Kansalaisten oikea pukeutuminen!

23.2.2000

Valveutuneet kansalaiset ovat oikeutetusti kiinnittäneet huomiota etenkin nuorisomme keskuudessa jatkuvasti leviäviin haitallisiin muoti-ilmiöihin, jotka liittyvät pukeutumiseen ynnä muutoinkin ulkonäköön.

Kammottavaa on erityisesti nuorisomuoti. Ulkomaiset, ylikansalliset yritykset lanseeraavat uuden malliston monta kertaa vuodessa. Nuo vaatteet tehdään sivumennen sanoen lapsityövoimaa hyväksikäyttäen kehitysmaissa! Ajatelkaapa: jo alle kouluikäiset pikkutytöt puurtavat 20-tuntisia päivisiä tehtaassa, jossa he ovat vankeina. Hitaimmin työskennellyt tyttönen ruoskitaan päivän päätteeksi. Tehtaiden työnjohtajiksi hakeutuvat mielellään pedofiilit.

Tuollainen nuorisomuoti sitten markkinoidaan agressiivisin TV- ja lehtikampanjoin, ja myydään värikkäissä, kirkuvia neonvaloja pursuavassa myymälässä, jossa jyskyttää huumeisiin ja seksiin yllyttävä ns. diskomusiikki! Voitaisiin sanoa, että nuorisomuoti on suoranaista huumetta lapsillemme. Eikö tälle asialle jo pitäisi tässä maassa tehdä jotain, ja pian?

Jokainen uusi tuote, esimerkiksi väkivalta- tahi seksielokuva, joita USA tuottaa alati kiihtyvällä tahdilla, tuo mukanaan uuden muodin. Esimerkkinä mainittakoon Baywatch- nimisen alastomia, silikonirintaisia naisia esittelevä TV-sarja, joka on nostanut tatuointien ja lävistyksien, noiden inhoittavien pakanallisten tapojen suosiota. Vanhempien ei tulisi suvaita lapsilleen edes ns. keino- tai hennatatuointeja, sillä ne houkuttelevat lankeamaan pysyvään tatuointiin, josta lapsi saa elinikäisen tahran ruumiiseensa ja täten usein myös pysyvän psyykkisen vaurion.

Eräs erittäin turmiollinen tapa, jonka Raamattummekin selkein sanoin tuomitsee, on naisten pukeutuminen housuihin. Kansallamme on vuosisatojen mittaiset perinteet, joita kyseinen tapa loukkaa verisesti! Onko siinä mitään järkeä, että naiset yrittävät näyttää mahdollisimman paljon miehiltä? Kuvittelevatko naiset, että miesmäinen pukeutuminen auttaa heitä urallaan pidemmälle? On muistettava, että hyvinvoivan perheen ratkaisevan tärkeä elementti on kuitenkin perheenäiti. Siinäkin mielessä kyseinen pukeutumistapa itse asiassa heikentää naisten asemaa yhteiskunnassamme.

On olemassa myös se vaara, että naisten housut ovat vain yksi osa homojen strategiasta maassamme. Kyseinen ruma pukeutumistapa lienee siis tässä yhteydessä merkki maamme perinteisesti erittäin korkean seksuaalisen moraalin uhkaavasta romahduksesta! Miesmäinen nainenhan ilmaisee olemuksellaan tiettyä taipumusta ns. lesbouteen, eli homoseksualiseen suuntautumiseen.

Onneksi suomalaiset miehet ovat välttäneet hullutuksista suurimman osan. Kyllä perinteinen, tavallinen arkipuku, solmio, huolellisesti lankatut kengät ja muut varusteet ovat sentään vielä kunniassa. Jokainen mies onneksi oppii asiallisen pukeutumisen tärkeät taidot armeijassa. Tässä mielessä armeijasta tulisi myös naisten ottaa oppia.

Yksinkertainen ja nuorisollemme erittäin opettavainen keino olisi ottaa käyttöön koulupuku. Pojilla koulupuku olisi asiallinen, miehen pukua muistuttava, ja tytöillä asuun luonnollisesti kuuluisi aina hame - n. 10 cm polven yläpuolelle ulottuva helma riittänee. Suurena sarjatuotantona koulupuvut tulisivat erittäin edullisiksi, ja ne tietenkin tuotettaisiin valtion pukutehtaassa.

Kun asiallinen pukeutuminen opittaisiin heti lapsena, ei se tuottaisi murrosiässäkään vaikeuksia. Vanhemmat: kertokaa asiattomasti pukeutuvalle lapsellenne, että muiden ihmisten saama ensivaikutelma on vahvasti sidoksissa siihen, miltä ulospäin näyttää. Asiaton pukeutuminen ja käytös johtaa vain vaikeuksiin, ja lapsi vahingoittaa sillä pelkästään itseään. Kyllä aikuiset tietävät nämä asiat kokemuksen pohjalta. Siinä ei ymmärtämättömällä lapsella ole mitään sanottavaa.


(Niilo Paasivirta)