Kun maassa ei ole omaa armeijaa, siellä on joku muu armeija!

1.10.2006

Tänä aamuna kaikki maailmanrauhaa puolustavat kansalaiset joutuivat hirvittäväksi kauhukseen lukemaan iltapäivälehdistä hirveän, pahan uutisen: USA on sulkenut viimeisenkin tukikohtansa Islannissa. Näin ollen Islannissa ei enää ole minkäänlaista armeijaa. Uutisessa kerrotaan, että Keflavikin sulkemisen jälkeenkin USA:n armeija vastaa Islannin puolustuksesta. Islannilla ei ole omaa armeijaa.

Nythän on niin, että hyökkääjää ei pystytä torjumaan pelkällä turskanhajulla. Ei edes islantilaisen hapanhain avulla. Yleismaailmallinen varma ja kiistämätön totuus on aina ja iankaikkisesti ollut se, että kun jollain maalla ei ole omaa armeijaa, niin sillä maalla on hyvin nopeasti jonkin toisen maan armeija. Nyt me näemme käytännössä tämän totuuden toteutuvan jälleen kerran. USA teki nyt erinomaisen pahan virheen, joten voimme selkeästi päätellä, että tämä ei ole George W. Bushin syytä, vaan munauksen on tehnyt joku tyhmä idiootti. Luultavasti demokraatti.

Vihjeitä tämän tapaisesta idiotismista olemme muuten joutuneet hiljattain huomaamaan myös Suomen julkisuudessa. Amiraali Juhani Kaskeala houraili julkisesti, että siviilipalvelusta pitäisi alkaa lyhennellä, jotta yhä useammasta nuoresta tulisi kannabista pössyttelevä homo-hippi. Tietysti Virheiden - hups, tarkoitin tietysti Vihreiden, mitenkäs pääsikin tulemaan tuollainen kirjoitusvirhe vahingoissa! - kuoro, joka on aina vastustanut rauhaa maailmassa, heti palvoi tätä lausuntoa ylistäen sen autuutta ja ihanuutta.

Geir Haarde, Islannin pääministeri Mitä islantilaisekin ajattelevat? Ainakin pääministeri Geir Haarden (kuvassa oikealla) suusta pääsi oikea sammakko. Hän hourailee, että "Yhdysvaltain hävittäjät" lentäisivät vilauksessa puolustamaan koko Islantia heti tarvittaessa, ja antoi ymmärtää, että mikään vaara ei heitä muutenkaan uhkaa. Geir Haardelta ainakin on selvästi täysin unohtunut universaali totuus armeijoista, jonka jokainen rauhaa rakastava maa opettaa lapsilleen jo ala-asteen lyhyessä oppimäärässä: jos ei omaa armeijaa, niin joku toinen armeija. Lisäksi Geir Haarde ei muista, mitä on aina tapahtunut, kun on yritetty sotatoimia pelkkien ilmavoimien varassa. Muistetaanpa Stalingrad ja Falklandin saaret.

Emme voi uskoa, että Islannin kansan syvät rivit sentään kuitenkaan olisivat tätä mieltä. Tunnemmehan Islannin historiasta viikingit yms. mahtavat soturit. Islantilaiset ovat muinaisuudessa olleet suurta soturikansaa. Vetoankin islantilaisiin rauhaa rakastaviin ihmisiin: pakottakaa hallituksenne nopeasti perustamaan oma armeija. Tai perustakaa edes omatoimisesti suojeluskunnat vapaaehtoispohjalta. Vaikka aseinakin olisi vain viikinkikirves ja päässä sarvikypärä, sekin on jo parempi armeija kuin sellainen, jota ei edes ole.

Islantilaiset: ajatelkaa edes naisianne ja lapsianne. Vaikka Islannin naiset ovatkin sanomattoman himokkaita ja suorittavat alapesunsakin kuuman lähteen yllä, sinisissä silmissään kutsuva peurankatse, niin onko kaunista ajatella silti maahan tunkeutuvia vihollissotilaita häpäisemässä tätä ylvästä rotua? Ajatelkaapa sitä, islantilaiset miehet!

On useita roistovaltioita, joissa jo varmasti suunnitellaan hyökkäystä Islantiin. On sanomattakin selvää, mitkä valtiot esimerkiksi kuuluvat tähän joukkoon, eikä niitä ole syytä tässä ryhtyä luettelemaan. Näitä Islantia uhkaavia valtioita ovat esimerkiksi Pohjois-Korea ja Iran. Mutta uhka voi uhata myös yllättävämmistäkin suunnista. Pitäisin itse silmällä tarkasti myös Kuubaa ja Venezuelaa, jotka ovat maantieteelliseltä kannalta edullisemmassa asemassa Islannin valloittamisen suhteen kuin tunnetummat roistovaltiot. Kuuba ja Venezuelahan ovat jo pitkään raivoisana, vaahto suusta roiskuen vihanneet oikeusvaltioita ja demokratioita ja näistä erityisesti USA:ta.

Tässä voisimme kuitenkin nähdä myös mahdollisuuden. Jo Veikko Huovinenkin eräässä puolileikillisessä novellissaan antoi henkilöhahmojensa suunnitella Islannin valtausta. Myös EU voisi suunnata katseensa Islantia kohti. Liittovaltiomme turvallisuuden ja maailmanmahdin kannaltahan meillä olisi nyt tilaisuus täyttää Islantiin syntynyt sotilaallinen tyhjiö. Varmasti olisi kaikin puolin parempi, että kun Islannissa piakkoin on se jonkin toisen maan armeija, niin sehän voisi olla myös Suomen, tai siis liittovaltiomme EU:n armeija. Parempi näin, kuin että se olisi jonkin terroristivaltion armeija. Lähtekäämme valloitussotaan, jotta rauha säilyisi maailmassa!


(Mr. Niilo Paasivirta)