Pakkoruotsin kannattajia tyydyttävä vaihtoehto!

3.10.2001

Nythän on niin, että eräät yhteiskuntamme vastaiset ainekset haluavat millä tahansa keinolla säilyttää joskus viime vuosituhannella käytetyn pakkoruotsin, eli paikallisen murteen, jota opetetaan peruskouluissamme kaikille oppilaille pakottamalla.

Tärkein peruste tämän pakkoruotsin säilyttämiselle on aina ollut tämä: "ruotsinkielellä pärjää loistavasti Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa ja Islannissa". Koska pakkoruotsin kannattajat varmasti luottavat tähän tieteellisesti todistettuun perusteluun, voimmekin esittää erinomaisen ratkaisun, joka tyydyttää pakkoruotsin kannattajatkin perusteellisesti.

Eli yksinkertaisesti asetamme kouluihin pakkoruotsin vaihtoehdoiksi myös ruotsin, tanskan, norjan ja islannin kielet! Tällä tavalla lapsilla on valinnan varaa, eikä opiskelu tunnu läheskään niin pakkosyöttämiseltä. Ja, koska pakkoruotsilla pärjää kaikissa pohjoismaissa, on sanomattakin täydellisen päivänselvää, että niin ruotsin, tanskan, norjan kuin islanninkin kielellä pärjää myös aivan kaikissa pohjoismaissa!

Myös suomenruotsalaiset ovat tyytyväisiä, kun heidän kanssaan osataan puhua skandinaavisia kieliä. Koska pakkoruotsilla pärjää loistavasti kaikissa pohjoismaissa, on selvää, että myös suomenruotsalaisten kanssa voi keskustella aivan täysipainoisesti esimerkiksi islannin kielellä.


(Mr. Niilo Paasivirta)