Open source taas rikollisten työkaluna!

18.4.2006

Ehdotin jo viisi vuotta (!) sitten, että ns. open source eli avoimen lähdekoodin käyttäminen olisi tehtävä laittomaksi toiminnaksi. Jälleen taas kerran läskipäiset vellihousut, joita kutsutaan myös päättäjiksi, eivät korvaansa lotkauttaneet, kun ennaltatiesin, mitä tulee tapahtumaan, jos tähänkään epäkohtaan ei ajoissa puututa. Sanomattakin on selvää että kohta nämä samat päättäjät julistavat tienneensä asiasta jo kauan sitten ja olevansa ajan hermolla tiukasti toiminnassa open sourcea vastaan itse asiassa jo pitkään.

Open sourcea käyttävien rikollisten rakentamien tuholaisten määrä on räjähtänyt hirvittävällä tavalla käsiin tämän vuoden alussa. Juuri linux-hakkerien ja muiden bittinikkarien keksimä open source -menetelmä on syynä tähän, ja linux-käyttöjärjestelmä on jälleen kerran suurin syyllinen valtaviin taloudellisiin vahinkoihin. Tässä yhteydessä on aina myös muistettava, kuinka linuxia epäillään koodin törkeästä kopioimisesta SCO:lta.

Nyt nämä linux-hakkerit ovat keksineet ruveta oikein urakalla kehittämään ns. rootkit-ohjelmia, jotka kaappaavat Microsoft Windows -koneet haltuunsa täysin näkymättömästi. Tietoturvayhtiö McAfee on todistanut, että tämän vuoden alussa erilaisia rootkit-tekniikoita on havaittu 827 kappaletta, joka on seitsenkertainen määrä verrattuna viime vuoden vastaavaan ajankohtaan!

Näitä rootkit-tekniikoita kehitetään yhdessä, ja open source -periaatteen (kommunismi) mukaisesti tulokset laitetaan lähdekoodeineen julkiseen jakoon. Tekniikoista keskustellaan ahkerasti internetin puolella laittomilla, ulkomaisilla keskustelupalstoilla. Meillä Suomessa onneksi suojauksien murtamisesta keskusteleminen on kaukoviisaasti sentään tehty laittomaksi - ehkä tätä hyvää lainkohtaa voisimme soveltaa ankarasti silloin, jos nämä rootkit-hakkerit erehtyvät keskustelemaan kotimaisilla forumeilla?

Open source osoittaa havainnollisesti myös sen, mitä tapahtuu, kun kenelläkään ei ole vastuuta mistään. Jokaiselle web-sivustolle ja oikeastaan kaikille julkistettavalle tiedolle olisi lain voimalla määrättävä vastuullinen päätoimittaja. Muussa tapauksessa sivusto tai forumi olisi automaattisesti laiton ja se voitaisiin palveluntarjoajan taholta sulkea välittömästi.

Open sourcen levittäminen vastaa tarkalleen tilannetta, jossa joku laittaisi kaupungin keskustaan kirpputoripöydän ja jakelisi siltä ilmaiseksi ampuma-aseita ja kranaatteja. Tällainen toiminta toisi paikalle poliisit hurjan nopeasti. Miksi törkeään vahingontekoon tarkoitettujen lähdekoodien levitys ei sitten herätä mitään kiinnostusta kenessäkään? Jokainen voi hiljaa mielessään miettiä, mikä on syy. Syy on tietenkin se, että nuorisoa ei enää vuosiin ole kasvatettu lainkaan. Nyt sitten korjaamme tämän "sadon" mätiä "hedelmiä".

Rukoilkaamme, että open source kaatuu omaan avoimuuteensa. Toisaalta on siunauksellista, että rikolliset hakkerit hyökkäävät niin fanaattisella raivolla Windowsia vastaan. Koska kyseessä kuitenkin on niin ylivertaisen hyvä - ja sekös bittinikkareita harmittaa! - ja maailman käytetyin ja Suomessakin taloudellisesti se kaikkein merkittävin käyttöjärjestelmä, tämä innostaa mahdollisesti selkärangattomat olmitkin (päättäjät) pitkässä juoksussa jopa toimimaan!


(Mr. Niilo Paasivirta)