle, ja vauhti on kova, taisipa tulla ihan tämän EK:n pohja-aikaan parannusta...kyllä! 0.5 sekuntia! 0.5 sekuntia! Siinäpä mallia maanantaiaamuksi Länsiväylän Bemarikuskeille, heh heh! Vai mitä Erkki? 'Joo, heh heh!'

Ja kukas sieltä nyt tulee! Onko se Parikello, ei vaan Trolli! Ei vaan Mikä Solo! Ei vaan... no oli miten oli, mutta näin on! Ja LUISUUUUN! Hieno luisu tulossa, upeaa! Ja SIELLÄ MENNÄÄN PÄIN SEINÄÄ!

Ei menty! Mentiinkin päin katsojia, upeaa! Kutkuttavan jännittävää! Katsojat sinkoutuvat ympäriinsä! Veri ja suolenpätkät roiskuvat punaisena kuin joulupukin poskipäät! Ja katsopa tuota, Erkki! Auton takaosassa olevista suuttimista tulee liekkejä! 'Ammattikielellä noita suuttimia kutsutaan pakoputkiksi'.

No, no, Erkki, eipä saivarrella! Mutta noille parille katsojalle ei tässä "pakoputki" ihan auennut, heh heh! 'Heh, heh, hee!' Ja nyt taisi tuolle ajajalle, oliko se Verstäppen vai Rubinjo, tulla kuitenkin ikävä keskeytys! 'Joo, nuo katsojat olivat asettuneet typerästi tuonne järjestäjien merkkinauhan taakse! Kannattaisi ottaa oppia Välimeren sivistysmaista. Oma vika, kun menivät tuohon autojen sinkoutumisradan tielle.'

Mitä! Peruutetaanko nyt koko kisa, minulle tulee tänne kuulokkeisiin jotain sellaista! Tähän väliin voimme varmaan pistää katkon, kun mitään vauhdikasta emme nyt tässä näe vähään aikaan. Palaamme asiaan, kun noita liiskautuneita raatoja ruvetaan kaapimaan paareille, heh heh!

Tieliikenteessä sattui Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan heinäkuussa 658 henkilövahinkoon johtanutta onnettomuutta. Niissä kuoli 46 ja loukkaantui 883 ihmistä. Kuolleita oli kuusi enemmän kuin viime vuoden heinäkuussa, kun taas loukkaantuneita oli 44 vähemmän.


(Niilo Paasivirta)