Nuorisomme ruokailutottumukset on korjattava!

25.1.2000

Eräs huolestunut kansalainen toi tietooni nuorison siivottoman rappion eräässä ruokailuun liittyvässä seikassa. Tämä vakava asia, nimittäin juuston väärä käyttö, on tietysti vain pieni, joskin näkyvä epäkohta koko nuorisomme yleisen siveellisyyden ynnä moraalisen rappeutumisen kokonaisuudessa.

Toki on syytä raivata tieltä ensin tämä juustoon liittyvä pikkuseikka. Totuus on, että juusto tulee aina päällimmäiseksi. Ei ole mitään syytä sijoittaa irstaasti apposen avoimena näkyviin voita, makkaraa ja mahdollisia muita voileivän päällisiä! Moinen rivo tapa voisi herättää nuorisossamme epäsiveettömiä ajatuksia. Siis: juusto aina päälle! Juuston alimmaiseksi laittavat vain kaikenlaiset hampparit.

Mutta juusto on vain pienen pieni osa nuorisomme ravintotottumuksista. Toinen tärkeä seikka on rasvan käyttö. Itse olen havainnut, että nuorisomme rappion tie kulkee käsi kädessä kunnollisen, perinteisen suomalaisen voin käytön vähenemisen kanssa. Onko se tervettä, että puristellaan kaiken maailman ruohoista ulkomailla jotain tahnaa, jota sitten nuoriso täällä meillä levittelee ranskalaisen patongin päälle?

Kyllä leipä on aikojen saatossa ollut se asia, joka on pitänyt suomalaisen miehen taistelukunnossa. Leivän päälle on laitettu kunnolla aitoa, suomalaista voita! Näkkileipä on siis voideltava voilla ja reikäpuolelta. Ja leivän on oltava täyttä, vahvaa ruista! Siinä on kansamme voiman salaisuus piillyt jo muinaisista ajoista asti.

Nuorisomme olisi palautettava kuriin ja oikeaan ruokavalioon. Perinteiset suomalaiset ruuat ovat tärkeä osa nuorisomme kehitystä. Kyllä nyt olisi syytä lopettaa ulkomaisen tuontiruokien, pizzan, hampurilaisten ja kaikenlaisten bananien ja guanakojen syytäminen nuorisomme pohjattomaan suuhun. Ties mitä myrkkyjä ulkomaalaiset noihin tuotteisiinsa lisäävät? Ettei vain ongelmajätteistä hankkiuduttaisi eroon ruiskuttelemalla ne Suomeen tuotaviin elintarvikkeisiin?

Ensiarvoisen tärkeää on siis turvata kotimaiseen ruokaan. Rehdit, reippaat maanviljelijämme ovat maamme suola. Heidän ansiostaan kansamme on kestänyt kaikki vaikeat ajat raudanlujana, annetut määräykset ja käskyt järkähtämättä noudattaen!

Karkit, limsat ja muut nautintoaineet on nuorisoltamme nyt kerta kaikkiaan kiellettävä! Ainoastaan rehti suomalainen ruoka olkoon jatkossa nuorisomme ravintona. Vanhemmat: ajatelkaa, mitä lapsillenne syötätte. Olisiko muka talvisota voitettu ulkomaan hedelmillä?


(Niilo Paasivirta)