Laittomat tiedostot rahoittavat terrorismia!

18.5.2005

Interetissä rehottaa tällä hetkellä apposen avoimena törkeä, laiton ja rikollinen toiminta. Jos olet vanhempi, ja sinulla on kotona Internet, on aivan täysin varmaa, että sinun lapsesi harjoittavat piratismia. Menepä heti, välittömästi tietokoneelle ja tutki asiaa. Löydät takuuvarmasti erilaisia laittomia ohjelmia kuten Napster ja Kazaa. Nämä ovat ns. peer-to-peer eli P2P -ohjelmia, joka tarkoittaa sitä, että kovalevysi sisältö on vapaassa jakelussa ympäri maailmaa.

Tiesitkö, että nuo ohjelmat tarkoittavat sitä, että olet rikollinen! Sinun omistamaltasi tietokoneelta jaetaan parhaillaan terrorismia tukevia piraatti-tiedostoja. Lapsesi osallistuvat Al-Quaida -järjestön toimintaan lataamalla laittomia musiikkikappaleita Internetistä! Lisäksi lapsesi pääsevät helposti myös lapsipornoon käsiksi. P2P-verkot ovat nykyään pedofiilien tärkein viestintäkanava Internetissä.

Piratismi tarkoittaa Nykysuomen sanakirjan mukaan tiedostojen - esim. musiikin, elokuvien, ohjelmien - lataamista Internetistä. Jokainen, joka lataa tai jakaa tiedostoja, on piraatti, eli rikollinen. Meidän suomalaisten olisi myös syytä muistaa, että Teostomaksujen kasvu johtuu nimenomaan tästä laittomasta toiminnasta. Piratismi on syössyt levy-yhtiöt hirvittävään katastrofiin, kun niiden myynti vähenee vuosi vuodelta yhä pienemmäksi. Näin jokainen tiedoston lataus haittaa myös suomalaista liiketoimintaa.

Joku ulkomainen henkilö, joka kirjoittaa Internetissä puolustelevasti laittomista tiedostonjako-ohjelmista ja piratismista, on kuulemma ansainnut runsaasti rahaa laittamalla mainosbannereita sivulleen! Tämä todistaa, että piratismilla ansaitaan rahaa, eli jokainen ladattu tiedosto tarkoittaa aina rahaa suoraan Al-Quaidan ja muiden terroristien käyttöön.

Epätoivoisia piratismi-harrastajien argumentteja on mm. se, että ketään ei muka olisi tuomittu missään koskaan piratismista. Totuuden kuitenkin tietää jokainen vähänkään asioita seuraava kansalainen: tuhannet tavalliset yksityishenkilöt on tuomittu satojen tuhansien eurojen vahingonkorvauksiin laittomien tiedostojen lataamisesta! Jokainen tiedoston lataaminen on tekijänoikeusrikos.

Toinen järjetön argumentti piratismin puolustelijoilta on sananvapaus. He katsovat, että sananvapauteen kuuluu se, että tiedostoja saa jakaa luvattomasti! Tämä argumentti on yhtä järkevä, kuin että kuka tahansa saisi mennä pankin holviin, ottaa sieltä seteleitä, ja jaella ne kenelle haluaa, tai vaikka pitää ne itse.

Mutta piratismin syöpä ei leviä pelkästään Internetissä. Miljoonat nuoret pelkästään suomessa kopioivat kavereilleen valtavat määrät musiikkia, elokuvia ja ohjelmia. Tämä on myös piratismia ja tukee terrorismia, koska nuoret ostavat kirjoitettavia CD- ja DVD-levyjä tiedostojen levittämistä varten.

Levy-yhtiöiden kalliisti hankkimat levyjen kopiosuojajärjestelmätkään eivät estä piraatteja. Kestää vielä kauan, ennen kuin erilaiset aluekoodi-yms. järjestelmät alkavat toimia kunnolla. Siihen asti Teostomaksuja olisi syytä korottaa runsaasti, korvaamaan levy-yhtiöille piratismista aiheutuneita kustannuksia. On myös muistettava, että levy-yhtiöt joutuvat hoitamaan myös mainonnan ja markkinoinnin piraattien puolesta.

Pieni ajatusleikki: ajatellaanpa, että sinä olet maalannut hienon taideteoksen. Sitten joku tulee ja ottaa maalauksestasi ilman lupaa 5000 värikopiota ja myy ne 1 eurolla kappale. Myynti tapahtuu sen taidegallerian ulkopuolella, jossa näyttelysi on. Näin ko. piraatin ei edes tarvitse mainostaa tuotettaan! Sinulle ei rahoista tule senttiäkään, vaan ko. piraatti pitää rahat itse, paitsi luovuttaa niistä 2000 euroa Al-Quaida -järjestölle. Mitään veroja yms. hän ei tietenkään maksa. Eikö koko juttu kuulostakin törkeältä? Mutta tämä on aivan täysin suoraan verrannollinen asia sille tapahtumalle, että lapsesi imuroi Internetistä laittoman kopion musiikkikappaleesta. Ja esimerkiksi Kiinassa laittomien tiedostojen myynti muodostaa jo 90-95 % kaikesta myynnistä.

Vanhempien olisi syytä muistaa, että kotona voi tietämättään harjoittaa piratismia, jos esimerkiksi kuuntelee kasettinauhalta CD-levystä tehtyä kopiota, samaan aikaan, kun joku toinen kuuntelee ko. CD-levyä. Tämä on myös tekijänoikeusrikos.

Nyt jokaisen on syytä tarkkaavaisesti huomioida, ketkä ihmiset alkavat välittömästi puolustella ja argumentoida p2p:n ja muun laittoman toiminnan puolesta. He myös kutsuvat kotimaisia yhtiöitä "monopoliksi" ja tekijänoikeutta puolustavia tahoja "mafiaksi". Tai sitten he vähättelevät "pienimuotoista" piratismia. Nämä henkilöt siis tukevat terrorismia ja vastustavat rehellistä liiketoimintaa, kuten levy-yhtiöitä, kaikin keinoin. Kun joku puolustelee tiedostojen lataamista laittomasti, se on selvä todiste siitä, että hän on rikollinen ja harjoittaa piratismia.


(Mr. Niilo Paasivirta)