Polttoaineveroa on korotettava!

20.6.2000

Fossiilisten polttoaineiden vero nousi Saksassa vuoden 2000 huhtikuun alussa 18 penniä litralta. Korotus kuuluu sosiaalidemokraattien ja vihreiden nuoren hallituksen verouudistukseen, jossa painopistettä siirretään työn verotuksesta ympäristöveroihin.

Miksei Suomessa noudateta tätä hyvää esimerkkiä? Tämähän olisi vallan erinomainen suuntaus. Ne, jotka haluavat saastuttaa ympäristöä, joutuisivat vihdoin maksamaan siitä. Autoilijat ovat jo vuosikymmenten ajan saaneet kaahailla täysin ilman mitään velvollisuuksia! Nyt on autoilijoidenkin vihdoin aika alkaa maksaa tekosistaan.

Henkilöautoliikenteen jatkuva kasvu on nostanut päästöjä aina vain pahemmiksi. Nopein tapa vähentää päästöjä on tietenkin yksityisautoilun vähentäminen, ja siirtyminen julkiseen liikenteeseen sekä saastuttamattomiin liikkumistapoihin. On olemassa sellainenkin hieno keksintö kuin polkupyörä, jolla kannattaisi tehdä esimerkiksi työmatkat!

Joillakin autoilijoilla on sellainen harhakuvitelma, että uusi auto katalysaattoreineen sekä turboahtimineen ja ruiskutusmoottoreineen olisi muka ympäristölle jotenkin hyväksi. Totuus on, että auton valmistamiseen kuluu hirvittävät määrät luonnonvaroja täysin hukkaan, ja auton valmistus saastuttaa ympäristöä aivan käsittämättömästi. Koska Suomessa ei valmisteta autoja, autoilijat eivät junttimaisina tietenkään tiedä näistä asioista. Näistä syistä autojen verotusta olisi erityisesti painotettava auton hankintaan, mutta tietenkin myös auton käyttömaksu on välttämättömyys.

Autoilijat haluavat Suomeen ilmeisesti myös muihin Euroopan maihin verrattavat ruuhkat. Ilmeisesti se olisi onni ja autuus, että saisi istua ruuhkassa autossaan tunti- tai jopa päiväkausia, ja että kaikki tiet olisivat joka ikinen viikonloppu täysin tukossa. Tietullit ovat yksi hyvä lisä ruuhkien vähentämiseen.

Tutkimusten mukaan auto merkitsee suomalaisille statussymbolia, jolla käydään ahkerasti näyttäytymässä. Hieno auto on siis suomalaiselle miehelle edelleen peniksenjatke. Turhanpäiväinen ja tarpeeton autoilu tulee nykyisillä veroasteilla jatkumaan, on siis ryhdyttävä toimenpiteisiin.

Suomen vuotuinen auton käyttömaksu, 500/700 mk on Euroopan alhaisimpia! Tässä on myös noston paikka. Käyttömaksut on vähintäänkin kaksinkertaistettava heti. Ne, jotka auton haluavat pitää, maksakoot siitä. Autot saastuttavat, ja kaaharit ja rattijuopot aiheuttavat maassamme suunnatonta tuhoa ja kärsimyksiä.

Korkein bensiinin verotus Euroopassa ja myös koko maailmassa on Norjassa, jossa bensan hinnassa on veroa 4,88 mk/litra. Suomessa ei olla lähelläkään tätä. Vero on korkeampi myös Ranskassa, Italiassa, Ruotsissa ja Alankomaissa. Silti autoilijat jaksavat vain väsymättä kiukutella. Polttoaineveroa voidaan aivan hyvin nostaa. Se on ehdottomasti se kaikkein tärkein turhanaikaista autoilua rajoittava keino.


(Niilo Paasivirta)