Kiihoitusta kansanryhmää vastaan Väli-Suomessa!

6.8.2001

Ankean Väli-Suomen sensaatiolehti Keskisuomalainen on jälleen asialla. Tänä aamuna jouduin lukemaan heti lehden ensimmäiseltä sivulta inhoittavan, pöyristyttävän jutun, jonka jokainen sana tihkui rasismia ja nurkkakuntaista äärikeskustalaista vihaa. En olisi uskonut, että muuten äärioikeiston kannattajana esiintynyt Keskisuomalainen yhtäkkiä julkaiseekin tällaista saastaa!

Artikkelissa "Pakkoruotsiko kielellistä suvaitsevaisuutta?" yritetään tappaa isänmaastamme sen ylevin, hienoin kulttuuri, lahja koko Suomen kansalle. Artikkeli hekumoi irstaasti "pakkoruotsittamisen" idealla, joka on ajatuksena jokaiselle ajattelevalle kansalaisille kristallinkirkkaasti täyttä roskaa!

Kirjoittaja on kehitellyt ilmeisestikin tienviitoista (!) valtavan salaliittoteorian ja luulee, että "ruotsinkieliset" hallitsevat muka koko Suomea, valitsevat yliopistoihin pääsevät opiskelijat, pakottavat koululaiset opiskelemaan "ruotsia, joka ei edes ole oikeaa Ruotsin ruotsia vaan eri kieli".

On kerta kaikkiaan järjetön ajatus, että kaksikielisessä maassamme jokaisen osaama ruotsi muka olisi jotenkin "eri kieli" kuin Ruotsissa puhuttava ruotsi. Kyllä totuus on se, että meidän ruotsinkielen valmiutemme riittävät täydellisen loistavasti Ruotsissa. Kyse lieneekin nyt ihan toisesta asiasta.

Jokainen voi hiljaa mielessään miettiä, mikä näiden äärikeskustalaisilla kansanryhmää vastaan kiihoittajien ongelma oikeastaan onkaan. Selvää on, että se on pelkkä tyhmyys ja laiskuus. Jokainen keskimääräisen älykäs koululainen oppii ruotsinkielen helposti, ja se antaa loistavat valmiudet oppia muita Euroopan kieliä. Ruotsinkieli on aina ollut, ja tulee jatkossakin olemaan suomalaisten portti kansainvälisyyteen.

Maammehan on aina ollut kaksikielinen. Kukaan järkevä ihminen ei voi vastustaa esimerkiksi sitä, että lento- ja rautatieasemien ja kilpien tulisi olla koko maassamme myös ruotsiksi. Onhan päivänselvää, että tästä ei ole yhtään mitään haittaa suomenkielisille, pikemminkin päinvastoin, koska tämä antaa hyvän kuvan myös kaikille ulkomaalaisille turisteille.

Tuota likaiseen, halveksuttavaan artikkeliin en halua puuttua tämän enempää. Toivon, että sanomalehti Keskisuomalainen palaa takaisin oikealle tielle, eikä enää milloinkaan julkaise tuollaista roskaa. Luulin, että koti, uskonto, ja isänmaamme olivat sanomalehti Keskisuomalaiselle ne kolme tärkeintä asiaa, mutta ilmeisesti sinne on nyt tullut jotain sivareita tai muuta viherpipertäjää kesätöihin.


(Mr. Niilo Paasivirta)