Postin säästötoimet ovat pitkässä juoksussa hyvä asia!

13.4.2000

Nyt, kun posti ilmoitti lopettavansa kannattamattomia konttoreita, niin sosialidemokraatit itkevät joka paikassa suureen ääneen! Noille kukkahattutädeille ja -sedille ei tietenkään mahdu kalloon, että kun posti lopettaa kannattamatonta byrokratiaa, se säästää pitkässä juoksussa merkittävästi kalliita verovaroja!

Postikonttoreitahan on joka tuppukylässä aivan turhaan. Onhan selvää, että postikonttorin hommat voi hoitaa vaikkapa paikallinen kauppa, koska siellähän kuntamuotorajoitteisten (maalaisten) on kuitenkin käytävä. Mutta ei, nuo mummelit ja peräkammarin pojat haluaisivat sen sijaan käydä erikseen vielä pikku postikonttorissa, jonka ylläpito tuppukylässä maksaa runsaasti kallista verorahaa!

Kyllä maaseudulla on aika jo vähitellen tottua siihen, että kun on sen asuinpaikan valinnut, niin sen edut tuovat myös vähän haittoja. Ei kaikkia kaupunkilaisten raskaalla työllä ansaitsemia verovaroja voi sinne kehä III:n ulkopuolelle viedä, vaikka sosialitantat ilmeisesti näin haluaisivatkin.

Posti näyttää nyt mallia koko taloudellemme. Markkinatalous on se voima, joka maailmanlaajuisesti parhaiten toimii. Eikö olisi jo aika unohtaa ikivanhat kommunistihörhöilyt, ja siirtyä 2000-luvulle? Postikonttorien lopettaminen tuo ehkä lievää haittaa, mutta edut ja säästöt ovat merkittävät.

Sitäpaitsi Internet ja etenkin Microsoftin erinomainen Windows 2000 -käyttöjärjestelmä tuovat kohta sähköisen tiedonvälityksen jokaiseen kotiin, niin että lapsikin voi kirjoittaa vaikka sinne maaseudun mummolle, niin että viesti on ihan heti perillä, tai jopa jutella mummon kanssa suoraan ruudulla! Kalkkeutuneet, viime vuosituhannelle jääneet muinaisjäänteet ovat ilmeisesti äänekkäimmin vastustamassa kehitystä, jonka tiellä Posti nyt erinomaisesti näyttää meille mallia.

Pullamössöjengin siellä maalla olisi aika lopettaa sosialistiset hörhöilynsä. Ei teillä heinähatuilla ole mitään valittamista. Täällä kaupungissa maksetaan kalliisti teille huikeat määrät tukea. Olisi syytä pitää pienempää suuta siellä peräkammarissa, kommarit.


(Niilo Paasivirta)