Peruskoulun Uudistus

Nykytilanne ja miten se korjataan

Viime aikoina nämä hulikaanit ovat alkaneet mellastaa täällä Jyväskylässäkin entistä pahemmin. Yläasteen jengit maleksivat vaan kaduilla kouluaikana, meluavat ja juovat koka-kolaa pullon suusta. Monasti näillä lapsilla käryää tupakkakin suupielessä! Pukeutuminenkin on heillä törkeän epäsiistiä ja kielenkäyttö tavattoman rumaa. Kaiket illat nuoret vain riehuvat kaduilla tahi tuijottavat apaattisina televisiota. Heavy-musiikki ja muu Saatanan palvonta vie yhä useamman nuoren huumeisiin, irstailuihin ja lavealle tielle Helvetin Tuleen.

Siksipä olisi näille nuorisorikollisille saatava pian kuri ynnä järjestys. Kaikki - aluksi vain Keski-Suomen, jatkossa koko Suomen - peruskoulun ylästeet olisi sijoitettava Konnunsuolle perustettavaan koulusiirtolaan, jossa nuoret viettäisivät kuusi kouluvuottaan ankarassa mutta lempeässä kurissa ja terveellisessä työssä, ahkeran ja reippaan opiskelun ohessa. Laitoksesta toki pääsisi joka vuosi kahden päivän joululomalle. Oppivelvollisuus vaatii tietenkin kaikkia lapsia siirtolaan - ja reippaat, kunnon nuoret sinne lähtevätkin riemumielin! Vain ne, joilla on lääkärin valaehtoisesti todistama vaikea krooninen sairaus tahi vamma, voivat opiskella kotona.

Luit ylläolevan tekstin oikein - yläasteen tulee kestää ainakin kuusi vuotta, jotta älyllisesti heikommatkin oppilaat saavat elämän tiellä tarvitsemansa perustiedot. Luokalle jäämistä emme enää toki suvaitse, vaan jokaisen koululaisen on suoritettavat kaikki kurssit, todella heikkolahjaisia lukuun ottamatta. Näille jälkimmäisille järjestämme erikoiskoulun.

Päiväjärjestys ja Kuri

Päiväjärjestys voisi olla esimerkiksi seuraavanlainen:

Sunnuntaisin toki poiketaan ohjelmasta klo 12.00 - 18.00 osalta, jolloin kaikki saavat rentoutua ihanassa pyhäpäivän Jumalanpalveluksessa. Muuten sunnuntainakin riittää työtä - toki kevyempää, kuten siivousta ja muita taloustöitä. Nuorethan toki huolehtivat siirtolassa itse kaikista taloustöistä, karjanhoidosta, viljapelloista, ruuanlaitosta, pyykkien pesusta, vaatteiden ompelusta jne.

Koulupuku on luonnollisesti oltava. Sellaiseksi käy perinteinen Suomen Armeijan sinertävänharmaa koulupuku. Tytöillä ja pojilla on toki samanlainen puku.

Perinteinen, ankara kuri vallitsee työsiirtolassa. "Joka vitsaa säästää, se lastaan vihaa.". Nuorille täytyy olla tiukat rajat. Sääntöjen täytyy olla täysin ehdottomat. Jos pahalle antaa pikkusormen, vie se koko käden. Siksi myös ruumiillinen rangaistus on otettava taas käyttöön. Vaikka nuori voikin tuntea kokevansa tavatonta vääryyttä, hän kyllä aikuisena sitten ymmärtää kuinka hyvä oli että hänet ohjattiin oikealle tielle.

Opetussuunnitelma

Yläasteen tuntimäärät voisivat olla esim. seuraavanlaiset:

Arkipäivää Koulusiirtolassa

Tytöille ja pojille on omat asuinparakit, joiden välissä ja ympärillä on kauniit sähköistetyt piikkilanka-aidat. Valppaat vartijat huolehtivat torneistaan alueen turvallisuudesta, rauhallisuudesta sekä kurin ehdottomasta noudattamisesta. Sotilaskuri tarkoittaa käskyjen ja määräysten järkähtämätöntä noudattamista, mikä on oiva ohjenuora myös tavallisen ihmisen elämässä.

