Puolueettomuuspolitiikka on aikansa elänyt!

25.11.2002

Viime aikoina valveutuneet kansalaiset ovat huomioineet Suomen ulkopolitiikassa tapahtuneen muutoksen. Tässä asiassa maamme onkin tavallaan seurannut ajan hermoa, sillä olemme käytännössä luopuneet puolueettomuudesta, toki kaukana perässähiihtäjänä muiden edelläkävijöiden kuten Ruotsin ja Sveitsin takana.

Mutta en ole kuullut nykyisten päättäjien örisevän minkäänlaista järkevää lausuntoa puolueettomuuden loppumisesta. Se onkin tavallaan ymmärrettävää vaikka ei hyväksyttävää, sillä päättäjämme pelkäävät tietysti ennen vaaleja, että he möläyttävät jotain äärimmäisen typerää - nykyiset päättäjämme möläyttävät pääsääntöisesti aina jotain typerää, kun erehtyvät suunsa avaamaan.

Minun on siis taas annettava päättäjillemme valmiit, perustellut, ja oikeat mielipiteet, jotta he voivat mielipiteeni salaa luettuaan sitten esittää ne suureen ääneen omina ideoinaan, kuten useilla päättäjillä on nykyään tapana. Tietenkään he eivät koskaan muista mainita, mistä ovat ainoat järkevät ajatuksensa varastaneet. Onneksi kunnolliset kansalaiset tuntevat totuuden.

Kaikki valtiot, olivatpa ne suuria tai pieniä, joutuvat jossakin vaiheessa ratkaisemaan turvallisuuspolitiikkansa peruslinjan. Sen suhteen niillä on kolme vaihtoehtoa: liittoutuminen, liittoutumattomuus tai eristäytyminen, joista ainoa vaihtoehto on ilmiselvästi liittoutuminen. Se on näistä vaihtoehdoista lopullisessa mielessä pysyvä.

Eli, seurataksemme tarkasti aikamme nykyhetkeä, Suomen on ehdottomasti liityttävä Varsovan liiton jäseneksi! Kuten Ruotsi ja ruotsinkieli ovat ainoa oikea porttimme kansainvälisyyteen, samoin Suomi on aina perinteisesti ollut Venäjän portti Eurooppaan ja sitä tietä kansainvälisille markkinoille.

Suomen maanpuolustukselliset intressithän ovat perinteisesti suuntautuneet itään, joten Varsovan liitto on mitä sopivin sotilaallinen puolustusliitto isänmaallemme. Ja Varsovan liittohan on vain yksi kansainvälinen järjestö muiden joukossa. Suomihan on perinteisesti ollut ystävyys-, yhteistyö-, avunanto- ja rauhankumppanina Varsovan liiton kanssa, joten täysjäsenyys on sille vain luonnollinen jatko.

Tässäpä siis valmis, oikea ja perusteltu sekä viitoitettu tie päättäjille. Kuten aina ennenkin, ottakaapa mielipiteeni ja esittäkää se mahtipontisesti omana ideananne. Parempi sekin, kuin että ainoat järkevät ja tulevaisuuteen katsovat, ajan hampaalla tiukasti pysyvät politiikkamme suuntaviivat jäisivät kokonaan vaille huomiota.


(Mr. Niilo Paasivirta)