Ns. open source on kiellettävä myös Suomessa!

16.2.2001

Microsoft on vihdoinkin saavuttamassa selkävoiton hakkereista ja ilmaisohjelmien (esim. Linux) koodailua harrastavista rikollisista, kun ns. open source säädetään USA:ssa laittomaksi toiminnaksi. Open source tarkoittaa, että harrastelijaohjelmoijat tekevät itse käyttöjärjestelmiä ja sovelluksia, jaellen niitä ilmaiseksi internetissä.

Open source on mitä törkein loukkaus kaupallisten ohjelmistotalojen oikeuksia kohtaan, koska se haittaa suoraan ohjelmistotalojen taloutta. Kun moinen toiminta tehdään laittomaksi, palautuu hakkereiden aiheuttama liikevaihdon menetys takaisin alan teollisuuteen. Tämä luo runsaasti uusia työpaikkoja myös Suomessa.

Open source -fanaatikot ovat siis tärkeä osasyyllinen myös Suomen suuriin työttömyyslukuihin ja lamaan. Siksi myös Suomessa eduskunnan olisi ripeästi tartuttava toimeen, ja USA:n esimerkin mukaisesti tehtävä ilmaisten ohjelmien ohjelmointi ja levittely laittomaksi. Eihän millään muullakaan alalla saa haitata kilpailua! Harrastelijakooderit ovat vahingoittaneet kaikkea liiketoimintaa tekemällä ilmaisohjelmiaan. Nyt tuo toiminta on kerta kaikkiaan lopetettava.

Open source alentaa ohjelmistotalojen henkisen työn arvoa pahasti, se suorastaan häpäisee tuota merkittävää työtä! Ilmaisohjelmoivat myös kopioivat esim. kaikki Microsoftin merkittävät keksinnöt, ja näin vähentävät innovaatioita. Open source on erittäin turmiollista koko ohjelmistoalalle, ja kaikelle henkiselle pääomalle.

Suomessakin olisi nyt alettava toimia "Amerikan malliin" eli pitäisi lainsäädäntöteitse estää harrastelijoiden ilmaisohjelmien levittely. Missään nimessä Suomen valtion ei tule suosia mitään open sourcea. Tähän asti noita tuhertelijoita on jopa kutsuttu Itsenäisyyspäivämme juhlallisuuksiin Presidentin Linnaan! Todella törkeää.

Ilmaisohjelmien koodailu pitää rinnastaa vähintään tietokoneviruksien tehtailuun, tai esim. huumeisiin. Rangaistusten on oltava kovia, ehdoton linnatuomio on rohkeasti otettava käyttöön tässä asiassa. Ilmaisohjelman levittelijän on myös korvattava kaikki tappiot, joita hänen rikollinen toimintansa aiheuttaa ohjelmistotaloille. Pelkästään Microsoftilla olisi miljardisaatavat eräiltäkin suomalaisilta!


(Mr. Niilo Paasivirta)