Majoitus työsiirtolassa järjestetään kaikkein kätevimmin kasarmimaisissa tuvissa. Armeijaltamme löytyy varmasti vuoteita ja muuta ylijäämätavaraa, jotka koululaiset voivat itse kunnostaa. Jokaiseen tupaan mahtunee kaksikymmentä koululaista, kun käytetään kerrossänkyjä. Jokaisella koululaisella on toki oma, lukittava kaappi (tuvan valvojaopettajalla on tietysti yleisavatin). Kaapit on pidettävä luonnollisesti erinomaisessa järjestyksessä. Viikoittain järjestetään kaappitarkastukset.

On hyvä, jos jokaisessa tuvassa on eri luokkien oppilaita. Vanhemmat oppilaat voivat näin opastaa nuorempia sotilaalliseen kuriin ja palvelualttiuteen. Aivan kuten luokassa opettaja on oppilaiden esimies, on tuvan vanhin oppilas nuorempiensa esimerkillinen johtaja.

Aamuisin on hyvä aloittaa päivä heti kurissa ja järjestyksessä. Herätys tapahtuu klo 5 aamulla, sillä jo Raamattummekin kehoittaa syvästi uskovaa ihmistä nousemaan auringonnousun aikaan. Järjestytään parijonoon tuvan ovelle, ja siitä lähdetään aamupesulle tupa kerrallaan pulisematta ja siistissä järjestyksessä. Aamupesun jälkeen ei aleta mölyämään ja maleksimaan, vaan ollaan tuvissa ja sijataan vuoteet huolellisesti. Tupien valvojat tarkistavat vuoteiden sijauksen, ja sen, että oppilaat ovat peseytyneet ja pukeutuneet koulupukuihinsa asianmukaisesti. Emmehän lähde päivän askareisiin ennen kuin aamutoimet ovat asianmukaisesti suoritettu!

Ensimmäiseksi oppilaat käyvät siistissä parijonossa kävelemässä muutaman kilometrin aamulenkin. Aamulenkki päättyy kappeliin, jossa kuunnellaan aamuhartaus, veisataan pari virttä, ja rukoillaan. Sitten pääsemme aamiaiselle, joka - ruokarukouksen jälkeen - luonnollisesti nautitaan hiljaisuudessa, kunnioittaen Jumalan antimia. Makoisa ruispuuro ja näkkileipä ovat oiva aamiainen, jonka avulla nuoret jaksavat seurata opetusta herkeämättä lounaaseen asti.

Aamiaisen jälkeen kaikki, paitsi tiskivuorossa olevat, järjestäytyvät parijonoihin luokittain. Siitä siirrytään opetustiloihin, edelleen pulisematta ja häiritsemättä. Oppitunnit alkavat. Tunneille ei ole tultu huvittelemaan, vaan oppimaan. Siispä tunneilla istutaan hiljaa, mikäli ei opettaja anna lupaa puhua. Opettaja on opetustilanteessa ehdottomasti johdossa. Oppilaiden tulee sisäistää sotilaallinen kuri, mikä tarkoittaa käskyjen ja määräysten järkähtämätöntä noudattamista. Opettaja on luokassa kaikkien oppilaiden esimies!

Mikäli luokassa kuitenkin on epäsosiaalista ainesta, opettaja voi ryhtyä heti vastatoimiin, toisin kuin nykyisessä, rappeutuneessa koulujärjestelmässämme. Opettajilla on aina mukana vankka koivuinen kämmenpatukka, jolla pienet rangaistukset hoituvat näppärästi. Isompia rikkeitä varten on luokassa ruoska. Todella häiriintyneet yksilöt voidaan ohjata lempeästi mutta lujasti Oikealle Tielle koulun kellareissa olevissa yksinäiskopeissa. Viikko arestia pimeässä kopissa herättää Jumalan pelon paatuneimmissakin nuorisohuligaaneissa!

Sotilaskoulutus

Pojille järjestetään työsiirtolassa toki myös reipasta sotilaskoulutusta vähintäin kerran viikossa. Joka pojan täytyy puolustaa isänmaata ja kunnioittaa Jumalaa! Muutoin tulee hänestä pelkkä heikko raukka ja täysin arvoton vähäverinen hulttio.

Nyt kun Puolustusvoimiemme määrärahoja on vähennetty, saataisiin sieltäkin kokeneita miehiä, oivallisia synnynnäisiä johtajia kouluttamaan nuoria ja pitämään heitä kurissa.


(Niilo Paasivirta)