Uudet paremmat nyyssit!

9.11.1999

Jokaista tavallista nyyssien lukijaa alkaa jo epäilemättä suuresti häiritä se, että joka ikisestä liitetiedostosta tahi HTML-muotoisesta nyyssista eräät saivartelijat nostavat heti hirmuisen metelin! Eletäänhän nyt kuitenkin jo vuotta 1999, eikä enää 60-lukua, jolle nuo tietyt henkilöt ovat ilmeisesti juuttuneet.

Syykin noiden "asiantuntijoiden" närään on päivänselvä. Heillä on usein käytössä vanhat, huonot tietokoneet, joissa pyöritetään tavattoman vanhanaikaisia järjestelmiä, joista malliesimerkki on Linux. Nuo tekstipohjaisuuden äänitorvet ovat tavattoman kateellisia, kun Microsoftin uusia käyttöjärjestelmiä käytetään kaikkialla tosimaailmassa.

Nyt olisi viimeistenkin "kalkkiksien" aika herätä nykyaikaan ja ruveta päivittämään tietokoneisiinsa Microsoftin uudempia käyttöjärjestelmiä. On kuitenkin selvää, että markkinavoimat määräävät viime kädessä myös akateemisten peelojen pikku piireistä.

Kun kaikilla on Microsoftin käyttöjärjestelmät, voimme ensinnäkin hylätä ihmeelliset sotkut 7- ja 8-bittisten ääkkösten kanssa kertaheitolla! Sillä Microsoftin käyttöjärjestelmät käyttävät Unicodea, eikä vanhoja 60-luvulta periytyviä epästandardeja sekasotkumerkistöjä. Unicode tuo nyysseihin myös kaikki erikoismerkit, joita sivumennen sanoen tieteellisissä keskusteluissa sangen usein tarvitaan. Mutta tuostahan ei saisi puhua, koska akateemiset peelot ovat vankasti ikivanhojen systeemien kannalla.

Microsoftin nyyssiohjelmat tuovat myös mahtavan valikoiman standardeja liitetiedostoja. Enää nyyssien ei tarvitse rajoittua surkean ankeaan tekstiin, vaan saamme helposti keskusteluun mukaan HTML-muotoista materiaalia, kuvia, ääntä, ohjelmia, PowerPoint-esityksiä, jopa liikkuvaa kuvaa! On kerrassaan naurettavaa nysväillä pelkän tekstin kanssa, kun Microsoftin käyttöjärjestelmät sisältävät jo täydet multimediaominaisuudet.

Herätkää siis nykytodellisuuteen, akateemiset peelot. Kun te ehkä joskus vuosien päästä nöyränä poikana hissuttelette työhaastatteluun, niin ihan oikeassa reaalimaailmassa ei 60-luvun tasoisella IT:llä enää pelata. Siellä voi tulla suru puseroon, kun johtaja vaatiikin multimediaosaamista.

Vaadin, että nyyssit on välittömästi muutettava noudattamaan Microsoftin standardeja. Spammipoliisit ja binäärienkyttääjät olisi työnnettävä puskutraktorilla rajan taakse! Markkinavoimat ovat ne, jotka tätä "teidän" nettiänne pitävät pystyssä. Yliopistojen "gurujen" on aika luovuttaa perusteeton "hallitsijoiden" asemansa netissä, ennen kuin sen tekee markkinatuomioistuin!


Copyright © 1999 (Niilo Paasivirta) ()